Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GameForge vs Prywatne Serwery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://screenshot.sh/m2cUs5w9pzG62 no cóż mnie też właśnie dopadło, ale filmy z cortiuma zostawili xD

Bo takiego gówna nawet GF się nie chwyci... 

Co do całej reszty - w końcu wezmą się za serwery i skończy się stawianie kotletów i syfów pod hajs. A projekty dzieci pokroju Persengi w końcu pójdą w zapomnienie. Bo już lepiej wyglądają niektóre serwery na hamachi. 

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

http://screenshot.sh/m2cUs5w9pzG62 no cóż mnie też właśnie dopadło, ale filmy z cortiuma zostawili xD

Bo takiego gówna nawet GF się nie chwyci... 

Co do całej reszty - w końcu wezmą się za serwery i skończy się stawianie kotletów i syfów pod hajs. A projekty dzieci pokroju Persengi w końcu pójdą w zapomnienie. Bo już lepiej wyglądają niektóre serwery na hamachi. 

Nie wezmą się za serwery, bo ich większość jest hostowana tam, gdzie Game Forge może jedynie pisać listy intencyjne.

Gdyby mogli zrobić cokolwiek z privami, zrobili by to już po wycieku source :)

Co do całej sprawy - Trochę desperacki akt moim zdaniem. Gracze tak czy siak nie będą wracali tak chętnie(Nie mówię tu o dzieciach, którzy pójdą grać w PL'a bo ich PRO ELO UKOCHANY YOUTUBEREK TAM GRA, OMG, JA TEZ MUSZE), przez to, że polityka Game Forge jest nastawiona na wyzysk z IS'u i nic więcej, zniszczyli tę grę już dawno temu i nic tego nie zmieni. A Youtuberów nigdy nie lubiałem, więc dobrze im tak ;) Pierdolenie niektórych z nich było tak przykre, że wysyłałem regularnie SMS'a o treści POMOC

Opublikowano

Dodatkowo skoro już ruszyła taka akcja to nawet można teraz pomóc YT po przez zgłoszenie delikwenta jeżeli go nie wychaczyli, dwa proste klikniecia napisanie że gra na nielegalnych serwerach metina i tada era YTuberów minęła.

76561198013232167.png

Opublikowano

PROPSY DLA GAMEFORGA, NARESZCIE <3

I co ty w tym pozytywnego widzisz?

Teraz taki np. Jan Kowalski nie może nagrać żadnego filmiku dotyczącego prywatnego serwera bo GF mu go zdejmie...

Problem dotyczy nas wszystkich, nie tylko "YTberów" nagrywających z pa$$ji.

Ciekawe, czy zdejmą mi filmik z 2011 roku, który prezentuje serwer ~xD~

ExtHL5R.gif

Opublikowano

Dodatkowo skoro już ruszyła taka akcja to nawet można teraz pomóc YT po przez zgłoszenie delikwenta jeżeli go nie wychaczyli, dwa proste klikniecia napisanie że gra na nielegalnych serwerach metina i tada era YTuberów minęła.

Hmmm jest w tym sens? Takiego jutubera to jest praca taka sama jak i twoja. Blokując nagrywanie paredziesiąt osób straciło prace można tak powiedzieć. 

Opublikowano

Hmmm jest w tym sens? Takiego jutubera to jest praca taka sama jak i twoja. Blokując nagrywanie paredziesiąt osób straciło prace można tak powiedzieć. 

To są darmozjady reklamujące każdy syf ,a nie PRACA.

Każdy hejtuje GF ,a może postawcie się na ich miejscu.

Wykupujecie licencje za OGROMNĄ kase ,opłacacie całe grono ludzi ,a ktoś na boku zarabia waszym kosztem w sposób nielegalny.

GF powinno również pozamykać prywatne serwery za te wszystkie gówna wychodzące tylko pod zarobek kosztem graczy i zobaczycie prędzej czy później zaczną się dobierać do topowych serwerów czy to w Rumuni ,Niemczech czy też w Polsce.

Szkoda tylko Vesterisa bo to jest jedyny godny serwer ,który stoi już bardzo długo.

d85312efd2f27.gif

Opublikowano

Przecież przed zdjęciem takiego filmu można się w bardzo prosty sposób zabezpieczyć... ciekawe kiedy youtuberzy do tego dojdą :-)

Opublikowano

Youtube usuwa filmy, ponieważ GF wziął się za to, a prywatne serwery są nadal nielegalne mimo, że wyciekły pliki..

GF wyraźnie napisał na swoim FP

"Gameforge is regularly enforcing our right to remove content from Youtube, which has been used without our consent. Private servers have always been and will remain illegal copies of our copyrighted material and we do not tolerate advertising them. We’ve been tolerant and patient for quite a while and only claimed videos on copyright grounds, hoping that warning would be enough. Unfortunately this did not yield the desired results so now we are taking further measures."

lubie-to-png.png

Opublikowano

Przecież przed zdjęciem takiego filmu można się w bardzo prosty sposób zabezpieczyć... ciekawe kiedy youtuberzy do tego dojdą :-)

A weź się i swoje serwery xD

Tak na poważanie , ja dalej mam swoje filmiki co prawda 39 subów ale dalej są ;D

sygna.png

Opublikowano

Właśnie jestem ciekawy jednego - czy do forów "metinowych" zaczną się dopieprzać i czy są w stanie np. zrobić coś z postem reklamującym taki serwer takiego Typowego Metińczyka.

Ktoś mnie oświeci? :)

Moze pod fora typowo pod metina sie zabiora lecz za takie MPC nie powinni, jest to forum gdzie metin jest jedna z wielu gier która buduje naszą społeczność :)B)

1.png

Opublikowano

Persega to ma pryeyebane.

YT mu kasuja. W serwerach mu nie wychodzi

Skasowanie ytberow dalo tyle ze nic

A jednak nawet dalo na +

Bo z kazdym YTberem ktory odchodzi z serwera odchodzili i gracze wiec c*****a reklama

Za prywatne ogolnie chcialbym aby sie wzieli

bo gralbym na jednym ktory mam pewnosc ze nie padnie

Pod ta akcje zrobic jeszcze 1 nowy serwer na PL gdzie osoby z privow beda mogly wbic

i heja banana

Opublikowano

Bardzo dobrze zrobili, ta akcja przyniesie im efektowne skutki jeśli chodzi o liczbę graczy :)

Co do priv to ja raczej sądzę że będzie ich mniej, nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz że będzie więcej serwerów skoro bez yt zostaje im tylko fb i fora o metku, a wcześniej mieli jeszcze do dyspozycji yt którego teraz nie będzie więcej serwerów teoretycznie powinno być mniej tzn. może być nawet więcej ale tu chodzi o liczbę graczy która z pewnością będzie niższa

Po tym, że moja główną reklama nie był youtube tylko fejsbuk i mpc i nie bez powodu miałem więcej online niż inne serwery.

Teraz mi będzie nawet łatwiej wybić serwer, nawet już to udowodniłem jak na cortiumie z 5 online zrobiłem w godzinach szczytu 550 online przy 0 reklam na yt.

Trzeba umieć promować, trzeba mieć łeb do tego, dobrze napisałem w temacie i tyle.

No ty masz taki leb ze tylko pisac do ciebie z propozycjami x DDD

Opublikowano

koniec tych pseudo gwiazdek bez mutacji z yt(jakby wg ktoś to oglądał), koniec tych z******ch pytań typu "a kto Ci reklamuje"

comment_kMcktWaBUBbSKJevVjdn8KO4JueU3o6z

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

koniec tych pseudo gwiazdek bez mutacji z yt(jakby wg ktoś to oglądał), koniec tych z******ch pytań typu "a kto Ci reklamuje"

comment_kMcktWaBUBbSKJevVjdn8KO4JueU3o6z

No może wkońcu zaczną myśleć własnymi mózgami

Opublikowano

Jak dla mnie szkoda tego troche ludzie wybili sie na yt przy okazjo zarobili troche kaski a teraz a poszlo...

Cytat

"Pamiętamy bohaterów, ale to legendy nigdy nie umierają. Idź za głosem serca, a nie popełnisz błędu" - Amatorzy sportu (1993)

Opublikowano

I dobrze że straciło :) może ruszą dupe do roboty fizycznej a nie bd siedzieć piszczeć przed kompem i hajs za to dostawać....

Jeździć trzeba szybko i bezpiecznie.

Opublikowano

I dobrze że straciło :) może ruszą dupe do roboty fizycznej a nie bd siedzieć piszczeć przed kompem i hajs za to dostawać....

Gratuluję podejścia, dzięki takim osobom jak Ty, osoby pracujące przy komputerach mogą to robić, bo ma kto ich zastąpić przy łopacie.

QTIn6VZ.png

Opublikowano

Sprawa jest zasadniczo bardzo prosta.

GF'owi przestało się opłacać tolerowanie youtuberów nagrywających te całe rakowisko serwerowe z bardzo prostego względu, gracze zamiast myśleć logicznie i po "posmakowaniu" tych gier przechodzić na pewne serwery globalne chodzili od serwera do serwera za osobą nagrywającą.

Będąc wielkim korpo stać Cię chociażby na reklamę telewizyjną w godzinach szczytu która przyniesie dużo lepszy efekt niż yt, a ten kto chciał, chce lub będzie chciał nagrać z globalnego serwera i tak to zrobi.

Kalkulacja wychodzi in plus.

PS. Do autora tematu. Co do Twojego nagłego błogosławieństwa serwera z 5 na 550 graczy online mam pewne wątpliwości, ale nie będę się z nimi publicznie utożsamiał.

dCrwk2h.gif

Opublikowano

GF'owi przestało się opłacać tolerowanie youtuberów nagrywających te całe rakowisko serwerowe z bardzo prostego względu, gracze zamiast myśleć logicznie i po "posmakowaniu" tych gier przechodzić na pewne serwery globalne chodzili od serwera do serwera za osobą nagrywającą.

7be2f3f9e7cec7debdd2cee45f224b17_-young-

omvwi3.jpg

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

Jak już inni wspomnieli przyszedł ten zbawienny czas kiedy rynek zweryfikuje kotlety, w tym cyrk persergi (specjalnie z małej).

Opublikowano

Gratuluję podejścia, dzięki takim osobom jak Ty, osoby pracujące przy komputerach mogą to robić, bo ma kto ich zastąpić przy łopacie.

Robota fizyczna to nie tylko łopata, 

https://www.blizejprawa.pl/abecadlo/praca-fizyczna/

Jeździć trzeba szybko i bezpiecznie.

Opublikowano

Nie uzywajcie słowa metin2 w nazwie filmu i wtedy film nie poleci tak wynika z moich obserwacji. Tak np z terabithia zostaly na jednym kanale filmy.

W sumie sprawdzcie jak bedziecie dawac filmy i na nich nie bedzie slowa metin2 tylko np nazwa domeny serwera a w tagach jak zamiast metin2 dacie gry

Opublikowano

Inną sprawą jest zarabianie na programach, czymś co się potrafi robić niż na wyzysku ludzi ;)

Co do Twojego podejścia do pracy fizycznej, hmm. ciekawe jakby wyglądał świat, gdyby wszyscy byli "proelokomputerowcami" i nikt nie tyrał fizycznie, wkurwiający jest fakt poniżania osób, które pracują fizycznie w dzisiejszym świecie, nie mam pojęcia skąd ludziom się to wzięło, ale najwyraźniej nie zauważają ile tacy ludzie dla nich robią ;)

Co do powrotu do Globala, niech GF najpierw porządnie się rozpędzi i przypierdoli głową w mur.

Bo chyba żaden prywatny serwer nie próbował tak wyzyskać graczy na ISie jak global xD Zobaczcie sobie jakie ceny tam teraz rządzą (w ISie) i jak bardzo PL jest nastawiony na zarobek o który płaczecie na serwerach prywatnych.

Bez pozdrowień :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...