Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drugi SKKF w moim wydaniu, 1.11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wpadłem na pomysł aby

zrobić "drugiego skafa".

Prosiłbym o komentarze, które zawierają odpowiedzi na pytania:

Czy wersja 1.11 jest dobra?

Czy chciałbyś zobaczyć taki serwer?

Czy opcja bana po śmierci jest dobra?

Czy dobrą opcją będzie drogi miecz w itemshopie, który będzie zadawał obrażenia jak na 1.7?

Pytanie do was:

Jakie rzeczy były na skafie, takie jak na typowym survivalu czy inne.

Wysłane z mojego HUAWEI Y550-L01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

hmm.. a czemu by nie?

1. tak, skkf zawsze był robiony pod jak najnowsze wersje

2. tak ( ale proszę nie reklamuj go jako drugiego skf'a )

3. tak ( ale nie dłuższy niż 3 dni )

4. nie ( p2w nigdy nie jest dobre )

musiałbyś zrobić system sektorów, taki jaki był na ostatniej lub przed ostatniej edycji serwera skkf.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

zrobić "drugiego skafa".

Prosiłbym o komentarze, które zawierają odpowiedzi na pytania:

Czy dobrą opcją będzie drogi miecz w itemshopie, który będzie zadawał obrażenia jak na 1.7?

Pytanie do was:

zrobić "drugiego skafa". 

Dobre hehehe xD

"drugi skaf" Ty wiesz co tamten serwer osiągną? Żaden tego nie osiągnie. 

To że serwer upadł to nie wina Administracji, złego dopracowania tylko graczy ponieważ gracze przestają grać na serwerze tego typu dość szybko i wątpię, że akurat na Twoim serwerze pozostali by na dłużej. Wina jest też tego, że jest już sporo serwerów tego typu - jak pozbędziesz się serwerów, które już istnieją to będzie to połowa sukcesu.

Pytanie do was:

Skoro sam nie wiesz co masz stworzyć to czemu to tworzysz?

Radzę się Tobie nie pchać w to bagno gdyż jest już wiele "wielkich" serwerów gdzie gracze będą grali. Skaf był w czasach gdy tych serwerów jeszcze nie było i gracze wybierali właśnie ten serwer.

Gdybyś już chciał tak mocno brnąć w ten serwer powiem ci jedno. Musisz włożyć wiele pieniędzy na maszyny (minimum 200 zł miesięcznie) i wątpię że Tobie się to zwróci. 

Odpowiadając na Twoje pytania.

1. Nie. Polskie "cebule" zatrzymały się na wersji 1.7/1.8 i wątpię żeby ktoś chciał grać na 1.11. Oczywiście możesz próbować 

2. Nie? Jest miliony serwerów tego typu. Jest w uj mały procent szans, że gracze wybiorą właśnie twój. Zobacz jak szybko upadają edycje na wszystkich serwerach

3. Nie. Wątpię żeby to się sprawdziło gdyż nikt nie będzie czekał na ub bo wiadomo; edycja się skończy zanim skończyłby się ban 

4. Jeśli pytasz się czy ta opcja będzie dla Ciebie dobra to mogę powiedzieć z ręką na sercu że tak, gdyż serwer musi z czegoś zarabia. Dodaj jeszcze pandorki, sety 5/3 i miecze 6/2, skrzynki z itemami by interes się kręcił, no bo przecież to było na skafie a ty chcesz zrobić "drugiego skafa". 

Opublikowano

@macjoker007 Dzięki, sektory będą.

@_AHA_ Pochwal się, ile już masz punktów za offtop i spam.

@AntyWarn

Bezsensowne podejście,

to że piszę skrypty, nie znaczy że cały serwer będzie na nich.

Gość dominik148
Opublikowano

Było już XX serwerów które miały być jak skkf i padały po 1/2 edycjach, albo wgl nie wystartowały.

Serwer na wersji 1.11 z systemem walki 1.7?

NIE

Odpuść sobie.

Opublikowano

Ad 1.Czemu nie spoko wersja

Ad 2.Tak

Ad 3.Skoro hardcore tak

Ad 4.Pierdolnij się w głowe

Informacje od starego gracza skkfa/hardcora

C***a zrobisz bez paczki w tych czasach w polszy

Reklamy to podstawa nikomu nie będzie chciało się grać w 50 osób na hardcorze

Pluginy dobre bez żadnego skryptu

Po twoim pytaniu o miecze z 1.7 sam powinieneś się zastanowić co piszesz 

Opublikowano

Boże..

,,Serwer będzie na sektorach", na chuju, a nie sektorach.

Odpuście sobie jakiekolwiek reaktywacje czegokolwiek i kolejne serwery easyhc/hardcore bez MASOWEJ reklamy i PORZĄDNYCH plików.

Kolejne funnyguilds + skript są tak sensowne, jak promowanie kościoła w dzisiejszych czasach.

Odpowiedź brzmi -> NIE, NIE MA SENSU.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Pomysł bardzo dobry lecz w słabym wydaniu "drugi skkf" to i tak nie to samo co ten orginalny. 

"Tylko dwie rzeczy są nie skończone wszechświat i ludzka głupota lecz co do tej pierwszej jestem nie pewien" ~Albert Einstein

Opublikowano

Ogólnie powiem tak, możesz spróbować aczkolwiek wątpie że taki serwer wypali. 
Pomysł w sumie fajny, ale wątpie że ktoś będzie na nim grać.
Ponieważ dzisiejsi gracze, już nie grają na typowych "Hardcorach" bo wolą łatwą i szybko rozgrywke.. 
A chodzi mi o taką, że 10 min kopiesz masz seta 4/3, 64 koxy, 5/2 itp.. i lecisz się klepać.
Może są jacyś gracze jeszcze tamtego pokolenia, a jeśli są to bardzo mała  ilość ich..
Bo szczerze mówiąc to minecrafta a dokładnie serwery robią dziś dzieci w wieku 13 + lat albo i młodsze.. i zazwyczaj są to serwery "izihc".
No ale pomysł mi się podoba, i jeśli pozwolisz mogę się przyłączyć do projektu i ci pomóc takowy serwer stworzyć.
Pozdrawiam. 

Opublikowano

Z tym pomysłem jestem niestety ale na nie.

Żeby zrobić drugiego skkf'a to byś musiał wydać na maszynę nie mniej niż 4/5tyś i wytrzasnąć dobrego technika jak Cubix.

Pamiętaj serwer skkf już nigdy nie wróci i nie będzie taki sam taka prawda.

Opublikowano

@NeePQ ツ

4/5 tys na maszynę? Na ovh nawet nie ma takich.

Żaden technik mi nie potrzebny, mam autorskie pluginy,  umiem odpowiednio zabezpieczyć i zoptymalizować serwer.

Proszę! Nie pisz tą czcionką, oczy bolą.

Klimatem żaden serwer nie będzie przypominał skafa - to wiadomo.

@Daimenes124

Zgłos się na pw, jesli umiesz pisać pluginy.

Ew. Jak jestes "ogarnięty" mogę ci dać Administratora.

Opublikowano

Żeby zrobić drugiego skkf'a to byś musiał wydać na maszynę nie mniej niż 4/5tyś i wytrzasnąć dobrego technika jak Cubix.

Pierdolenie. Każdy serwer oblicza, jakie dane będą dla niego najlepsze (oczywiście w ogólnym przybliżeniu), więc nie insynuuj, że ktoś wyda tysiące na maszyny, bo tak być nie musi, wszystko zależy od tego, jak dany programista zrobi pliczki i jakie obciążenie serwera (ile przewidujemy graczy, bądź ile slotów chcemy mieć) będzie. 

@Temat 

Reaktywacja skkfa jest ciekawa i interesująca, bo można zrobić gigantyczną konkurencje ale nie musimy robić tego pod hasłem 'Reaktywacja skkf' bądź 'SKKF POWRACA!'. Nikt nie broni ODWZOROWANIA danego serwera pod inną domeną wraz, z ciekawymi, bądź podobnymi pomysłami.

@NeePQ ツ

Żaden technik mi nie potrzebny, mam autorskie pluginy,  umiem odpowiednio zabezpieczyć i zoptymalizować serwer.

@Daimenes124

Maszyny można zawsze łączyć, nie musi być konkretna, jedna za 4 kafle. Co do odwzorowania klimatu - wszystko jest możliwe, ale trzeba mieć doświadczenie i dobry kontakt z graczami aby odpowiednio do nich docierać i zachęcać do nowości bądź zmian.

Opublikowano

Pierdolenie. Każdy serwer oblicza, jakie dane będą dla niego najlepsze (oczywiście w ogólnym przybliżeniu), więc nie insynuuj, że ktoś wyda tysiące na maszyny, bo tak być nie musi, wszystko zależy od tego, jak dany programista zrobi pliczki i jakie obciążenie serwera (ile przewidujemy graczy, bądź ile slotów chcemy mieć) będzie. 

@Temat 

Reaktywacja skkfa jest ciekawa i interesująca, bo można zrobić gigantyczną konkurencje ale nie musimy robić tego pod hasłem 'Reaktywacja skkf' bądź 'SKKF POWRACA!'. Nikt nie broni ODWZOROWANIA danego serwera pod inną domeną wraz, z ciekawymi, bądź podobnymi pomysłami.

@NeePQ ツ

@Daimenes124

Maszyny można zawsze łączyć, nie musi być konkretna, jedna za 4 kafle. Co do odwzorowania klimatu - wszystko jest możliwe, ale trzeba mieć doświadczenie i dobry kontakt z graczami aby odpowiednio do nich docierać i zachęcać do nowości bądź zmian.

No właśnie "Maszyny można zawsze łączyć, nie musi być konkretna, jedna za 4 kafle. Co do odwzorowania klimatu - wszystko jest możliwe, ale trzeba mieć doświadczenie i dobry kontakt z graczami aby odpowiednio do nich docierać i zachęcać do nowości bądź zmian." bez tego nie ma szans na dobrą maszynę w małej cenie ;) Oczywiście może to być kilka maszyn, ale powiedz mi po co dzielić serwer na sektory? Dużo osób po skończeniu się skafa sprzedało premki i skończyło z Mc;) 

Co do czcionki, będę pisał jaką chcę ;)

Opublikowano

UWAGA! "SKAF" WYSTARTUJE POD NAZWĄ MYHC.PL

Pliki mamy w 50%.

Gildie nie żadne FUNNYGUILDS  czy NOVAGUILDS tylko autorskie.

Maszyna zostanie wykupiona na lvlup.pro.

Serwer będzie na +-45 graczy.

// Nie lubię discorda, lecz jest darmowy, skorzystam bo hajsu z zakupu maszyny nie zostanie :C

++ Odjebało mi i polubiłem 1.11.

@ NeePQ ツ

@Kirakun89

@Daimenes124

@Pabel432

@GroNeX Tak bylo

@MarmarukHD

@Oldi

@zastur123

@Gorgi123

@dominik148

@DreaMPL96

@ __AHA__

@macjoker007

Opublikowano

UWAGA! "SKAF" WYSTARTUJE POD NAZWĄ MYHC.PL

Pliki mamy w 50%.

Gildie nie żadne FUNNYGUILDS czy NOVAGUILDS tylko autorskie.

Maszyna zostanie wykupiona na lvlup.pro.

Serwer będzie na +-45 graczy.

// Nie lubię discorda, lecz jest darmowy, skorzystam bo hajsu z zakupu maszyny nie zostanie :C

++ Odjebało mi i polubiłem 1.11.

@ NeePQ ツ

@Kirakun89

@Daimenes124

@Pabel432

@GroNeX Tak bylo

@MarmarukHD

@Oldi

@zastur123

@Gorgi123

@dominik148

@DreaMPL96

@ __AHA__

@macjoker007

To niezly skaf na 45 osob... a za takie czcionki poeinny byc warny czy cus
Opublikowano

Chłopie powiedz mi teraz, jak ty chcesz postawić ten serwer, rozreklamować go i jak chcesz go utrzymywać.

Po twoich tematach:

http://www.mpcforum.pl/topic/1611196-brak-możliwosci-otwierania-enchantu/#entry13563334

http://www.mpcforum.pl/topic/1611259-potrzebne-jary/#entry13563890

Po temacie z txt, gdzie najpierw piszesz, że TXT jest Twój, a potem, że sklejka:

http://www.mpcforum.pl/topic/1611037-mxtxt-01-realistyczny-texturepack-na-1112/#entry13561830

Poza tym, co na txt robi męskie przerodzenie? Nie musiałeś tego pokazywać w pierwszym zdjęciu na samej górze, Według mnie jest to dziecinne i świadczy to o Tobie.

Zaprzestał bym w tworzeniu "DRUGIEGO SKAFA". Nie mam nic przeciwko temu, że robisz serwer ale nie reklamuj go jako "drugi skaf" gdyż na innych stronach po prosu Ciebie wyśmieją. Jest niemożliwe stworzenie drugiego takiego serwera nawet w najmniejszym stopniu; pliki, różne pluginy nie liczą się dla graczy a dawnej społeczności i atmosfery już nie odbudujesz. 

Opublikowano

Twoja wypowiedź jest smieszna.

Co poszukiwane jar'y, pytanie o wordguarld i txt ma do tego tematu?

To moja decyzja co do serwera.

Możesz najwyżej zostawić drobny urawek twej nic nieznaczącej opinii.

Opublikowano

@Temat 

@NeePQ ツ

@Daimenes124

No właśnie "Maszyny można zawsze łączyć, nie musi być konkretna, jedna za 4 kafle. Co do odwzorowania klimatu - wszystko jest możliwe, ale trzeba mieć doświadczenie i dobry kontakt z graczami aby odpowiednio do nich docierać i zachęcać do nowości bądź zmian." bez tego nie ma szans na dobrą maszynę w małej cenie ;) Oczywiście może to być kilka maszyn, ale powiedz mi po co dzielić serwer na sektory? Dużo osób po skończeniu się skafa sprzedało premki i skończyło z Mc;) 

Co do czcionki, będę pisał jaką chcę ;)

Może po to dzielić na sektory, by wpuścić więcej niż 650 graczy?! xD

@topic

Boże.. Oczy mnie bolą.

Chcesz robić drugiego ,,skkfa", po czym wyjeżdżasz z maszyną z lvlup <facepalm>.

Jeszcze tekst, że za maszynę zapłaciliście i zostało mało i nie ma na TS3.. Błagam.

Jeśli ktokolwiek chce robić reaktywację SKKF'a to TAK DA SIĘ.

Potrzebujesz jednak takiego zaplecza finansowego, na które 95% osób na tym forum nie może sobie pozwolić.

Pomijając koszty maszyn, pluginów, to doliczyć jeszcze trzeba koszty YouTuber'ów i innych s**tów, bez których serwer będzie stał pusty.

Więc błagam skończcie cokolwiek reaktywować :_:

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...