Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Zmanipulowanie" MoviePlayera czy jak mu tam... tego od Windows... ^_^

PanTobi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ma ktoś sposób aby wystartować film w MoviePlayer czy jak mu tam wiecie

ten standardowy syf który odtwarza filmiki i muzykę na Windowsie...

tak go zmanipulować aby zaczynał odtwarzanie od konkretnej sekundy / minuty / godziny ?

ofc. chodzi mi o wystartowanie tego w jaki kolwiek sposób za pomocą jakiego kolwiek kodu...

np. tak całkowicie abstrakcyjnie powiedzmy: Start "JakiśTamFilm.mp3" 3000 

przy czym te 3000 miałoby być sekunda w której ma wystartować :P

z góry mówię że potrzeba mi czegoś do zmanipulowania standardowego a nie pobranie jakiegoś nowego...

i odpowiedź "Kliknij w dowolnym miejscu na Lini czasu filmu" odpada... bez użycia myszki... za pośrednictwem jakiegoś kodu...

Kurde mam chyba najciekawsze zapytania na tym forum ^_^

Serio mi potrzeba :P...

//Edit:

to może nieco opowiem o tym...

pragnę sobie zrobić że tak powiem PLANOWANE prezentacje... 

innymi słowy mam sobie program któremu mogę zapisać akcje które ma za mnie wykonywać...

które startuje za użyciem klawiszy CTRL + ALT

każde kolejne kliknięcie startuje kolejną operacje zapisaną w moim programie...

i np. są takie jak..

1) Przepisanie kodu z jakiegoś pliku tak aby wyglądało że to Tobi pisze...

2) Otwieranie obrazków

3) Odtwarzanie muzyki

4) ODTWARZANIE FILMÓW...

i właśnie tutaj trza się zatrzymać... do tej pory program za mnie wyszukiwał wcześniej ustalony film...

a potem go uruchamiał za mnie... przez co nie musiałem klikać wszędzie i wybierać wszystkich opcji z osobna...

ale czasami musiałem przycinać niektóre filmy i robić je... osobno...

chciałbym móc dodać do tego programu opcje manipulowania MoviePlayerem tak aby sam przeskakiwał

do żądanej sekundy filmu abym mógł mieć jeden długi i po kolejnym CTRL + ALT przeskok w wybrane miejsce...

no bo np. robie sobie że...

CTRL + ALT - program uruchamia obrazek wali go na full skrina i ja tam sobie nieco p******e...

potem znowu

CTRL + ALT - wyłączany jest obrazek i pojawia się jakiś filmik... troszke se trwa trwa trwa

po odpowiednim czasie program sam przycisza głośność ( systemowa bo tylko to potrafię xD )

filmik jakiś sobie gra gra gra ja coś tam sobie dalej piernicze bez sensu... potem znów

CTRL + ALT - dzieje się coś tam innego niesamowitego...

chce ten program ulepszyć ale mnie on już irytuje... MajkROFsoft lubjejo chyba utrudniać mi życie ;-;...

jakby ktoś chciał spytać, Dzisiaj mi powiedzieli -> Bo jesteś leniwy xD

a i owszem dlatego potrzebne mi takie programy :D

pozatym nie tylko leniwy ale i wygląda to bardziej profesjonalnie i to jest powodem takiego programu...

ale przyznam że szukałem 5 minut poddałem się i oczekuje od was gotowych informacji :D !...

WY szukajcie za mnie a ja wam dam w zamian Like xD uhuhu niemiło nieco zabrzmiało ale cóż :P

Like czekają :D !...

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...