Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Opinie na temat hostingu GBZL

DiGGle

Pytanie

Opublikowano

Witam,

chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z użytkowników posiada aktywne konto w hostingu GBZL, który reklamuje się niskimi cenami za miejsce pod swoją stronę/bloga/forum. W moim zamyśle potrzebuje czegoś taniego lecz sensownie stojącego i utrzymującego się pod naciskiem wielu przekierowań, które będą przez niego przechodziły. GBZL pomimo niskiej ceny, zbiera słabe opinie w internecie. Zatem kieruje pytanie tutaj, aby dowiedzieć się czy jednak warto inwestować grosze w taką infrastrukturę. 

Nie interesują mnie polecenia innych hostingów, lecz konkretne opinie na temat tego jednego.

Za najlepsze odpowiedzi, rozdaje lajki.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie polecam, ze względu na widok samej strony głównej, korzystają z gotowego darmowego szablony, jak i wystarczy zobaczyć gdzie hostują 

5597614610945701113729.jpeg

hit-games.eu Portal o grach mmo i nie tylko

Opublikowano

Ilość domen, kont pocztowych, kont FTP, baz danych, czasu procesora oraz transfer są absolutnie bez żadnych limitów!

10zł za 10gb na 12 miesięcy. Coś czuję, że 5 osób przytrzymałoby F5 w jednym czasie i limit połączeń by wywaliło. Na mocno przeciętnym hostingu, na którym bym raczej nic poważnego nie postawił, ale jako tako stał trzeba zapłacić 49/rok, na normalnym hostingu granice 70-100zł. Sam sobie odpowiedz ilukrotnie muszą przekroczyć max, na które pozwala serwer, żeby móc dać taką cene.

Opublikowano

Ten hosting planuje zrobić tylko pod tzw. centrale przekierowań, bo strony na nim bym w życiu nie stawiał. Od tego mam wykupione hostingi w OVH i HosTeam.

Wracając do GBZL, obawiam się że podczas nacisku generowania przekierowań przez kilka osób na raz, po prostu poleci crash i się wysypie cała infrastruktura, co jest więcej lub mniej widoczne w opiniach na innych forach. No ale zawsze warto jeszcze popytać...  ;)

Może wskoczy do tematu jeszcze jakiś użytkownik, który korzysta z usług firmy ID, co znacznie ułatwi mi podjęcie decyzji.

Dzięki @Wolen za odpowiedź. Poleciał lajkacz.

Opublikowano

Oto moja pierwsza styczność z tym hostingiem:

Domena zarejestrowana, baza danych utworzona, pliki skopiowane na serwer i taki komunikat:

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Jutro spróbuję jeszcze raz.

Opublikowano

Od soboty do poniedziałku nic się nie zmieniło. Hosting nadal nie działa. Pomoc techniczna nie działa w weekendy, od wczoraj nie dostałem odpowiedzi. Jedną domenę przeniosłem wczoraj z gbzl do hekko i po 3 godzinach już działała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...