Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Administratorzy serwerów gier - w jaki sposób przyjmujecie płatności z PSC?

kamild1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli napisałem w nieodpowiednim dziale to wybaczcie, trudno było mi określić gdzie to powinno wylądować.

Tak więc - wystartowałem z małą siecią serwerów. Oczywiście, by utrzymać serwery, umożliwiam graczom wspieranie serwera w zamian za dodatkowe przywileje na serwerach, na Discordzie i na forum.

Hosting, z którego korzystam, umożliwia doładowanie portfela poprzez przelew bankowy, PayPala i SMS, i te opcje płatności udostępniam graczom. Niestety, mało kto korzysta z PayPala, nie każdy gracz ma konto bankowe, a SMSy są droższe. Dlatego zastanawiałem się nad tym, jak umożliwić graczom płacenie przy użyciu kart PSC. Sam o PaySafeCard nie wiem właściwie nic, bo nigdy z tego nie korzystałem, ale wiem że te karty są powszechnie dostępne i są często używane przez graczy. Niestety, mój hosting nie przyjmuje płatności z PSC...

Myślałem o przyjmowaniu kodów kart PSC od graczy i przypisywaniu ich do mojego konta na stronie PaySafeCard. Ale... co dalej? Jakie mam możliwości wypłacenia pieniędzy? Wiem, że mogę napisać maila do PSC z prośbą o wypłacenie środków na konto bankowe, ale to odejmuje 20zł od środków - to zdecydowanie za dużo, uwzględniając to, że moja sieć dopiero raczkuje. Podobno można skorzystać też z Skrilla lub Ukash, wpłacając na te konta środki z PSC, po czym je transferując na inne konto - ale pytanie brzmi, na jakie?

Macie jakieś pomysły? Zależy mi na tym, by proces dla samego gracza był możliwie jak najprostszy, by sam nie musiał latać po kilku serwisach by przenieść swoje środki - tym to mógłbym się ja zajmować...

A, i wiem też że można kupić kartę MasterCard/VISA powiązaną z moim kontem PSC, wtedy mógłbym tą kartę powiązać z moim kontem PayPal, i w ten sposób mógłbym doładować konto na swoim hostingu. Ale z tego, co widzę to tej karty w Polsce jeszcze nie można zamówić...

Pozdrawiam serdecznie :)

Opublikowano

Myślałem o przyjmowaniu kodów kart PSC od graczy i przypisywaniu ich do mojego konta na stronie PaySafeCard. Ale... co dalej? Jakie mam możliwości wypłacenia pieniędzy?

Przez skrill za sporą prowizją (chyba 16% łącznie), możesz wypłacić na paypala chyba i konto bankowe. 

Opublikowano

Przez skrill za sporą prowizją (chyba 16% łącznie), możesz wypłacić na paypala chyba i konto bankowe. 

Lepsze to niż kursy na stronach zajmujących się konwersją PSC --> PayPal... Jeśli nie ma innej możliwości to pewnie z tego skorzystam.

Może ktoś coś jeszcze wie? Podobno na niektórych stronach ze skinami do CS:GO można wpłacać PSC i wypłacać PP, jakieś przykłady?

Opublikowano

Robiło się tak, że wpłacałeś na strony bukmacherskie i wypłacałeś, ale nie wiem jak to jest teraz bo w Polsce zaczynają powoli blokować takie strony.

Opublikowano

Kup skina na OPSKINS później go sprzedaj i wypłać na PSC

Z tego, co wyczytałem to możliwość wypłaty jest od $5 wzwyż, czyli 20zł z kilkoma groszami. To może być problem, gdy wartość złotego spadnie, albo nie uda mi się skina sprzedać za taką samą wartość...

Jak rozumiem, PSC nie pobiera opłat przy wpłacaniu?

Prawdopodobnie wypróbuję metodę ze Skrillem, już jutro mam pierwszą osobę chętną do testów. Jak na razie dzięki, jeśli ktoś jeszcze ma pomysły, posłucham :)

Opublikowano

To Skrill do kosza. Jedyne opcje wypłaty to na kartę i przelewem bankowym, opłata 23zł...

Homepay? Po co im informacja o urzędzie skarbowym?

Opublikowano

Nie używaj PSC jako środka zapłaty na swoich serwerach, bo Ci się to nie opłaca. Nawet największe firmy często z tego rezygnują chociaż muszą zapłacić o wiele niższą prowizję. Stwórz (lub kup) skrypt na zapłatę skinami oraz utworz portfel BTC. Bitcoiny od razu sprzedawaj na giełdze w krajach poza EU, a skiny traktuj z wartością 60%, tj. dany skin kosztuje na rynku € 10, Ty dodaj graczom do portfela € 6. Wtedy masz pewność, że nie stracisz i skiny w dużej ilości możesz sprzedać traderom za 65-70% ceny rynkowej. Resztę środków możesz zachować dla siebie albo doinwestować w serwery. :)

Opublikowano

Sieć serwerów... do jakiej gry? Jeśli chodzi o Metina czy CSa to bez PSC się nie obejdzie. Czemu? Średni wiek gracza to okolice 15-16, gdzie nie każdy taki ma konto bankowe. BTC też odpada. Większość pewnie nawet nie wie o wirtualnej walucie. Pomyśl nad zmianą hostingu jeśli Ci na PSC tak bardzo zależy. Pozdrawiam.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Chodzi o Team Fortress 2, średni wiek więc podobny, jeśli nie niższy... Dlatego zależy mi na PSC.

A z drugiej strony nie chcę też rozstawać się z obecnym hostingiem, którego sobie cenię (dobra oferta i świetne wsparcie). W dodatku zmiana IP to zawsze utrata pewnego procenta graczy.

Prawdopodobnie obiorę drogę "PSC > Steam > Klucze > PayPal", gdyż mam zaufaną osobę skupującą klucze za środki PP. Straty zrekompensuję ceną, ale lepsze to niż nic. Dzięki za dotychczasowe rady :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...