Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki silnik na androida?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem tu nowy.

Chciałem się zapytać, jaki silnik byłby dobry dla twórcy gier na androida?

Tylko proszę nie Unity, ponieważ nie chcę bulić pierdyliard złoty na dziwne dodatki typu widok z trzeciej osoby jeśli mogę sobie to sam zrobić na innym silniku. 

Chciałbym głównie tworzyć gry, ale programy też będę robił.

Widziałem spis silników, ale nic tam nie znalazłem.

Opublikowano

ponieważ nie chcę bulić pierdyliard złoty na dziwne dodatki typu widok z trzeciej osoby jeśli mogę sobie to sam zrobić na innym silniku.

Kto Ci każe płacić? Napisz sobie.

Opublikowano

Chyba nie do końca zapoznałeś się z silnikiem Unity. To zależy od gry jaką chcesz stworzyć. Unity jest silnikiem "uniwersalnym", co oznacza, że możesz stworzyć zarówno grę karcianą jak i rozbudowane RPG. Jeżeli Twoje umiejętności są na tyle wysokie, żeby napisać własny silnik to lepiej to zrobić, ponieważ piszesz go konkretnie pod swoją grę, bez reszty zbędnych funkcji. Natomiast jeśli takich nie posiadasz to tutaj masz spis najlepszych silników:

https://www.slant.co/topics/1476/~2d-game-engines-for-android

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Ja osobiście polecam "Corona SDK", piszesz w nim językiem LUA, który bazuje na języku angielskim. Ale o tworzenia gier 3D w nim możesz pomarzyć :D

Kiedyś to było... Kurrrrłaa

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...