Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Avast nie skanuje, 0% po 20 minutach

ThePoc

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Gdy chcę skanować komputer Avastem to normalnie się wszystko włączą i się skanuje. W tym problem, że po 20 minutach wciąż jest 0%. Co to ma być ja się pytam?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tego ostatniego nie potrzebuje bo i tak chodziło mi aby poszukać wirusy.

Ale Ty wiesz, że te 3 opcje różnią się tylko obszarem skanowania? Pełne jak można się domyślić leci całość, szybkie najbardziej newralgiczne, a inteligentne nie wiem, ale pewnie też ma jakiś algorytm doboru miejsc. Dodatkowo to, że antywirus nie wykryje wirusa nie znaczy, że go nie ma, to tak na marginesie.

Opublikowano

Ostatnio miałem coś takiego jak bomba dekompresyjna i z tego co wyczytałem to ten plik blokuje antywirusa. Usunąłem go kiedyś i nie wiem czy nadal jest na moim komputerze.

EDIT: Działa tylko inteligentne skanowanie a pełne już nie.

Opublikowano

Działa tylko inteligentne skanowanie i szybkie skanowanie. A pełne nie działa. Tego ostatniego nie potrzebuje bo i tak chodziło mi aby poszukać wirusy. Temat niech zostanie jeszcze otwarty!

Opublikowano

Włączałeś pełne skanowanie? Możliwe, że masz tyle plików do przeskanowania, że zwyczajnie zajmie to parę godzin.

01100010 01110101 01101101 << nie tłumacz tego bo będzie bum!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...