Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Studia? Oto jest pytanie

MIKEKING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie w tych czasach studia są najkorzystniejsze waszym zdaniem. Ja osobiście rozważałem studia o kierunku informatycznym. 

Practice Makes PerfectJulie James

Opublikowano

Nie wybieraj tych najkorzystniejszych, tylko te, które najbardziej ci się podobają.

To powiedzmy jakie studia dadzą mi najwięcej możliwości o kierunku informatycznym ? Czytałem, że najwięcej informatyków jest na politechnice wrocławskiej. Co myślicie o tym ?

Opublikowano

Nie wybieraj tych najkorzystniejszych, tylko te, które najbardziej ci się podobają.

To powiedzmy jakie studia dadzą mi najwięcej możliwości o kierunku informatycznym ? Czytałem, że najwięcej informatyków jest na politechnice wrocławskiej. Co myślicie o tym ?

Przyjmują tam najwięcej osób na studia informatyczne, dlatego tylu ich jest:

(tu nawet znalazłem jakąś tabelkę w pdf'ie)

http://www.wwsi.edu.pl/upload/large/Liczba_kandydatow_na_kierunek_informatyka_2013_2014_2014_2015_2015_2016_uczelnie_sortowane.pdf

A słowo informatyka jest zbyt ogólne, bo może to oznaczać naprawianie komputerów, programowanie itp.

Samo skończenie studiów za bardzo ci nie pomoże, bo jednocześnie ten sam kierunek skończy pewnie kilka tysięcy osób. Dlaczego dobry pracodawca ma wybrać akurat ciebie, skoro ma jeszcze do wyboru tysiące innych osób z tym samym papierkiem? 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Czy czasem nisza informatyczna się nie wyczerpała? Ja bym celował w automatykę. A jeśli już chcesz koniecznie informatykę to dużo jest programowania w przemyśle. 

Deus vult

Opublikowano

Czy czasem nisza informatyczna się nie wyczerpała? Ja bym celował w automatykę. A jeśli już chcesz koniecznie informatykę to dużo jest programowania w przemyśle.

No właśnie coś z programowaniem, bo jeśli nie informatyką to jeszcze mogę iść na zawodowego żołnierza ( Na to aktualnie pozwala mi obecna szkoła )

Opublikowano

Nisza jest cały czas, ALE jest zapotrzebowanie na specjalistów i ludzi z dużym doświadczeniem (lub/i dużymi umiejętnościami). Same studia ok, jak najbardziej, ale poza tym jeżeli naprawdę chciałbyś mieć pracę, gdzie będziesz zarabiał XX.XXX to czeka Cie wiele samodzielnej nauki oraz doskonalenia swoich umiejętności.

Opublikowano

Nisza jest cały czas, ALE jest zapotrzebowanie na specjalistów i ludzi z dużym doświadczeniem (lub/i dużymi umiejętnościami). Same studia ok, jak najbardziej, ale poza tym jeżeli naprawdę chciałbyś mieć pracę, gdzie będziesz zarabiał XX.XXX to czeka Cie wiele samodzielnej nauki oraz doskonalenia swoich umiejętności.
Dobrze mówisz. Ciekawi mnie jeszcze jeśli wybrał bym już te studia informatyczne (programowanie). To jak wyglądają tam lekcje ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat po dwóch tygodniach od utworzenia, zostaje przeniesiony do archiwum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...