Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet do streamowania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zagwozdkę iż; Będę zmieniał internet

ponieważ mam zbyt słaby na streamowanie. Mowa tutaj o

3.00MB uploadu i 20.00MB downloadu lecz to jest internet kablowy

a chciałbym zmienić na inny który by dawał mi z 10-15 uploadu

oraz 10 downloadu bo nie potrzebne mi aż tyle. Tutaj pojawia się pytanie:

Jaki dostawca oferuje dobry internet z dużym uploadem oraz niskim pingiem? W mojej miejscowości są dostępne: Play , Plus , Orange oraz T-Mobile. Myślałem nad UPC ale nie mają siedziby w moim mieście :/

Mój obecny internet 

6156517370.png

Dzięki z góry za pomoc

Opublikowano

Jedynie orange może Ci zaoferować internet kablowy który będzie miał w miarę stałą prędkość, pozostałe firmy odpadają ponieważ jest to LTE (które jak wiemy nie charakteryzuje się stabilnością a prędkości są bardzo różne).

I teraz tak ogólnie Orange nie polecam bo są z nimi kłopoty ale tu będzie to chyba jedyny rozsądny wybór. Skontaktuj się z nimi i zapytaj o to jakie usługi są świadczone dla twojej lokalizacji.

Opublikowano

Najlepiej popytaj sąsiadów gdzie mają internet i jak szybko działa. 

Internet od tego samego dostawcy w dwóch różnych miejscowościach może działać inaczej, więc najbardziej wiarygodna będzie opinia osób mieszkających w pobliżu ciebie.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Orange będzie w tym przypadku najrozsądniejszym wyborem, bo jest najstabilniejsze. Problem w tym że jeśli nie jesteś w zasięgu światłowodów to o 10Mb/s uploadu możesz sobie pomarzyć.

aqcu39P.png
Opublikowano

Okej. Mam jeszcze jedną, następującą opcje:

Moge przedzwonić do mojego typa od kablówki i się spytać czy nie mógłby mi podwyższyć uploadu na max ile mogą, już tak raz zrobiłem ale z downloadem, z 12MB skoczył mi do 25MB więc myślę że coś ogarną.

Opublikowano

Witam, mam zagwozdkę iż; Będę zmieniał internet

ponieważ mam zbyt słaby na streamowanie. Mowa tutaj o

3.00MB uploadu i 20.00MB downloadu lecz to jest internet kablowy

a chciałbym zmienić na inny który by dawał mi z 10-15 uploadu

oraz 10 downloadu bo nie potrzebne mi aż tyle. Tutaj pojawia się pytanie:

Jaki dostawca oferuje dobry internet z dużym uploadem oraz niskim pingiem? W mojej miejscowości są dostępne: Play , Plus , Orange oraz T-Mobile. Myślałem nad UPC ale nie mają siedziby w moim mieście :/

Mój obecny internet 

6156517370.png

Dzięki z góry za pomoc

Jedynie orange może Ci zaoferować internet kablowy który będzie miał w miarę stałą prędkość, pozostałe firmy odpadają ponieważ jest to LTE (które jak wiemy nie charakteryzuje się stabilnością a prędkości są bardzo różne).

I teraz tak ogólnie Orange nie polecam bo są z nimi kłopoty ale tu będzie to chyba jedyny rozsądny wybór. Skontaktuj się z nimi i zapytaj o to jakie usługi są świadczone dla twojej lokalizacji.

T MOBILE LTE

http://www.speedtest.pl/test/145926460

58d42b1982ccc.png

odkąd go mam, wyniki są takie same, choć realne pobieranie przez dobry manager to 4MB/s+

stream ciągle odpalony na maksymalnym bitrate 3000 o ile sie nie myle i śmiga bez tracenia klatek

dodam ze mieszkam w malym miescie na zadupiu  a nie w warszawie wiec moje LTE i tak wypada słabo

Opublikowano

LTE nie chce bo się boje że będę miał c*****y za przeproszeniem zasięg i co wtedy?:/ Jutro przedzwonie do gościa od kablówki, jeżeli to nie podziała to przedzwonie do orange, moze tam coś zaproponują. Jeżeli nic z tych opcji to spróbuje T-Mobile LTE, zobaczymy;x

Opublikowano

LTE nie chce bo się boje że będę miał c*****y za przeproszeniem zasięg i co wtedy?:/ Jutro przedzwonie do gościa od kablówki, jeżeli to nie podziała to przedzwonie do orange, moze tam coś zaproponują. Jeżeli nic z tych opcji to spróbuje T-Mobile LTE, zobaczymy;x

masz telefon to odpal sobie lte i zobaczysz ile masz zasięgu,z routerem bedziesz mial taki sam albo lepszy, poza tym przez tydzien mozna testowac i odstąpić od umowy wiec ryzyka nie ma zadnego

Opublikowano

masz telefon to odpal sobie lte i zobaczysz ile masz zasięgu,z routerem bedziesz mial taki sam albo lepszy, poza tym przez tydzien mozna testowac i odstąpić od umowy wiec ryzyka nie ma zadnego

jedna kreska :x

Opublikowano

Nie wprowadzaj go w błąd, nie przy każdej ofercie ma możliwość odstąpienia od umowy. Przy routerze będziesz miał raczej lepszy zasięg ale i tak bez szału. Rozważ jeszcze propozycje @Calme bo być może najlepszym rozwiązaniem będzie lokalny dostawca.
Opublikowano

Nie wprowadzaj go w błąd, nie przy każdej ofercie ma możliwość odstąpienia od umowy. Przy routerze będziesz miał raczej lepszy zasięg ale i tak bez szału. Rozważ jeszcze propozycje @Calme bo być może najlepszym rozwiązaniem będzie lokalny dostawca.

japierdole idziesz do salonu/dzwonisz i zadajesz jedno pytanie czy jest możliwośc wypróbowania internetu, to wszystko

Opublikowano

Jesli nie masz opcji na jakiś światłowód to TYLKO lokalny dostawcy. Z własnego doświadczenie i doświadczenie kolegów z okolicy z całego serca odradzam ORANGE. Ping jest masakryczny, walcze z nimi ciągle o 10mb ktore mam niby w umowie i nic. Zrobili mnie w c***a, tzn w sumie moją mamę, ktora podpisala z nimi umowe na 10mb a nikt jej wczesniej nie poinformował, że na naszych kablach tyle nie pójdzie. Internet z Orange chodzi duuuuuuużo gorzej niż RADIOWY internet od lokalnego dostawcy jakim jest komputerSAT. Wszystko pisane z własnego doświadczenia albo doświadczenia znajomych.

Opublikowano

Jesli nie masz opcji na jakiś światłowód to TYLKO lokalny dostawcy. Z własnego doświadczenie i doświadczenie kolegów z okolicy z całego serca odradzam ORANGE. Ping jest masakryczny, walcze z nimi ciągle o 10mb ktore mam niby w umowie i nic. Zrobili mnie w c***a, tzn w sumie moją mamę, ktora podpisala z nimi umowe na 10mb a nikt jej wczesniej nie poinformował, że na naszych kablach tyle nie pójdzie. Internet z Orange chodzi duuuuuuużo gorzej niż RADIOWY internet od lokalnego dostawcy jakim jest komputerSAT. Wszystko pisane z własnego doświadczenia albo doświadczenia znajomych.

Przeczytaj umowę ;) Też kiedyś dałem się tak wrobić w wała w umowie masz pewnie DO 10mb/s a co za tym idzie mogą Ci dać nawet 512 ;) Taki kruczek na który mało kto zwraca uwagę a potem jest jak jest. 

Ja od siebie dodam że jeśli nie masz światłowodu w okolicy to będzie bardzo cięzko cos wyhaczyć. Ja nawet na wsi mam teraz światełko i neta 100/10, który spokojnie wystarcza na streamy itp ;)

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Ja mam podobne pytanie a pisze je tutaj bo nie chce warna dostać. Moje pytanie brzmi tak jaki internet wybrać który ma dobre parametry , Zmienne IP , Ukrywa miejsce zamieszkania

i nie jest drogi ?

A o to moje wyniki:

6169553099.png

#Nie polecam T-Mobile (oferta LTE ^ to jaki jest 3G xDDD)

:yay:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...