Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XenoBot a BattlEye

seses

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, zauważyłem że proces "Battle Eye" da się po prostu wyłączyć w menedżerze zadań.

Tyle, że xenobot po ściągnięciu Tibii po tym update (wchodząc w Tibię, sama z siebie nie chciała się zaktualizować, czemu?) po prostu jej nie widzi, więc pytanie - jak będę wyłączał BE (pewnie to z czasem naprawią, by np. Tibia crashowała wtedy, meh) i Xenobot się zaktualizuje, to nie powinno być problemu czy raczej nikt po prostu nie wie i czekać teraz, co z tym będzie?

Bo szczerze mówiąc, nie mając czasu na grę bez bota ta gra nie ma sensu za bardzo mogąc ręcznie poexpić 3-4h tygodniowo, zwłaszcza teraz jak będzie 2(lub pewnie i 3)x mniej graczy. Co mi z wolnych spotów, jak nie będzie z kim grać i kiedy ten lvl na coś lepszego wbić xD

Obstawiam, że większość bocących jednego chara (a nie dla zarobku 10-20x MC) ma podobne pobudki do botowania ;d

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

To chyba normalne, że po update Tibii trzeba czekać na update bota... Zawsze tak było.

Co do BattlEye to przecież ta cała tarcza jeszcze nie jest ukatywniona. Na razie zbierają dane, zbiorą co potrzeba i wtedy dopiero uaktywnią tarczę tibijską antybotową. Na razie CHYBA jeszcze można normalnie bocić gdy boty zostaną zaktualizowane (wyłączenie battleye w procesach i włączenie bota powinno zadziałać chyba zadziałać?)

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

(wchodząc w Tibię, sama z siebie nie chciała się zaktualizować, czemu?)

A no tak jest od paru aktualizacji, nie działa auto patcher w cliencie 10, piszą w każdym newsie o tym.

amkLTSW.png

Obstawiam, że większość bocących jednego chara (a nie dla zarobku 10-20x MC) ma podobne pobudki do botowania ;d

Ja myślę, że Ci co bocili jednego chara po prostu skończą grać.

Tyle, że xenobot po ściągnięciu Tibii po tym update po prostu jej nie widzi, więc pytanie - jak będę wyłączał BE (pewnie to z czasem naprawią, by np. Tibia crashowała wtedy, meh) i Xenobot się zaktualizuje, to nie powinno być problemu czy raczej nikt po prostu nie wie i czekać teraz, co z tym będzie?

Musimy czekać aż zaktualizują bota, o ile to w ogóle zrobią. Co do tego wyłączania BE - dziwne bardzo, niby aż tak tego nie dopracowali?

Opublikowano

Z tego co widzialem, to wylaczenie "be" to czesc ich planu. Pzt zrobili cos dziwnego, nie jestem pewny czy tak bylo wczesniej czy nie, ale teraz sam klient tibii (okienko gry) to "client.exe", a battleye to "tibia.exe". Pzt jak probuje pobrac adresy to nic nie wychodzi z tego.

Juz sam nie ogarniam ktory exe jest od czego, musialem podpiad "beservice.exe" pod cheat engine zeby wziac adresy.
z tego beservice tez nie moge wyciagnac adresow, pomoze ktos? ;v

Opublikowano

A no tak jest od paru aktualizacji, nie działa auto patcher w cliencie 10, piszą w każdym newsie o tym.

amkLTSW.png

Nawet nie wiedziałem, dzięki za info.

Szczerze mówiąc "pograłem" na tej 11, dosyć ciężko mi osobiście przejść na to - te wszystkie dodatkowe opcje graficzne różniące 10 i 11, jak podświetlanie różnych rzeczy, potworki itd. można wyłączyć czy tak ma być docelowo?

Ja myślę, że Ci co bocili jednego chara po prostu skończą grać.

Myślę podobnie, mnie tam autoheal np. by nie ratował przez brak czasu, a innych pewnie tylko on interesuje, bo mając czas, botem nigdy nie wyciągnie się tyle, co ręcznie. Pomijam fakt, że teraz pewnie po prostu z 1/4 boterów będzie uczyć się grać ręcznie, bo całą grę na auto healu leciała ;D

Musimy czekać aż zaktualizują bota, o ile to w ogóle zrobią. Co do tego wyłączania BE - dziwne bardzo, niby aż tak tego nie dopracowali?

To chyba jest nie do końca wersja końcowa, z resztą do końca nie wiem.

Ale też mnie zastanawia, że nie połączenia w działaniu tych dwóch programów, że wyłączenie jednego nie powoduje żadnego działa z drugim.

Z tego co widzialem, to wylaczenie "be" to czesc ich planu. Pzt zrobili cos dziwnego, nie jestem pewny czy tak bylo wczesniej czy nie, ale teraz sam klient tibii (okienko gry) to "client.exe", a battleye to "tibia.exe". Pzt jak probuje pobrac adresy to nic nie wychodzi z tego.

Juz sam nie ogarniam ktory exe jest od czego, musialem podpiad "beservice.exe" pod cheat engine zeby wziac adresy.

z tego beservice tez nie moge wyciagnac adresow, pomoze ktos? ;v

Jakiego dokładnie planu, jeśli można wiedzieć?

e. pamiętam, że ktoś bodaj tutaj na forum jeśli dobrze kojarzę reklamował się z robieniem bota w AutoIT, nie pamiętam czy zrobił tylko auto heala czy może nieco do cave-bot/afk bota skill doszedł w swoich działaniach, ktoś coś może kojarzy?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc "pograłem" na tej 11, dosyć ciężko mi osobiście przejść na to - te wszystkie dodatkowe opcje graficzne różniące 10 i 11, jak podświetlanie różnych rzeczy, potworki itd. można wyłączyć czy tak ma być docelowo?

Część tych bajerów można powyłączać w Options>General.

e. pamiętam, że ktoś bodaj tutaj na forum jeśli dobrze kojarzę reklamował się z robieniem bota w AutoIT, nie pamiętam czy zrobił tylko auto heala czy może nieco do cave-bot/afk bota skill doszedł w swoich działaniach, ktoś coś może kojarzy?

Ja coś tam próbowałem (Kasteria Helper) i Rafaeru (Tibijka Helper), ale to tylko takie podstawowe funkcje, cavebota raczej nikt nie zrobi w AutoIt.

Opublikowano

Część tych bajerów można powyłączać w Options>General.

Ja coś tam próbowałem (Kasteria Helper) i Rafaeru (Tibijka Helper), ale to tylko takie podstawowe funkcje, cavebota raczej nikt nie zrobi w AutoIt.

Mozna by zrobic cavebota, ale raczej bardzo podstawowego, bez zadnych refillerow i zbierania lootu raczej tez nie. Oczywiscie mowie tutaj bez uzywania memory

Opublikowano

No to nic, i Auto Healer byłby chyba dobry z prostymi alarmami/anty logout do skillowania.

Obstawiam, ze mimo tego BE już ostatecznego (bo teraz tak btw. on nie działa, tylko zbiera jakieś info dla CP?) wyjdą jakieś boty, ale cena ich pewnie będzie ładna.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, wiem że to stary temat ale ktos może szuka sposobu chociażby na auto heal albo na choć w nie wielkim stopniu ułatwienie życia w tej gierce a może i ja dowiem się czegos więcej.
Osobiscie w 11-stce zrobiłem helera w autoicie za pomocą prostych funkcji (pixelSearch), sam używa jedzenia i można powiedzieć że sam loci (co do tego ostatniego to działa jedynie kiedy sam otworze zwłoki, i na ograniczonej ilosci itemków ale pracuje nad czym lepszym) a gdyby znalazł się ktos kto by znalazł nowe adresy to i cave bot nie był by trudny do ogarnięcia więc gdyby znalazł się ktos chętny do wspólnego pisania bota to piszcie tu albo na PW.
Pozdrawiam.

P.S. nie wiem dlaczego ale nie działa mi " Ś " ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Marchwj zmienił(a) tytuł na XenoBot a BattlEye

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...