Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GreatMuOnline | Sezon 6 | Exp: 600x | Edycja testowa

GreatMu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witamy Wszystkich po raz kolejny! Taaak to wciąż My. Nie zmieniliśmy nazwy, nie zmieniliśmy nicków.. Nie zamierzamy się ukrywać i Was oszukiwać. Podczas Waszej nieobecności zajęliśmy się poprawianiem błędów  jak i również nowościami na serwerze, które zostaną Wam przedstawione poniżej. Zanim jednak zaczniemy to chcielibyśmy dodać jeszcze kilka słów od Nas…

Mamy świadomość tego, że jesteście zawiedzeni tym co Was spotkało na serwerze, rozumiemy to pod każdym względem ale nie zamierzamy się poddać ! ;-). Wierzymy w to, że pomimo tego co się wydarzyło wrócicie do Nas aby kontynuować grę. Poprzednie edycje nie cieszyły się zbyt długo zainteresowaniem z Waszej strony, zdajemy sobie sprawę, że nasze zaangażowanie było zbyt słabe i niepotrzebnie startowaliśmy z kolejnymi edycjami nie naprawiając błędów które ciążyły już od początku. Mamy nadzieje, że ta edycja zmieni Waszą dotychczasową opinie o GreatMuOnline a to za sprawą sporej pracy którą włożyliśmy w przygotowania kolejnej edycji.

Wracając do tematu co się zmieniło przez ten czas jak Was nie było ;) Chcemy by Nowa Edycja trwała jak najdłużej. Także zaczniemy od tego, że Edycja 5.5 to edycja testowa która daję Wam możliwość zweryfikowania naszej pracy. A uwierzcie mi jest co weryfikować ;-) Poprawiliśmy błędy które "towarzyszyły" nam od pierwszych edycji jak i dodaliśmy kilka udogodnień bezpośrednio w grze.

WPROWADZONE ZMIANY:

1.System resetów oraz grand resetów został nieco zmieniony.Koszt resetu wynosi 1,000,000zen * Reset (Dla przykładu za pierwszy reset zapłacimy 1,000,000 zen zaś za 13 reset zapłacimy 13,000,000). Koszt grand resetu wyniesie 100,000,000 * grand reset (Dla przykładu za pierwszy GR zapłacimy 100,000,000zen zaś za 4 GR zapłacimy 400,000,000)

2.Zmieniona została wartość resetów potrzebnych do wykonania grand resetu.

3.Punkty za grand resetu to dodatkowe 75 do każdego resetu.

4.Koszt Marry wynosi 100,000,000,

5.Kalima będzie miejscem do zbierania zenu, spoty na Kalimie : Aegis- 38 21, Necron 92 86, Death Centurion 62 72,

6.Socket: max 3 sloty,

7.Powrót klasycznej Lorenci,

8.W grze dostępne cztery depo,

9.Z sklepu zostały wycofane Ring Panda, Panda Pet,

10.Dodana została opcja robienia resetu i rozdawania punktów w grze.

config.png

Wersja: Sezon 6

Exp: 600x

Drop: 30%

Punkty za reset: 500pkt za każdy reset otrzymujemy dodatkowo 2wcoiny

Grand Reset: Wymagane 50rr Koszt 100 000 000*GR , otrzymujemy dodatkowo 75 pkt do rozdania wiecej co każdy reset czyli za 1rr 575 za drugi 1150 itd.

Otrzymujecie również 500 wcoinów na wydanie w cashshopie.

Koszt resetu: 1,000,000zen * Reset.

Itemy max: +15+28.

Zakładanie Guldi: wymagany 400lvl. 

Auto Party: po wpisaniu komendy /re auto.

Punkty za lvl:

BK/SM/ME/SUM: 5 (6)

MG/DL/RF: 7

() - po zrobieniu Marlon Quest'a.

Sklepy:

W sklepach przedmioty +0+4+Luck.

Brak jeweli w sklepach.

Jewel Succes Rate:

Jewel of Bless 100%

Jewel of Soul 50%  (55%)

Jewel of Life 55%

() - Gdy przedmiot posiada luck

Jewel of Level: 10%

Jewel of Luck: 5%

Jewel of Skill: 5%

Jewel of Option: 50%

Jewel of Excellent: 10%

Drop Jeweli zwiększony 3 krotnie.

Wypadajki:

Informacje o box of Kundun podane w poniższym linku:

Informacje o wypadajkach typu Silver Medal/Gold Medal/Box of Heaven:

Pralka:

+10 = 80 % szans na sukces

+11 = 70 % szans na sukces

+12 = 60 % szans na sukces

+13 = 55 % szans na sukces

+14 = 50 % szans na sukces

+15 = 45 % szans na sukces

Inwazje:

Gold: 4 godziny (rozpoczyna się od : 00:25) 

White Wizzard: co 4 godziny (rozpoczyna się od: 00:50)

Red Dragon: co 4 godziny (rozpoczyna się od: 00:15)

Skeleton King: co 4 godziny (rozpoczyna się od: 00:05) 

Medusa: co 12 godzin (rozpoczyna się od 9:00)  

Rabbits: w okresie Wielkanocy co 4 godziny (rozpoczyna się od 02:15)

Summer: w okresie wakacyjnym co 4 godziny (rozpoczyna się od 02:25)

New Year: w ostatnim tygodniu grudnia co 4 godziny (rozpoczyna się od 02:25)

Christams: w okresie świątecznym ( 12:50, 15:50, 18:50, 21:50, 00:50)

eventy.png

Selupan: co 48h od zabicia.

Kundun: co 48h od zabicia.

Erohrim: co 24h od zabicia.

Balglass: każdego dnia o godzinie 19:00 w przypadku przegranej exp zmniejszony o 10% oraz drop kamieni zmniejszony o 20%.

Blood Castle: co 2 godziny od 00:00.

Devil Square: co 4 godziny od 00:30.

Chaos Castle: co 2 godziny od 01:00.

Ilusion Temple: Raz dziennie o 17:30.

Castle Siege: Raz w tygodniu w niedzielę.

Castle Deep Event: Codziennie o 18.

Party Bonus Exp:

1) Party Normalne(te same rasy postaci):

2 graczy = 10% więcej exp

3 graczy = 20% więcej exp

4 graczy = 25% wiecej exp

5 graczy = 30% więcej exp

2) Party Rasowe(różne rasy postaci):

2 graczy = 20% więcej exp

3 graczy = 30% więcej exp

4 graczy = 35% więcej exp

5 graczy = 40% wiecej exp

Zapraszamy na Edycję Testową która odbędzie się dnia 24.03.2017r. o godzinie 18:00 będzie trwała do dwóch tygodni po czym ruszymy z Nowa Edycja GreatMuOnline.

Głównymi założeniami są: balans pvp, sprawdzenie wszystkich poprawionych błędów jak i również dodanych nowości, czekamy także na Wasze propozycję/opinię czy zmiany się podobają lub co byście chcieli zmienić. Wyrażajcie swoje zdanie na Forum lub piszcie na Fanpage ;-)

Zapraszamy do odwiedzania naszej strony: http://www.greatmuonline.com/

Polubienia naszego Fanpage: http://www.facebook.com/pl.greatmuonline/

Dla tych osób które zagrają na test edycji przewidziane nagrody które zostaną dodane na początku Nowej Edycji ;-)

Każdy gracz który wpadnie na Test Edycje zostanie nagrodzony na start Nowej Edycji w postaci WC.

Korzystając z okazji informacja dla Was !

Już od jakiegoś czasu na Forum została dodana informacja dotycząca rekrutacji GameMasterów. Tych których są zainteresowani pomocą przy serwie zachęcamy Was o przesłanie podania ( PW Damian) lub fanpage. 

ZAPRASZAMY NA TESTOWĄ EDYCJE 

DNIA 24.03.2017r (piątek) O GODZINIE 18:00. 

admins.png

Admini:

Damian

Melissa

GameMaster:

Meteor

Lucyfer

Bez nazwy-5.png

Opublikowano

Panowie sukcesów i powodzenia.

Do graczy: Pamiętajcie każdy zasługuje na szanse może akurat tym razem okaże się że to będzie najlepszy server na jakim graliscie.

Opublikowano

Po ostatniej edycji praktycznie w każdej wolnej chwili trwały nad czymś prace, dyskusje i zmiany. Nowy skład adm zdecydowanie daje radę.

Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki  :yay:

Opublikowano

Kurde brzmi aż zaaa dobrze...

Przypomina mi trochę Apocalypse MU ustawieniami tylko tam bylo wiecej expa a mnie pkt za rr...

Szkoda, że są GRy ale w sumie... 

Opublikowano

Kurde brzmi aż zaaa dobrze...

Przypomina mi trochę Apocalypse MU ustawieniami tylko tam bylo wiecej expa a mnie pkt za rr...

Szkoda, że są GRy ale w sumie... 

Test serwer pokaże jak nowe ustawienia mają się do grywalności. Chcieli byśmy aby edycje trwały jak najdłużej! I myślę że te zmiany to jest krok własnie w tą strone. Edycja testowa wszystko powinna zweryfikować. Jesteśmy również otwarci na wasze propozycje.. Proszę pisać wszystkie propozycje dotyczące zmian tutaj.

Bez nazwy-5.png

Opublikowano

a donate bedzie zbalansowany ? :D

To bardzo dobre pytanie.

Co ma być w donate ?

Bedzie auto pt, auto reconnect ? nie rozwala sie pt jak PM ma dc ?

Opublikowano

Witam, z tej strony Melissa ;-)

a donate bedzie zbalansowany ? :D

co rozumiesz poprzez " zbalansowany" ? :)

To bardzo dobre pytanie.

Co ma być w donate ?

Bedzie auto pt, auto reconnect ? nie rozwala sie pt jak PM ma dc ?

Tak jest auto party jak i reconnect :)

Sprawa donate jeszcze nie została rozstrzygnięta, pewne jest, że nie będzie webshopa w którym można kupić wszystko :)
Pozdrawiam

Opublikowano

Witam , poprzez słowo "zbalansowany" donate miałem na myśli to co zachodziło za kazdym razem na poprzednich edycjach (przynajmniej tak to wyglada z mojego punktu widzenia i obserwacji)  Każda edycja była świetna ale tylko przez 1-2tyg ponieważ server miał własną predkość i kreowanie itemków ,a po tym czasie to zostawało zaburzone przez donate ktory umozliwia w sumie ominieniecie wszystkich innych sekwencji zwiazanych z dropniem itemkow a co za tym idzie drop>handel>podbijanie>pralka. -Stają sie bezuzyteczne. No chyba ze jako element "fanu" i kwesti PvE

---

Oczywiscie , rozumiem ze server nie stoi za free , ale donate nie moze być taki ze zniszczy osobe która pracowała na eq powiedzmy 1 miesiąc zostaje w drastyczny sposob out-scalowana przez osobe która wpłaci na server 50$ i bedzie miała wszystko w sumie "na pstryknięcie" palcem i tutaj juz wjeżdza aspekt psychologi bo skoro Ja męcze sie z czymś tak długi czas a ktoś osiaga ten cały mój trud poprzez jeden przelew to w sumie nie ma sensu startowac serwera bądz tęz gry na Nim. No chyba że powstaje on tylko i wyłacznie w celu zarobkowym.

---

Donate z mojej perspektywy może przecież być na serverze ale nie w takiej formie jak dotychczas.

Moja propozycja to:

1 f.o item/tydzień lub dwa minimum i po tym czasie nastepny. Co prawda i tak po pewnym czasie dojdzie do sytuacji wyjsciowej ale nastąpi ona o wiele później , a server zyska dodatkową żywotność w postaci stabilnych długoterminowych graczy.

---

Tak , szczerze kto z graczy Mu nie chciałby mieć szanse z każdym i to własnie dało by tą możliwość na długi czas ponieważ (przewiduje 1 walka o zamek po 2 tygodniach co jest równe 1item f.o , zapewne bedą to wingi lub broń i tylko to , 2 walka o zamek też tak praktycznie bedzie bardzo krucha bo przecież nikt nie wbije w secie +f.o i nie bedzie niesmiertelny.

---

Hmm , Podsumowując troooche sie rozpisałem bo szkoda żeby tak długo rozwijajacy sie server został zgaszony wraz z kolejną edycja przez uzycie donate i doprowadzenie w sumie do bezsensu handel i osiaganie itemków poprzez (lord mix itd) to co jest przewidzanie przez kreatorów Mu.

---

Starałem sie przedstawić moją propozycje dość jasno i myśle ze jak jeszcze cos do niej się dołoży to może wypalic i dać Great Mu nową szanse na długowieczność :)

-----------------------------

Kazik

Opublikowano

[...] Donate z mojej perspektywy może przecież być na serverze ale nie w takiej formie jak dotychczas. 1 f.o item/tydzień lub dwa minimum i po tym czasie nastepny. [...]

Ale wiesz, że dotychczas w ogóle nie było WebShopa ? Więc o jakich itemach mowa  :v  ?

Na serwerze dostępny był jedynie XShop, a w nim pety, seale itp itd.

Mam nadzieję, że podobnie będzie teraz, z tym, że ograniczenie tego XS to konieczność. 

Z sklepu zostały wycofane Ring Panda, Panda Pet,     I super;]

Opublikowano

Wystarczy jakiś VIP śmieszny z dodatkowym EXPem i tyle ew. jakieś inne bajery jak więcej depo/ rozszerzone inventory, powiększony limit aukcyjny (o ile bedzie auction system).

Jest dużo możliwości, które nie ingerują tak bardzo w postępy w grze (nie licząc szybszego wbijania rr - ale EXP i tak jest tutaj duży to nie jest x10)

Mam nadzieję, że nie będzie zmniejszonego expa przy nie rasowych pt. Może przy gold pt jakiś mały bonusik 5 % czy coś.

No i żeby granie w PT się opłacało czyli solo - najmniejszy exp - full PT największy. 

Co z limitem kont na IP ? mam nadzieję, że będzie - przy takim EXP to nawet 1 per IP jest moim zdaniem bardzo spoko

Opublikowano

Dikson ile edycji tu przegrales ? 1 -2 ? ahh no wlasnie............. ;))))

---

Enjoy (załącznik) 

No i te 2 w zupełności wystarczą.

Nie widzę sensu, w Twojej wypowiedzi, skoro odwołujesz się do pierwszych edycji, gdzie może ten WS był, nie wiem. Odkąd gram to itemów kupować się nie dało ;] A w/w screen pokazuje crd, za które mogłeś kupić co najwyżej seala  ;)

Itemy zdobywa się wyłącznie w grze. Zresztą przy kamieniach typu JoExe nie jest to problemem. 

Opublikowano

Witam , poprzez słowo "zbalansowany" donate miałem na myśli to co zachodziło za kazdym razem na poprzednich edycjach (przynajmniej tak to wyglada z mojego punktu widzenia i obserwacji)  Każda edycja była świetna ale tylko przez 1-2tyg ponieważ server miał własną predkość i kreowanie itemków ,a po tym czasie to zostawało zaburzone przez donate ktory umozliwia w sumie ominieniecie wszystkich innych sekwencji zwiazanych z dropniem itemkow a co za tym idzie drop>handel>podbijanie>pralka. -Stają sie bezuzyteczne. No chyba ze jako element "fanu" i kwesti PvE

---

Oczywiscie , rozumiem ze server nie stoi za free , ale donate nie moze być taki ze zniszczy osobe która pracowała na eq powiedzmy 1 miesiąc zostaje w drastyczny sposob out-scalowana przez osobe która wpłaci na server 50$ i bedzie miała wszystko w sumie "na pstryknięcie" palcem i tutaj juz wjeżdza aspekt psychologi bo skoro Ja męcze sie z czymś tak długi czas a ktoś osiaga ten cały mój trud poprzez jeden przelew to w sumie nie ma sensu startowac serwera bądz tęz gry na Nim. No chyba że powstaje on tylko i wyłacznie w celu zarobkowym.

---

Donate z mojej perspektywy może przecież być na serverze ale nie w takiej formie jak dotychczas.

Moja propozycja to:

1 f.o item/tydzień lub dwa minimum i po tym czasie nastepny. Co prawda i tak po pewnym czasie dojdzie do sytuacji wyjsciowej ale nastąpi ona o wiele później , a server zyska dodatkową żywotność w postaci stabilnych długoterminowych graczy.

---

Tak , szczerze kto z graczy Mu nie chciałby mieć szanse z każdym i to własnie dało by tą możliwość na długi czas ponieważ (przewiduje 1 walka o zamek po 2 tygodniach co jest równe 1item f.o , zapewne bedą to wingi lub broń i tylko to , 2 walka o zamek też tak praktycznie bedzie bardzo krucha bo przecież nikt nie wbije w secie +f.o i nie bedzie niesmiertelny.

---

Hmm , Podsumowując troooche sie rozpisałem bo szkoda żeby tak długo rozwijajacy sie server został zgaszony wraz z kolejną edycja przez uzycie donate i doprowadzenie w sumie do bezsensu handel i osiaganie itemków poprzez (lord mix itd) to co jest przewidzanie przez kreatorów Mu.

---

Starałem sie przedstawić moją propozycje dość jasno i myśle ze jak jeszcze cos do niej się dołoży to może wypalic i dać Great Mu nową szanse na długowieczność :)

-----------------------------

Kazik

XShop nieco się zmienił, zobaczymy jak zostanie przyjęty przez graczy na edycji testowej.

WebShopa nie ma i nie będzie możliwości kupna itemów FO.

Goblin Point - Za kazdą pełną godzine online otrzymuje się 5 GP, które można wykorzystać w Xshopie (Możliwośc kupna jeweli oraz boków za Goblin Point)

[...] Donate z mojej perspektywy może przecież być na serverze ale nie w takiej formie jak dotychczas. 1 f.o item/tydzień lub dwa minimum i po tym czasie nastepny. [...]

Ale wiesz, że dotychczas w ogóle nie było WebShopa ? Więc o jakich itemach mowa  :v  ?

Na serwerze dostępny był jedynie XShop, a w nim pety, seale itp itd.

Mam nadzieję, że podobnie będzie teraz, z tym, że ograniczenie tego XS to konieczność. 

Z sklepu zostały wycofane Ring Panda, Panda Pet,     I super;]

Od 4 edycji webshopa nie ma, jedynie Xshop w grze :-)

Wystarczy jakiś VIP śmieszny z dodatkowym EXPem i tyle ew. jakieś inne bajery jak więcej depo/ rozszerzone inventory, powiększony limit aukcyjny (o ile bedzie auction system).

Jest dużo możliwości, które nie ingerują tak bardzo w postępy w grze (nie licząc szybszego wbijania rr - ale EXP i tak jest tutaj duży to nie jest x10)

Mam nadzieję, że nie będzie zmniejszonego expa przy nie rasowych pt. Może przy gold pt jakiś mały bonusik 5 % czy coś.

No i żeby granie w PT się opłacało czyli solo - najmniejszy exp - full PT największy. 

Co z limitem kont na IP ? mam nadzieję, że będzie - przy takim EXP to nawet 1 per IP jest moim zdaniem bardzo spoko

Limit 1 konta na IP to nie do końca dobre rozwiązanie, sporo ludzi posiada jeszcze LAN i to by eliminowało częsc graczy..

WS jest nie potrzebny, wystarczy VIP i serwer można utrzymac.

Najlepszą opcją byłoby wyeliminowanie całowicie donate, lecz tak się niestety nie da.. My nie chcemy czerpać korzysci z serwera.. To co uda się uzbierać od graczy inwestujemy w serwer..

Każda kolejna edycja to wprowadzenie kilku nowości - większości wprowadzanych przez nas rzeczy nie zobaczycie nigdzie indziej :-)

Bez nazwy-5.png

Opublikowano

Czy mu helper bedzie dostepny?

Jest helper;) Na forum serwera pojawiła się jednak propozycja jego lekkiej zmiany. Więc możliwe, że coś zmienią.

Kiedy planowy start ???

Na razie zapowiedź dotyczy edycji testowej - start jak wyżej, dziś godz. 18:00, czas trwania ok. 2 tyg. Po testach pewnie pojawi się publikacja dot. normalnego startu;)

Opublikowano

Czy mu helper bedzie dostepny?

Jest helper;) Na forum serwera pojawiła się jednak propozycja jego lekkiej zmiany. Więc możliwe, że coś zmienią.

Kiedy planowy start ???

Na razie zapowiedź dotyczy edycji testowej - start jak wyżej, dziś godz. 18:00, czas trwania ok. 2 tyg. Po testach pewnie pojawi się publikacja dot. normalnego startu;)

Wszystko się zgadza :-P Dziękuje za odpowiedz ;-)

Za półtorej godziny rusza edycja testowa! :-)

Bez nazwy-5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...