Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wspomnienia z Metin2 - Dyskusja

JaroTt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PROSZE O NIE USUWANIE TEGO TEMATU, POPRZEDNI TEMAT NIE DOTYCZYL POSZUKIWAN SERWERA TYLKO NOSTALGI... MYLNA INTERPRETACJA MODERACJI CZY GLUPOTA? 

czy ktos z was oglada jeszcze filmiki tego typu z dawnych lat swietnosci tej gry?

czytacie komentarze pod takimi filmikami?

jezeli nie to polecam poczytac, jak widac jest masa graczy ktorzy tesknia, za zlotymi czasami metina :))

zapraszam do dyskusji na temat dzisiejszego metina, serwerow prywatnych :)

ogolem niech kazdy sie wypowie co uwaza o obecnym metin2.pl  tzw "priwach" i o tym na jakim serwerze by zagral 

Opublikowano

Co to dużo mówić, dziś metin krąży wokół $$ i tyle.

Gdzie te czasy privow, gdzie w is był pd + ręka i to był cały is

Jedynie na czym bym jeszcze zagrał to na globalu z 2k09/10, piękne czasy ;)

Opublikowano

możecie wypominać se te czasy ale jak priv powstanie taki to albo rozdupią albo 0 online ;)

Opublikowano

Co to dużo mówić, dziś metin krąży wokół $$ i tyle.

Gdzie te czasy privow, gdzie w is był pd + ręka i to był cały is

Jedynie na czym bym jeszcze zagrał to na globalu z 2k09/10, piękne czasy ;)

te czasy skończyły się wraz z potrzebą kupowania reklamy, bo inaczej nikt nie wejdzie na serwer

metin idzie cały czas do przodu, jak ktoś postawi takiego 100% oldschoola to wejdzie 100, może 200 osób, a po tygodniu zostanie 50, bo za trudno

tenor.gif

Opublikowano

Tego filmiku zawsze słuchałem podczas swojego pvp :D

Stare dobre czasy, niestety były i już nie wrócą.

f2d6ac9810850768gen.png

★ Jak dobrze wiesz, szaleństwo jest jak grawitacja. Wystarczy lekko pchnąć ★

Opublikowano

prawie 2 i pół miliona wyświetleń, w dzisiejszych czasach to już nie możliwe ;/

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Nowicjusz
Opublikowano

Kiedyś w metinie 50% czasu spędzało sie na staniu w m1 i  pisaniu/pvp, w dt stało po 20-50 osób żeby ulepszyć itemek, szykowanie się miesiąc żeby wejść do v2 i dobić parę lvli w tydzień a następnie znów dropienie i stanie w m1 przez miesiąc.

Dzisiejszy metin to trzymanie spacji, zero ciekawości bo co ciekawego jest w braniu całego spota na kolejnej mapie. Stary klimat mmorpg już nie wróci, wszędzie ten sam schemat gry.

Opublikowano

Dzisiejszy metin to trzymanie spacji, zero ciekawości bo co ciekawego jest w braniu całego spota na kolejnej mapie. Stary klimat mmorpg już nie wróci, wszędzie ten sam schemat gry.

Nie sądze, raczej autołowy.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

metin byl piekny bo sie w niego grac nie umialo

Teraz gdybys z swoimi umiejetnosciami wszedl na taki serwer z 2k8 to bys wyszedl po chwili

Sporo serwerow takich powstaje

Tysiace graczy taki serwer chce

a jak powstanie to na nich gra Administracja i handlarze

Opublikowano

Up i classic, upada juz od 3 miesiecy a wciaz wszedzie pelno graczy (v2 red las las ) ;)))))

Opublikowano

Up i classic, upada juz od 3 miesiecy a wciaz wszedzie pelno graczy (v2 red las las ) ;)))))

Spokojnie już tylko 1k+ graczy :D 

Zaraz wyjdą starzy wyjadacze za to https://s21.postimg.org/q2xtmwdg7/Przechwytywanie.png ale z pewnością weteranów jest nie wiele więc spadnie góra 1-5% graczy.

Młodzi się znudzą, a ci co grają to już nie chcą przestać bo niby dużo osiągnęli ale i oni wymiękną  :D 

Właśnie to jest przyczyną tego, że dzisiaj wspomina się metina bo jak coś działa i to dobrze to trzeba to spier*ic. Uprzedzam odpowiedz, że niby by się gra nie rozwijała.

Nic z tych rzeczy można drobne update robić i coś na miarę klimatu a nie wymyślać taki bajkowy świat ch* wie czego. http://wiki.metin2.pl/index.php/Wierzchowce zjedz niżej.

Opublikowano

znowu kolejny temat o waleniu konia do starych czasów [-]

mieliście po 10 lat ( ja też) to wszystkie gry z tego okresu się wydawały wspaniałę

xD

Opublikowano

tylko ze classic to PompaTeam wiec sama reklama to zrobila

gdyby zrobil to pierwszy lepszy noname bez PompaTeam to nikt by tam nie wszedl bo pewnie surek sponsor

Opublikowano

czy kiedys jeszcze zobaczymy taka wojne? :) jbc truskawy to DragonRouge a jagodzianki to UNITY :) kto gral na obsydianie pamieta :)

Opublikowano

Wbijaj na priva (takiego gdzie połowa nie umie robić eq wczoraj na pewnym serwerze widzialem że robią eq na wiatr i ogień ^^ ) eq perf ch1 i masz wojnę na cale m1. O jinno nie wspominam bo tam zawsze grają jacyś fanatycy nie dość, że do wrogów to i do swoich na wolnym.

Opublikowano

Białe aury pierwsze widzę no w zasadzie nie pierwszy. Na zagranicznym serwerze widziałem. Myślałem, że to przerobili przedtem mi to przeszkadzało teraz nie.

Opublikowano

Było gdzieś na mpc:

Stare....? No właśnie, stare co? Ktoś rozumie wtf? xD Dla mnie to wygląda na okno skilli, które dzisiaj mamy pod przyciskiem "v"

12705466_1546105519019996_23658444530990

Czytałem o tym kiedyś i podobno nie jest to SS z priva. Faktycznie w m2 miały być orki, 

sy9erusa.jpg

Zastanawiam się od 2 lat, dlaczego zamiast klingi i aresa nie wprowadzili oryginalnych przeróbek (Śmiercio i coś tam jeszcze). A ten miecz, pamiętam że ludzie nazywali "mieczem GM" i faktycznie. Widziano GMów z takowymi :D

maxresdefault.jpg

Zawsze zastanawiałem się, dlaczego na PLu 6 skill u woja i ninja nie był od początku. Ostatnio słyszałem, że Berek na G1 powodował straszne lagi na serwerze, dlatego zmieniono animacje xD

asa6e3ur.jpg

Dla ciekawskich:

Ogarnijcie na końcu te concept arty królestw. Czaicie? Takie twierdze zaebiste?

tak miało wyglądać pierwotnie drzewko skilli, ale zmienili je bodajże tydzień przed wypuszczeniem koreańskiej bety bodajże w 2004 roku.

pierwotnie orki były w m2,a moby z m2 były na mapie orków, ale zmieniono je odwrotnie bo tak pasowało bardziej klimatycznie :)

Opublikowano

Metina okryłem gdzieś tak około 2010 ale nie zaczynałem od PL. Grałem najpierw na iMetinie całkiem fajnym privku co potem się okazało spędziłem z nim aż 5 lat co jakiś czas wgram sobie jego ale to już nie to samo byl niby ten serwer w starym stylu czyli zwykły medium gdzie posiadanie hwanga robiło z Ciebie gościa a nie jak jest teraz(chyba) że wbijasz 50 dostajesz go za zadanie. Wspominam miło gracza AS16 z którym przez większość tej swojej przygody spędziłem tak mu ufałem że nawet dawałem mu itemki na testa z wiedzą że może je zabrać. 

Na polaku grałem naprzemiennie z iMetinem z przyjaciółmi z osiedla i z klasy wbiłem chyba 65 lv nigdy nie zapomnę tych wkurzających chwili udanych transakcji czy zastanowienia się nad czy pokonam tego moba czy nie.  

Ogólnie pozdrawiam RodzinkeMT2 która nwm czy do dzisiaj istnieje ale byłem ich członkiem xD

Opublikowano

@Crisspy™
Może dlatego besty są teraz na dolinie, i ich nie usunęli pamiątka po tym jak dzikusy były w dolinie.

A co do pamiętania, to pamiętam jak ogrom ludzi chodziło na DT i metek wtedy tętnił życiem coś około 2009/2010 roku :).
Chodziło się na DT i łowiło ryby bo ludzi było tyle że nie dało się łowić koło rybaka gdzie grę się zaczynało :D
A jak bawiło się kto złowi 10 ryb i otworzy to typa wkurzyłem bo on 0 małża dropnal a ja 2 xD.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Nie wiem, czy są tutaj aż tak starzy wyjadacze, ale czy ktoś pamięta okolice roku 2007? Bo każdy tutaj tak wspomina ostatnie kilka lat, a warto przypomnieć sobie sceny z kilkunastu lat wstecz. Czas leci nieubłaganie! :)

Moje wspomnienie to wrzucanie 'hitu' na youtube pod nazwą 'trade hack', który każdy pobierał i dawał tym sposobem dostęp do konta. Inne wspomnienie to ulepszanie itemów na +9 u gildyjnego kowala, nagranie Frapsem i wrzucenie na yt wraz z "drop the bass" albo "anima libera".

No i nie można też zapomnieć o wysłużonym Avalonie, gdzie pierwsze miesiące były magiczne. Zaraz po CSYT2 najlepszy serwerek w historii, gdzie można było zarobić naprawdę dużo pieniędzy, jak się znało sposoby :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...