Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Exe2Aut bląd, alternatywy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chciałem sobie podejrzeć kod (oczywiście z ciekawości jak coś zostało mniej więcej napisane - dla nauki ;)) pliku napisanego w AI przez program Exe2Aut, a tu nagle błąd - 9fbF0IG.png
Do tej pory każde exe mogłem tym programem odczytać, tylko w jednym programie ten error, możliwe że aplikacja jest jakoś zabezpieczona, czy może to coś innego? Dodam, że aplikacja jest raczej skompilowana na 32 bity. Znacie jakieś alternatywne programy do dekompilacji exeków z AI?

Opublikowano

Po pierwsze to nie AI tylko najlepiej au3 :D AI jest strasznie mylace.

Po drugie raczej duzo nie da sie zrobic. Oprocz tego Exe2Auto co podales jest jeszcze oficjalny Exe2Aut ktory "decompile scripts compiled with AutoIt v3.2.5.1 and earlier" oraz ShatterIt 2.0. Ani jeden ani drugi mi nigdy nie pomogl, ale mozesz sprobowac. :P

Opublikowano

Mój błąd au3* :D

Dobra, sprawdziłem ten ShatterIt, ale też nie działa, chyba sobie daruje ._.

Kontynuujesz temat czy zamykamy ?

Opublikowano

Dekompilacja działa tylko do wersji AutoIt v3.2.5.1. 

Tu masz do testu coś nowego dla wersji 3.2.6, nie wiem czy zadziała z aktualną.  http://www.nerdbucket.com/mirrors/myAutToExe2_2_AutoIt3_Decompiler_opensource.zip

Skan : https://www.virustotal.com/pl/url/02f4acdaa4cb5bcc9b37e38fbe425801a8e9f24c8146a3189418d59366ae159b/analysis/

Z góry zaznaczam że antywirusy będą darły ryja i blokowała przeglądarka ale w środku znajdują się czyste pliki. 

A tu inny  z kodem źródłowym do przetestowania. Działa głównie  kod jest dołączony do pliku źródłowego  https://autoit.de/index.php/Attachment/83567-GetSavedSource-zip/ 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Plik nie należy do mnie, jest na jakimś serwerze, ostrzeżenie NAPISAŁEM  Tu zgłaszana jest witryna pobierania jako niebezpieczna a nie pliki. mimo tego plik też traktowany jest jako niebezpieczny. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Plik nie należy do mnie, jest na jakimś serwerze, ostrzeżenie NAPISAŁEM  Tu zgłaszana jest witryna pobierania jako niebezpieczna a nie pliki. mimo tego plik też traktowany jest jako niebezpieczny. 

Tym bardziej wymagany jest skan pliku  (taki regulamin)  - gdzie jeszcze wszędzie trąbią że może być zainfekowany

Opublikowano

Myślałem, że zadziałało, otwieram a w pliku - OCpBWQm.png

Cóż dam sobie spokój, dzięki za pomoc i można zamknąć.

Już dajcie spokój z tymi skanami, gdyby mi podał link do tematu na forum au3, zamiast bezpośredniego linka do downloadu to by nie było tematu, a i tak bym to pobrał (vm)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...