Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czasy Minecraft na singleplayer się skończyły?

EricosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nawołuję do dyskusji na temat zawarty w tytule. Czy sądzicie że gra w trybie jednoosobowym przeszła już w niepamięć? Zawszę gdy próbuje rozpocząć grę na singlu, jakoś mi się odechciewa i wyłączam grę, o wiele lepiej mi się gra na multiplayer. Proszę o wasze opinie, za rozbudowane wypowiedzi nagradzam lajkami.

Opublikowano

Na początku mojej gry w minecraft, było fajnie na singleplayer.

Wybudowałem sobie domek, robiłem różne mechanizmy.

Gdzieś około miesiąca znudziło mi się to.

Poszukałem jakiegoś serwera.

Był nim easy-hc na 30 graczy.

Bardzo dobrze mi się na nim grało, póki nie wystąpił włam/współpraca? gdzie była whitelista z tekstem : Zapraszamy na serwer xyz

Bardzo się zasmuciłem, że mój ulubiony serwer padł.

Poszedłem na polecony przez nich serwer i dalej grałem.

Kilka lat później narodziła mi się chęć założenia serwera.

Był na jakimś tam hostingu, pluginy z internetu, lagi w piz***.

Zaprzestałem z tym.

Zacząłem patrzeć na gotowe paczki.

Zainteresowały mnie skrypty.

Tak praktycznie to tylko je czytając, nauczyłem się je pisać xD.

Historia do dzisiaj, dzięki za wysłuchanie ;P

Tak gra na singleplayer przeszła w niepamięć.

Gdy np. chcę zbudować spawna nie idę na singla, tylko z przyzwyczajenia na multi.

Opublikowano

Moim zdaniem taka gra już nie jest tak przyjemna jak kiedyś. Wg. mnie dlatego bo minecraft w nowszych wersjach nie jest już jak ten stary minecraft a ten stary zwykły nudzi. Można ratować się modyfikacjami typu mody.

Opublikowano

Czasy singleplayer skończyły się w większości grach ostatnio wychodzących na rynek. Produkcja bez wsparcia multiplayer jest skazana na spadek zainteresowania wśród Graczy no chyba, że do takowego tytułu wydawane są częste aktualizacje. 

Opublikowano

Myślę, że tak. Czasy na singlu się już skończyły. Większość woli grać z innymi bo wtedy nie jest po prostu nudno :D

Jednak brakowałoby nam tego singla, gdyby Mojang zdecydował się go usunąć, nieprawdaż? xD (wiadomo, że nie usuną, tylko tak zakładamy)

Opublikowano

Moim zdaniem Singleplayer skończył się już w 1.4/1.5.

Bardzo lubiłem budować domki na drzewie w dżungli, a od 1.7 trudno ją znaleźć :(.

banner.jpg

Opublikowano

Ja na singlu w mc grałem gdzies 1.7.2 Beta nie pamietam kiedy przeszedlem na multi ale pamietam pierwszy serwer na ktorym nie umialem sie zarejestrowac xD

A na singlu gram tylko po to bo robie serie na yt https://m.youtube.com/watch?v=hUaWFssw0-U

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Nie ktore osoby wciaz graja na singlu nie takim normalnym bo np. z modami :_) 

O ile to prawda obilo mi sie o uszy ze nie dlugo zostana zlikwidowane serwery  ;/

i Zostana same TOP'owe za grube pieniazki ( tak samo slyszales ze jedyny hosting to bedzie minecraft.net ) najprawdopodobniej to fake

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czasy SinglePlayer się już skończyły, dodają coraz mniej rzeczy który bardziej zmieniają rozgrywkę, kiedyś bardzo fajnie grało się na SP, ale teraz to Multiplayer przejął minecraft'a. Przynajmniej ja tak sądzę...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja tam nie wiem, czy rzeczywiście się skończyły. Fakt w tych czasach ludzie tylko się klepią zamiast budować obleśne kloce z dirta, czy bloków diax, ale może to i lepiej. Wielu twórców map nadal tworzy je samemu, a gracze nie często są skłonni włączać je w trybie multiplayer (raczej nikomu się tego nie chce bo za dużo roboty z tym).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 17.03.2017 o 17:59, xScot napisał:

O ile to prawda obilo mi sie o uszy ze nie dlugo zostana zlikwidowane serwery  ;/

i Zostana same TOP'owe za grube pieniazki ( tak samo slyszales ze jedyny hosting to bedzie minecraft.net ) najprawdopodobniej to fake

Nie dojdzie do czegoś takiego, co najwyżej w MCPE/Win10... A nawet jeśli by doszło - community by sobie na to nie pozwoliło, a gra byłaby skazana na upadek.

Co do samego singla - chyba wiadomo że samemu to smutno...

Opublikowano

Kiedyś się grało na singlu po parę godzin dziennie... Gra jednoosobowa ma to do siebie, że dość szybko się nudzi, nie ma celu do osiągnięcia etc. Oczywiście nie mówię teraz o wybudowaniu domku na drzewie... Ludzie mają tak [ja też] że muszą być lepsi od drugiego... i tutaj masz cel, chociażby być lepszym od drugiego gracza. Przez potrzebę posiadania lepszych itemów, serwery zaczęły to wykorzystywać dodając coraz większe dodatki do item shop'u. Jeżeli typowy Pan Kowalski miałby zbierać zbroje na singlu przez załóżmy ... 3h, to lepiej byłoby wbić na świeżo startujący serwer, pograć 10 min. i kupić zbroje prot X za 2 PLN z telefonu mamy. Singiel umarł już dawno, i według mnie multiplayer też umrze prędzej czy później, nie ma tego co kiedyś - teraz wszyscy liczą hajs, i mają w dupie innych graczy. Czasami sobie pyknę w tą giere, ale to bardziej 4fun.

Pozdrawiam,

KN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...