Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka linia ma największy wpływ na wygranie gry?

#Ethes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem ( Diamond 4 WEST ) działa to tak:

Na EUNE:

MID - Najwiecej killi ( Chyba zawsze )

Na WEST:

ADC - Dla tego iż poziom jest inny i nie lecimy na kille jak na eune.

Jest to tylko moja wypowiedz, nie musisz się z tym zgadzać :)

1.png

Opublikowano

Jeżeli miałbym ci coś polecić, to tylko i wyłącznie ivern a także lee sin na jungli ze wzgledu na łatwe ganki lee sinem i całkiem przyjemny clear można szybko zdobyć fb. A co za tym idzie > gold  = większa szansa na wina.

Co do iverna na jungli to polecam poczytać poradniki na necie odnośnie jego spelli, gdyż ja nawet sam nie do końca nie rozumiem na jakiej podstawie dziala to jego Q xD

Ale co do niego to najlepszy ma clear w jungli, a co za tym idzie łatwa farma, dobre ulti do patowych tfow, a także krzaczki które sie przydają pod wieżą wroga, ah i ten stun, 

Jak dobrze wiemy, jungler ma najwiekszy wplyw na grę, ze wzgledu ze jest to stary dziadek to ma więcej możliwości na pomoc innym liniom niż zwykły player z lini, który musi farmić i nie może pozwolić siebie pushnąć. Leśny dziadek poza farmą w jungli, to nie ma nic do roboty, wiec pozostaje mu tylko możliwość pomagania innym, i ma więcej czasu na kampienie na kogoś, gdyż stworki z jungli dają więcej golda i więcej expa niż te z lini, to właśnie na wyzszych dywizjach właśnie miedzy junglerami trwa walka, ten kto bardziej przybliży drużynę do zwycięstwa, wygra grę.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Z tego co wiem ( Diamond 4 WEST ) działa to tak:

Na EUNE:

MID - Najwiecej killi ( Chyba zawsze )

Na WEST:

ADC - Dla tego iż poziom jest inny i nie lecimy na kille jak na eune.

Jest to tylko moja wypowiedz, nie musisz się z tym zgadzać :)

Nie ma różnicy między EUNE a EUW dopóki się nie trafi na gracza z LCS. 

Największy wpływ na grę ma Jungle. Na niższym elo (do D5/D4) działa to tak, że robisz ganki 24/7, mało farmisz lecz ciągle gankujesz. Mało osób stawia wizje na tym poziomie i patrzy na mapę. Jeszcze nie zapominajmy o tym, że kille/asysty dają więcej niż campy. Polecam grać Junglerami z CC (np. Gragas) lub jakimiś Asasynami (np. Kha'Zix). Polecam bardzo na jungle jakoś do D3 Hecarima z racji tego, że mało osób na tym poziomie wie jak na niego grać.

TOP 5 JUNGLERÓW NA SOLO KOLEJKĘ:

Hecarim

Kha'Zix

Gragas

Ivern

Graves

Wszystkie postacie wyżej wymienione są łatwe a zarazem mocne.

Jeżeli będziesz potrzebował jakiś porad gry na Jungle zapraszam na PW.

KJJKCi3.jpg

Zyrion.Pl - Serwer Easy / Medium!

Forum <-- Kliknij aby przejść

Opublikowano

Według mnie to tak:

1. Jungle - Masz praktycznie roam za darmo, czyścisz linie i lecisz od razu na jakąkolwiek linie, która potrzebuje pomocy. Jungler ma za zadanie kontrolować grę i w miarę możliwości przechylić tą grę na swoją stronę. Nie jest to trudna rola, aczkolwiek wymaga treningu.

2. Middle - Możesz po wyfarmieniu linii na spokojnie roamować na topa lub bota. Masz szybszy dostęp do drake'a, więc rzecz biorąc również wpływasz na wynik końcowy gry. Dodatkowo midlanerzy to przeważnie full damage, jeden focus na adc i go nie ma ;)

3. Support (Catalyst)

4. Adc - nie ukrywam, 2k17, po za typowymi Jhin, Lucian itp...

5. Top

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Chyba największy wpływ ma Mid i JG Bo jeżeli przegrywasz Mid'a to przeciwnicy zazwyczaj puszują i w tedy doopa... A JG pomagasz swoim teammatom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...