ThePekkal Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 x do zamknięcia, nie zainstalowałem mono ¸„»°'´¸„»°'´ (づ◔ ͜ʖ◔)づ `'°«„¸`'°«„¸ `'°«„¸¸„»°'´¸„»°'´`'°«„¸¸„»°'´`'°«„¸`'°«„¸¸„»°'` Odnośnik do komentarza
Tearquester Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Też mam bota na VPS od MicroVPS ten z 1GB ramem. Ja zrobilem tak, że zainstalowałem update (apt-get update) , zainstalowalem srodowisko graficzne, VNC i inne aplikacje jak mono czy nano. Zrób to samo. Na YT znajdziesz wiele poradników odnosnie zainstalowania srodowiska graficznego na debiana 7.0 x86_64. Nie wiem jak działa na innych ale ja polecam na tym. Zainstaluj sobie VNC zebyś mógł operować "komputerem" bez potrzeby komend w PuTTY. Niżej podsyłam zapiski z mojej rozmowy z MFBot forum w ktorej udzielili mi pomocy jak zacząć przygodę już z gotowym VPS. Może to coś pomoże jeżeli nie to musisz zrobic reinstalacje maszyny tak jak pisałem wyżej. Upewnij sie również czy masz napewno dobrą wersje MFBota na kompie i taka samą na VPS. Może masz 4.6.2.0 lub 4.6.3.0 zamiast 3.1. PS: Pamiętaj również, że odpalenie bota w PuTTY i zamkniecie programu spowoduje zamknięcie bota. Ja mam odpalonego w terminalu środowiska graficznego i mam 24/7 (Chodzi o VNC) Odnośnik do komentarza
Marchwj Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 PS: Pamiętaj również, że odpalenie bota w PuTTY i zamkniecie programu spowoduje zamknięcie bota. Ja mam odpalonego w terminalu środowiska graficznego i mam 24/7 (Chodzi o VNC) Wystarczy odpalić to w tzw. screenie, wtedy po wyjściu z Putty program nadal będzie działał. Odnośnik do komentarza
kuba_t Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Można również odpalić w nohupie. Sposobów jest wiele. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.