Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zewnętrzny antycheat dla serwerów Minecraft, kupilibyście?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jak pewnie od jakiegoś czasu zauważyliście jednym z największych problemów serwerów Minecraft, są cheaterzy.
A co jeśli wraz ze znajomym jesteśmy wstanie napisać antycheata zewnętrznego do Minecraft, dającego 100% gwarancji, że na serwerze nie zawita cheater?

Jakie to korzyści dla serwera? Przede wszystkim zadowolenie graczy, że nie muszą się mierzyć z oszustami, ale do tego pluginy typu nocheatplus, antybot, xray nie musiały by się znajdować na serwerze, co znacznie go przyspiesza. Licencja kosztowałaby 9,99 zł miesięcznie. Licencja obejmuje jeden pojedynczy adres IP serwera, wszelkie sieci serwerów musiałyby wykupić licencje zbiorową dla 5 adresów IP, droższą o 30 zł miesięcznie. Co o tym sądzicie?

giphy.gif

Opublikowano

Ja osobiście bym nie kupił. 0% wiarygodności, autor przeczy samemu sobie i nie wykazuje obeznania w temacie.

1. nie istnieją anty-cheat'y ( zew. czy wew. ) dające 100% pewności ( to ogólnie potwierdzony fakt )

2. w jaki sposób wgranie pluginów ( nocheatplus, antybot i anty-xray ) robiących całą robotę ma pomóc przyśpieszyć działanie anty-cheat'a już dającego 100% gwarancji?

3. wg. mnie 9zł na mały serwer to za dużo, a 30zł na całą sieć serwerów to za mało.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Zgadzam się z moim poprzednikiem. Osobiście bym nie kupił. Nie istnieje coś takiego jak nie omylny antycheat. 

Opublikowano

Ja osobiście bym nie kupił. 0% wiarygodności, autor przeczy samemu sobie i nie wykazuje obeznania w temacie.

1. nie istnieją anty-cheat'y ( zew. czy wew. ) dające 100% pewności ( to ogólnie potwierdzony fakt )

2. w jaki sposób wgranie pluginów ( nocheatplus, antybot i anty-xray ) robiących całą robotę ma pomóc przyśpieszyć działanie anty-cheat'a już dającego 100% gwarancji?

poza tym 9zł na mały serwer to za dużo, a 30zł na całą sieć serwerów to za mało.

Nie jestem randomem. I dam 100% gwarancji albo zwrot pieniędzy :) + wersja trial na tydzień.

Cena ma być niska, bo jest to rodzaj abonamentu. Poza tym ceny można dopasować po pokazaniu że działa ;)

Zgadzam się z moim poprzednikiem. Osobiście bym nie kupił. Nie istnieje coś takiego jak nie omylny antycheat. 

Dam 100% gwarancji albo zwrot pieniędzy :) + wersja trial na tydzień.

Jak dla mnie jeśli napiszesz antycheat to na następny dzień powstanie nowy cheat który będzie działał na takim antycheacie itp.

Uwierz mi pod ten patent, powstanie nowych haxów nic nie da :)

giphy.gif

Opublikowano

Mogło by być ciekawie. Jesli anty-cheat by działał jak ma działać pewnie i bym kupił :)

Najlepszym rozwiazaniem jest napisanie pluginu zrobienie resta serwera - jesli wszystko bedzie OK. Klienci sami zawitaja :)

Opublikowano

Nie chciałbym takiego pluginu nawet za D A R M O ...

To nie plugin człowieku, czego nie rozumiesz w zewnętrzny :) ? No cóż, to że ty nie chcesz się pozbyć cheaterów z serwera nie znaczy że inni nie chcą :)

giphy.gif

Opublikowano

Wszystko pięknie, ładnie, ale w zasadzie w jaki sposób ma to działać? Co nazywasz 'zewnętrznym antycheatem'? Na jakiej zasadzie w ogóle ma to działać? I w jaki sposób chcesz udzielać subskrypcji na to?

Nie kupiłbym z jednego prostego powodu - nie mam serwera mc :v

Gdybym miał, rozważyłbym, ale po oferowanym przez Ciebie trialu, bo zbyt wiele rzeczy mi tu nie gra ;v

Opublikowano

Wszystko pięknie, ładnie, ale w zasadzie w jaki sposób ma to działać? Co nazywasz 'zewnętrznym antycheatem'? Na jakiej zasadzie w ogóle ma to działać? I w jaki sposób chcesz udzielać subskrypcji na to?

Gdybym miał, rozważyłbym, ale po oferowanym przez Ciebie trialu, bo zbyt wiele rzeczy mi tu nie gra ;v

Samego procesu nie zdradzę, bo mi ktoś mądrzejszy podwędzi pomysł, pomijając trial każdy będzie mógł spróbować wejść na serwer testowy który korzysta z takiego antycheata i się przekonać na własnej skórze że nic z tego :)

giphy.gif

Opublikowano

Samego procesu nie zdradzę, bo mi ktoś mądrzejszy podwędzi pomysł, pomijając trial każdy będzie mógł spróbować wejść na serwer testowy który korzysta z takiego antycheata i się przekonać na własnej skórze że nic z tego :)

Okej, rozumiem obawy, ale powiedz co dla ciebie znaczy zewnętrzny antycheat i dlaczego ma być lepszy i wydajniejszy niż pluginy, bo samymi zapewnieniami raczej nikogo nie przekonasz do zakupu :v

Opublikowano

Według mnie zewnętrzny program byłby tak samo skuteczny jak obecne pluginy do antycheatów. Po pewnym czasie powstałyby kolejne hacki, które ominą wasze oprogramowanie. Jeśli chodzi o mnie to ja bym zrezygnował z tej oferty chyba, że byłaby opcja wypróbowania "wersji próbnej" na pewien okres czasu i okaże się naprawdę skuteczny.

Opublikowano

Okej, rozumiem obawy, ale powiedz co dla ciebie znaczy zewnętrzny antycheat i dlaczego ma być lepszy i wydajniejszy niż pluginy, bo samymi zapewnieniami raczej nikogo nie przekonasz do zakupu :v

Dlaczego ma być lepszy niż plugin? a) bo nie jest po stronie serwera i nie obciąża go pluginami typu nocheat, xray? A najważniejsze jest to ze można wejść przez jakiś launcher się chcę, a antycheat zawsze czuwa w tle i gdy wykryje niezgodność to nie wpuści na serwer :)

Ja udowodnię że działa i żaden gracz ze wspomagaczem na serwer nie wejdzie, a to musi wystarczyć do przetestowania tego, a następnie zakupu :)

giphy.gif

Opublikowano

Według mnie zewnętrzny program byłby tak samo skuteczny jak obecne pluginy do antycheatów. Po pewnym czasie powstałyby kolejne hacki, które ominą wasze oprogramowanie. Jeśli chodzi o mnie to ja bym zrezygnował z tej oferty chyba, że byłaby opcja wypróbowania "wersji próbnej" na pewien okres czasu i okaże się naprawdę skuteczny.

Już pisałem daje gwarancje 100% i zwrot pieniędzy, i tak jak pisałem tworzenie nowych wspomagaczy nic temu nie da.

Lepiej nie ryzykowac, nie kupuj czegoś takiego..

Ja Chcę to stworzyć, czytaj ze zrozumieniem.

giphy.gif

Opublikowano

Czyli rozumiem że ma on być instalowany po stronie klienta? To jest słaby pomysł z jednego powodu - Na zwyczajnych serwerach bez modów, wątpię by komukolwiek chciało się pobierać taki dodatek.

Opublikowano

Czyli rozumiem że ma on być instalowany po stronie klienta? To jest słaby pomysł z jednego powodu - Na zwyczajnych serwerach bez modów, wątpię by komukolwiek chciało się pobierać taki dodatek.

Ludziom chce się instalować blazingpacka, włazić na skype do sprawdzania i tracić czas a nie chciałoby im się pobrać 1mb pliku który będzie się odnosił w przyszłości do większości działającym na tym serwerów? Odpalają i mają spokój. Coś za coś, serwer z czystymi graczami i lepszymi osiągami niż inne z zabezpieczeniami, w zamian za odpalenie ac w tle ;)

giphy.gif

Opublikowano

Ludziom chce się instalować blazingpacka, włazić na skype do sprawdzania i tracić czas a nie chciałoby im się pobrać 1mb pliku który będzie się odnosił w przyszłości do większości działającym na tym serwerów? Odpalają i mają spokój.

Myślisz zbyt optymistycznie i dopóki nie będziesz miał układów z większymi serwerami to się nie przyjmie, nie ma na to najmniejszych szans.

Opublikowano

Ludziom chce się instalować blazingpacka, włazić na skype do sprawdzania i tracić czas a nie chciałoby im się pobrać 1mb pliku który będzie się odnosił w przyszłości do większości działającym na tym serwerów? Odpalają i mają spokój.

Myślisz zbyt optymistycznie i dopóki nie będziesz miał układów z większymi serwerami to się nie przyjmie, nie ma na to najmniejszych szans.

Właśnie tak działa rynek, dostaną możliwość pełnej ochrony serwera przed oszustami by poprawić grę swoich klientów, więc zdecydują się na wprowadzenie tego, oczywiście że myślę optymistycznie i pewnie odezwę się do wielu dużych serwerowni z propozycją :) No bo które serwer nie chciałby się sławić "U nas nikt nie używa wspomagaczy" :) ? + Tego się nie instaluje. Pobierasz, odpalasz i tyle.

giphy.gif

Opublikowano

każdy antycheat jest do ominięcia, nie ma rzeczy niemożliwych, a tym bardziej w takim języku jak java gdzie jest runtime itd, ale zycze powodzenia w pisaniu

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Właśnie tak działa rynek, dostaną możliwość pełnej ochrony serwera przed oszustami by poprawić grę swoich klientów, więc zdecydują się na wprowadzenie tego, oczywiście że myślę optymistycznie i pewnie odezwę się do wielu dużych serwerowni z propozycją :) No bo które serwer nie chciałby się sławić "U nas nikt nie używa wspomagaczy" :) ? + Tego się nie instaluje. Pobierasz, odpalasz i tyle.

Okej rozumiem sposób działania, ale uwierz mi, że dalej to da się obejść ;) Nawet jeżeli jakimś cudem dasz radę to rozreklamować i większe serwery w to wejdą, to dalej nie możesz pisać o 100% skuteczności, bo takowa nie istnieje. Istnieje za mnóstwo sposobów na obejście każdego zabezpieczenia, a ty próbując temu zapobiec będziesz musiał wykorzystywać więcej zasobów klienta lub serwera, w związku z czym twoje narzędzie wcale nie stanie się lepsze od zwyczajnych pluginów antycheat.

Opublikowano

każdy antycheat jest do ominięcia, nie ma rzeczy niemożliwych, a tym bardziej w takim języku jak java gdzie jest runtime itd, ale zycze powodzenia w pisaniu

Pisane w c# nie javie.

Okej rozumiem sposób działania, ale uwierz mi, że dalej to da się obejść ;) Nawet jeżeli jakimś cudem dasz radę to rozreklamować i większe serwery w to wejdą, to dalej nie możesz pisać o 100% skuteczności, bo takowa nie istnieje. Istnieje za mnóstwo sposobów na obejście każdego zabezpieczenia, a ty próbując temu zapobiec będziesz musiał wykorzystywać więcej zasobów klienta lub serwera, w związku z czym twoje narzędzie wcale nie stanie się lepsze od zwyczajnych pluginów antycheat.

Ale zrozum że pokaże że nie będzie dało się tego ominąć, i że powstawanie nowych rzeczy nic nie da.

giphy.gif

Opublikowano

Pisane w c# nie javie.

Ale zrozum że pokaże że nie będzie dało się tego ominąć, i że powstawanie nowych rzeczy nic nie da.

Zobaczymy jak ujrzy to światło dzienne, na razie kończę tutaj dyskusję z dosyć sceptycznym nastawieniem co do projektu.

Opublikowano

@liarek123

Ja bym Ci łatwo udowodnil ze jakby ktos ladna sumke zaplacil to by szybciej ominieto niz to napisano :)

Projekt useless, paczka juz brzmi lepiej :)

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

Autorze tematu, ominąć da sie wszystko.

Ty coś bierzesz czy co ? DUżo osób CI tłumaczy że sie nie da a Ty i tak swoje.

Jeszcze raz ja napisz, NIE DA SIE !

Nic tylko złapać sie za głowe i rozmyślać, co Ty chcesz osiągnąć tymi kłamstwami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...