Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] MineShop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Darmowego? Tak, lecz nie do końca. " Ummm.. czyli, że co? Darmowy, czy nie? 

To jest dopiero projekt takiego sklepu, czy już gotowy sklep?

Może zamiast pisać na szybko to przemyślałbyś i sensownie opisał to, co chcesz nam sprzedać "za darmo" ?

Opublikowano

"Darmowego? Tak, lecz nie do końca. " Ummm.. czyli, że co? Darmowy, czy nie? 

To jest dopiero projekt takiego sklepu, czy już gotowy sklep?

Może zamiast pisać na szybko to przemyślałbyś i sensownie opisał to, co chcesz nam sprzedać "za darmo" ?

Sklep jest gotowy w 80%

Opublikowano

Witam, chciałbym wam przedstawić projekt darmowego Sklepu Minecraft.

Darmowego? Tak! Zacznijmy od tego, że sklep stoi na jednym serwerze. Żaden z użytkowników nie ma dostępu do plików i

nie może ich pobrać. Sklep ma trafiać do ludzi, którzy nie umieją sobie poradzić z obsługą instalowania baz mysql, sklepów lub nie posiadają hostingów WWW.

Sklep ma obsługiwać multum płatności typu SMS PSC i PayPal: MicroSMS, Dotpay, Homepay i hostingów MC które posiadają własne API płatności. 

Wyposażony w bardzo intuicyjny panel zarządzania treścią. Strona ma działać na zasadzie jeden użytkownik = jeden darmowy sklep MC.

W panelu dodawania serwerów trzeba będzie podać Adres IP serwera, Port Query serwera, Port Rcon serwera, Hasło Rcon Serwera. Czy to jest niebezpieczne?

Nie! Każde hasło rcon u nas jest szyfrowanie w MD5 nie zaglądamy do haseł użytkowników. Ponadto każdy z użytkowników będzie mógł podpiąć swoje płatności SMS, PSC czy PayPal.

Nie robimy żadnych utrudnień dla użytkowników. Nasza strona jest postawiona na dobrym hostingu aby ataki typu DDoS czy Layer7 nie mogły wyłączyć twojego sklepu.

PS: Pisane na szybko w ciągu 2 dni dodam grafiki. Pozdrawiam

Zaciekawil mnie wasz projekt, dzieki temu bardzo duzo malych serwerow minecraft, ktore maja potencjal ale ekipa tego owo serwera nie umie stworzyc wlasnego shopa.

Gratuluje postepu, 80% to zaniedlugo zauwazymy wasz projekt w praktyce. Spytam sie jak poprzednik, darmowe tez czesciowo nie moze byc, bo koszty utrzymania serwera itd.

Czy utrzymanie serwera bedzie bazowalona prowizjach od zakupow graczy w tym itemshopie, ktorzy kupuja dany produkt i z przykladowo 5% idzie do was, reszta do wlasciciela danego serwera minecraft? To mnie najbardzie bladzi po glowie.

Opublikowano

Witam, chciałbym wam przedstawić projekt darmowego Sklepu Minecraft.

Darmowego? Tak! Zacznijmy od tego, że sklep stoi na jednym serwerze. Żaden z użytkowników nie ma dostępu do plików i

nie może ich pobrać. Sklep ma trafiać do ludzi, którzy nie umieją sobie poradzić z obsługą instalowania baz mysql, sklepów lub nie posiadają hostingów WWW.

Sklep ma obsługiwać multum płatności typu SMS PSC i PayPal: MicroSMS, Dotpay, Homepay i hostingów MC które posiadają własne API płatności. 

Wyposażony w bardzo intuicyjny panel zarządzania treścią. Strona ma działać na zasadzie jeden użytkownik = jeden darmowy sklep MC.

W panelu dodawania serwerów trzeba będzie podać Adres IP serwera, Port Query serwera, Port Rcon serwera, Hasło Rcon Serwera. Czy to jest niebezpieczne?

Nie! Każde hasło rcon u nas jest szyfrowanie w MD5 nie zaglądamy do haseł użytkowników. Ponadto każdy z użytkowników będzie mógł podpiąć swoje płatności SMS, PSC czy PayPal.

Nie robimy żadnych utrudnień dla użytkowników. Nasza strona jest postawiona na dobrym hostingu aby ataki typu DDoS czy Layer7 nie mogły wyłączyć twojego sklepu.

PS: Pisane na szybko w ciągu 2 dni dodam grafiki. Pozdrawiam

Zaciekawil mnie wasz projekt, dzieki temu bardzo duzo malych serwerow minecraft, ktore maja potencjal ale ekipa tego owo serwera nie umie stworzyc wlasnego shopa.

Gratuluje postepu, 80% to zaniedlugo zauwazymy wasz projekt w praktyce. Spytam sie jak poprzednik, darmowe tez czesciowo nie moze byc, bo koszty utrzymania serwera itd.

Czy utrzymanie serwera bedzie bazowalona prowizjach od zakupow graczy w tym itemshopie, ktorzy kupuja dany produkt i z przykladowo 5% idzie do was, reszta do wlasciciela danego serwera minecraft? To mnie najbardzie bladzi po glowie.

Jedno konto jeden Sklep za darmo za kolejny trzeba będzie zapłacić. Myślę iż strona będzie się też utrzymywać z reklam.

Opublikowano

Nie opłaca się. BuyCraft zapewnia w wersji darmowej, dochody do maksimum 250 dolarów na miesiąc. Do tego wszystkiego masz panel do zarządzania, oraz łatwą konfiguracje.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

@Rever_PL Z tego co się orientuję na buycrafcie płatności idą na nich a w mineshopie każdy wybiera sobie gdzie mają iść płatności nie ingerujemy w to.

Opublikowano

W buycrafcie nic nie idzie do nich wszystko leci na twoje konto(jakie podałeś).

@topic sklep zapowiada się nawet nie, źle dla tych co nie mają vps i nie umieją pisać. Ale jednak są hostingi np. arubacloud co masz vps za 4zł i postawisz na nim strone, a itemshop możesz pobrać za darmo (jest pełno na tym forum) lub kupić za x zł u kogoś :)

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngNeVeR_SuReNdEr Wydaję mi się iż się mylę ale chyba nie porównujesz aruby do Hostingu WWW blazingfast, który jest dobrze zabezpieczony. Jakbyś przeczytał temat jest to Sklep głównie dla osób które nie umieją sobie poradzić z instalacją sklepów.

Opublikowano

Czekam na pełną wersję tego sklepu. Czy to będzie rozwiązane że na Jedno konto można "wpisać" jeden serwer?

26_unnamed.png

Opublikowano

Czekam na pełną wersję tego sklepu. Czy to będzie rozwiązane że na Jedno konto można "wpisać" jeden serwer?

Jeżeli chodzi o opcję Jedno konto = jeden serwer to na jednym koncie będzie można mieć jeden darmowy serwer, będzie istniała opcja dokupienia.

Opublikowano

Kiedy bedzie DW tego sklepu?

DW? Nie rozumiem o co Ci chodzi. 

Dodałem API hostingów takich jak lvlup i pukawka.pl W poniedziałek wieczorem zapewne zostanie wypuszczona oficjalnie działająca wersja.

Opublikowano

Kiedy bedzie DW tego sklepu?

DW? Nie rozumiem o co Ci chodzi. 

Dodałem API hostingów takich jak lvlup i pukawka.pl W poniedziałek wieczorem zapewne zostanie wypuszczona oficjalnie działająca wersja.

DW- Download :P

Opublikowano

Jeśli chcecie używać 10 stron sklejonych w 1 to spoko. Osoby, ktore tworza ten sklep nic nie umieja (jesli podpierdalanie kodu bojawiem55 + usuwanie jego licencji + dodowanie swojej licencji zalicza sie do jakichs umiejetnosci to przepraszam) [Osoba, ktora ja tworzy dostala bana za backdoory w majnkroft plugin wiec spx]

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLordSriker Ja i pisanie pluginów i polecam. Nie powiem kto znów dostał bana na mpcforum założył nowe konto i rozkodowywał bojawiema. Nie mam nic więcej do dodania.

Opublikowano

Jeśli chcecie używać 10 stron sklejonych w 1 to spoko. Osoby, ktore tworza ten sklep nic nie umieja (jesli podpierdalanie kodu bojawiem55 + usuwanie jego licencji + dodowanie swojej licencji zalicza sie do jakichs umiejetnosci to przepraszam) [Osoba, ktora ja tworzy dostala bana za backdoory w majnkroft plugin wiec spx]

O widze osoba która dostała wczesniej bana i która kradnie tylko co może bo sam na nic nie potrafi zapracować sie odezwała, naprawdę twoje zdanie w tej sprawie dużo wnosi. LordPepsiak, kolejne multikonto?

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

Opublikowano

O widze osoba która dostała wczesniej bana i która kradnie tylko co może bo sam na nic nie potrafi zapracować sie odezwała, naprawdę twoje zdanie w tej sprawie dużo wnosi. LordPepsiak, kolejne multikonto?

Jesteś śmieszny że tante konto jest moje :) Niech sprawdzą admini a tutaj wypowiedz o sklepie:

Hej, tak jak mnie każdy zna nie muszę mówić kim jestem lub byłem. Siedziałem na overcorze prawie przez 4/5 miechów. Byłem przy założeniiu serwera ale projekt się rozpadał więc postanowiłem 2 razy opuścic administracje. Są tam 3 typy administracji 1 z nich: Oszusty / Manipulatorzy. 2: Pseudo Youtuberzy / Niby pomocne osoby 3: Programisci Advers / Krzukosz.
Chcę dodać jak ten projekt może być wykorzystywany: 1. Pewnie jako własciciel projektu będzie miał dostęp do RCONa który jak wiecie można dać sobie wszystko jak i go zniszczyć. Miło nam znany YouTuber - LordTricker lubił zawsze coś nagrać z: Rozwalenie serwera #jakiś tam. Chcę też dodać że osoby które piszą że niby okradałem graczy na overcore są w błędzie a tutaj udostepnie ss który udowodni moją prawde jak i pokaże jak administracje / LordTricker potrafił się bawić

Hasła były specialnie kodowane w md5 żeby można było robić włamy. Pomysł naszego LordTrickera :*

1.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników sklepu! Aktualnie w trakcie aktualizacji jest panel do zarządzania sklepem będzie bardziej przejrzysty. Na kolejny odstrzał pójdzie strona główna.

post-1054259-0-09050000-1490149287_thumb.jpg

Aktualne statystyki ze sklepu

post-1054259-0-85578700-1490150057_thumb.jpg

post-1054259-0-18779600-1490150060_thumb.jpg

Aktualny wygląd jednego ze sklepów używających naszych usług.

post-1054259-0-46669900-1490150138_thumb.jpg

Opublikowano

@krzukosz testuje twój sklep i nie powiem jest naprawdę dopracowany i w dodatku hostowany za darmo... Mam propozycje dodania większej palety motywów.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...