Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPSów mimo dobrego komputera

anty109

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!

Mam problem z FPS a raczej pytanie do was, ile powinienem mieć mniej więcej FPS w grze CSGO. Uważam że mam zdecydowanie za mało.

Specyfikacja komputera:

• CPU: i5-4570
  • GPU: GTX 1060 3GB
  • MOBO: Gigabyte Z97-HD3
  • RAM: GoodRam DDR3 4GB 1333MHz x2 (myślę że pamięć być przyczyną)

Dodam że w cs FPS trzymają się między 150-230. Taki wynik jest niby ok ale mam zamiar kupić monitor 120hz i w takim przypadku wolał bym abym posiadał 240 STAŁYCH FPS. Jeśli macie jakieś pomysł przez co jest to spowodowane lub co bym mógł wymienić w komputerze (jeśli coś tak owego jest to zaproponujcie alternatywy z średniej i wyższej półki). 

Pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc.

Opublikowano
Test robiony HWMonitor.

W czasie jedynie przeglądania internetu 36.0-43.0

Po około 8 min DM (nie TDM tak za 1h dam znać jakie wyniki były po MM) miałem 36.0-59.0

Dodam że posiadam chłodzenie SilentiumPC Fera 3 i podczas montażu mogłem lekko przesadzić z pastą lecz to nie jest problem ją wymienić jeśli trzeba.

Opublikowano

Dzięki za pomoc po około 1h grania temperatura dochodziła do 62.0 więc nie jest zle, nawet pomijając fakt że w moim pokoju jest bardzo gorąco (niech dowodem na to będzie to że siedzę w krótkich spodenkach i bez koszulki a dalej mi gorąco. Komputer wczoraj formatowałem przed formatem było tak samo. Zobaczę jak to będzie gdy wymienię pamięć RAM. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...