Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyjść z brązu?

metinowiec189

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myslec, jak sie nauczysz dodgować skile, ogarniesz minimape, to bez problemu jestes w goldzie xdd

Jeśli uważasz ze dogdowanie skilli i patrzenie na minimape to jedyna róznica między brazem a goldem to jesteś w błędzie.

Żeby grać lepiej trzeba po prostu grać i skupiać się na swojej grze. Odrazu lecisz rankedy i starasz się grać jak najlepiej. Myśl zanim coś zrobisz a nie na odwrót.

Opublikowano

myslec, jak sie nauczysz dodgować skile, ogarniesz minimape, to bez problemu jestes w goldzie xdd

Jeśli uważasz ze dogdowanie skilli i patrzenie na minimape to jedyna róznica między brazem a goldem to jesteś w błędzie.

Żeby grać lepiej trzeba po prostu grać i skupiać się na swojej grze. Odrazu lecisz rankedy i starasz się grać jak najlepiej. Myśl zanim coś zrobisz a nie na odwrót.

lol isk de. Polecam naukę czytania ze zrozumieniem. Proceder wyraźnie pisze, że ogarniając skille, i minimape jesteś w goldzie. ba moim zdaniem masz platyne. Skupianie się na grze to nie ogarnianie skilli i minimapy? xD Przecież do samo przez się wynika. Masło maślane napisałeś to tak samo tylko że innymi słowami. 

Opublikowano

Panowie dla mnie oboje pierdzielicie głupoty :D 

To tak samo jak powiedzieć że jak kupi komputer i i monitor będzie grał lepiej w lola - możliwe ale nie o to chodzi. Ziomek leci z brązu 1 do brązu 4, czyli jest na samym dole łańcucha pokarmowego, uwierzcie mi że na b4 tego już nie można nazwać grą, nawet boty grywają lepiej. Wniosek jest tylko jeden, ziomek gra ch*jowo, a jeżeli takowo gra to nie pomoże mu patrzenie się na mapę ani dodgowanie skilli. Wydaję mi się że tak jak pisałem wcześniej, jedyna szansa to otp i wykucie mechanik postaci, to przede wszystkim, tutaj nawet mózg nie jest potrzebny, dopiero w drugim etapie musisz go odpalić. Wypiszę ci kolejność żeby było prościej.

1. Wybierasz postać, powiedzmy Garen.

2. Napie*dalasz nim aż stwierdzisz że masz dosyć.

3. Kontynuujesz grę Garenem nie ważne czy dostajesz już raka czy nie.

4. Poznałeś już niesamowicie skomplikowane mechaniki Garena, wiesz jak wygrywać swoją linię.

5. Teraz zaczyna się Mount Everest, czytaj uważnie!

6. Obserwowanie mapy, wcześniej napisałem że nic ci nie da i jest to prawda jeżeli grasz średnio, może nie wyje*iesz się od junglera czy tam od roama z mida, ale dalej jesteś średni bo wziąłeś malphita którym nie trafiasz Q. Inna sytuacja jeżeli ogarniasz już Garena, teraz jesteś w stanie wykorzystać map awarness. Pamiętaj, wyrób sobie nawyk patrzenia na mapę, kupuj pinki i bla bla bla.

7. Jak dotrwałeś do tego punktu to powiedzmy że jesteś w silverze, nawet w goldzie.

8. Koniec. Od tego momentu czy wejdziesz wyżej zależy od twoich umiejętności bo nie wbijesz platyny z umiejętnościami silvera, chociaż tak się też może zdarzyć że cię wykarują lub kupisz boosta, kurewsko ważną rzeczą jest fakt że MUSISZ wiedzieć jaka jest twoja rola, jeżeli jesteś junglerem, to musisz perfecto wiedzieć co i kiedy masz robić, ale jeszcze ważniejsze jest to że wiesz co robić ze swoją postacią, ludzie w wysokich dywizjach nie biorą lee sina do jungli bo tak lubią, tylko ze względu na jego zalety junglowania i gankowania. To jest najważniejsze moim zdaniem bynajmniej.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

To tak samo jak powiedzieć że jak kupi komputer i i monitor będzie grał lepiej w lola - możliwe ale nie o to chodzi. Ziomek leci z brązu 1 do brązu 4, czyli jest na samym dole łańcucha pokarmowego, uwierzcie mi że na b4 tego już nie można nazwać grą, nawet boty grywają lepiej. Wniosek jest tylko jeden, ziomek gra ch*jowo, a jeżeli takowo gra to nie pomoże mu patrzenie się na mapę ani dodgowanie skilli. Wydaję mi się że tak jak pisałem wcześniej, jedyna szansa to otp i wykucie mechanik postaci, to przede wszystkim, tutaj nawet mózg nie jest potrzebny, dopiero w drugim etapie musisz go odpalić. Wypiszę ci kolejność żeby było prościej.

4. Poznałeś już niesamowicie skomplikowane mechaniki Garena, wiesz jak wygrywać swoją linię.

6. Obserwowanie mapy, wcześniej napisałem że nic ci nie da i jest to prawda jeżeli grasz średnio, może nie wyje*iesz się od junglera czy tam od roama z mida, ale dalej jesteś średni bo wziąłeś malphita którym nie trafiasz Q. Inna sytuacja jeżeli ogarniasz już Garena, teraz jesteś w stanie wykorzystać map awarness. Pamiętaj, wyrób sobie nawyk patrzenia na mapę, kupuj pinki i bla bla bla.

7. Jak dotrwałeś do tego punktu to powiedzmy że jesteś w silverze, nawet w goldzie.

8. Koniec. Od tego momentu czy wejdziesz wyżej zależy od twoich umiejętności bo nie wbijesz platyny z umiejętnościami silvera, chociaż tak się też może zdarzyć że cię wykarują lub kupisz boosta, kurewsko ważną rzeczą jest fakt że MUSISZ wiedzieć jaka jest twoja rola, jeżeli jesteś junglerem, to musisz perfecto wiedzieć co i kiedy masz robić, ale jeszcze ważniejsze jest to że wiesz co robić ze swoją postacią, ludzie w wysokich dywizjach nie biorą lee sina do jungli bo tak lubią, tylko ze względu na jego zalety junglowania i gankowania. To jest najważniejsze moim zdaniem bynajmniej.

Punkt 4 mnie rozwalił xD. Sądzę że to ironia, lecz co do samego tematu uważam że to kpina osoba posiadająca diament - DIAMENT nie może wejść do silvera:) Welcome 2k17 elo boosting account:))

Opublikowano

Punkt 4 mnie rozwalił xD. Sądzę że to ironia, lecz co do samego tematu uważam że to kpina osoba posiadająca diament - DIAMENT nie może wejść do silvera:) Welcome 2k17 elo boosting account:))

:D

On napisał że to pomyłka, tam gdzie było d4 napisane. Chodziło że z b1 do b4 spadł a nie diamond :D Też nie ogarnąłem na początku.

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Przecież brąz jest fajny ja lubię sobie ponapierniczać w brązie na koncie kolegi jak mnie goldy wkuhfiają. Po prostu graj na jungli/midzie jakimiś champami co można carrnąć jakiś nw lee sin/katarina ew syndra i jedziesz

Opublikowano

Powiem tak.

Braz to dosyc (moim zdaniem) specyficzna liga. Zwyciestwo zalezy od tego czy twoj team i TY potrafisz grac, czy nie.

Czesto w brazie trafia sie team gowniakow, feederzy, ktorzy przegrywaja zazwyczaj przez junglera, ktory sie obraza na danego gracza bo oddal enemy 2 fragi... WIec tak:

Musisz sie nauczyc kerowac gry, pomagac innym na liniach, a nie tylko kisisz sie na swoim topie czy gdzie tam grasz.

Nie lataj za killami, bierz objecitvy. Kazdy turret/inhibitor jest wiecej warty niz jeden kill, ktory nic nie wniesie do gry i tylko zuzyjesz ulta, summonery...

W teamfightach nie chodzcie nonstop jedna linia! Spushowaliscie mida do inhibitora. Po co sie wbijacie jeszcze raz przez mida (jest duze prawdopodobienstwo ze mozecie przegrac tf) skoro bot/top nie jest spushowany. Lepiej isc tym botem/topem. Im wiecej tych duzych minionow tym latwiej skonczyc gre.

Co do early. Jezeli grasz na linii i widzisz ze enemy ma low hp i stoi pod turretem i zaczyms czeka, nie atakuj go. Nie marnuj flesha...Pod turretem enemy cie moze zabic. Chyba ze masz jakas postac z skillem takim jak ult jinx/cait/jhin/syndra etc.

To sa moje porady.Sam sie do nich stososowalem. Jezeli cos zle napisalem, wybacz. To moim zdaniem jest droga do wyjscia z brazu....

//

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powie mi ktos jeszcze jak wyglada sytuacja na flexach 5v5? Warrto sie tam bawic? Bo troche mi ekipka d grania urosla i mam dyylmat. Bawic sie tam, czy tluc dalej solo/duo  :mad:

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...