Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPSami

lukas94mos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ostatnio przed formatem miałem od 90-150fps, zaraz po formacie zainstalowałem wszystkie sterowniki jak i directxy i inne tego typu oprogramowanie, lecz teraz fps nie pozwalają mi na płynną grę... aktualnie mam nie więcej niż 50 a czasem spadki do 10fps... w audio już zmieniłem na słuchawki więc to raczej nie od tego. Gram na lapku

Procesor Intel Core i5 2,27ghz 2x

Grafika GeForce GT330m

Ram 6gb

HDD 750gb...

lapek dopiero był wyczyszczony a pasta termo przewodząca wymieniona na nową.

Opublikowano

Już ustawiłem na low i rozdziałka 640x480... ale fpsy dalej nie przekroczą podczas gry więcej niż 50 ;/ a fps max ustawione na 120

Opublikowano

Kolego bo masz w ustawieniach grafiki ustawione na opcję oszczędzania energii, wszyste opcje na "Performance" przyspieszy kompa o 100%

battles,proportional,340,200,e269b98d2ac

Opublikowano

Wyłącz synchronizacje pionową

Opublikowano

Serio?... dałem screena wyżej widzisz jakie mam ustawienia, więc podpowiedź wyłącz synchronizacje pionową tutaj nic nie pomoże.

Opublikowano

zobacz czy jakaś usluga nie zjada ci procka... ustaw opcje zasilania na wysoką wydajnosc . być może jesli masz w tym laptopie tez zintegrowaną krte graficzną to przełacz ją na geforce

Opublikowano

Mam tylko 1 kartę graficzną, nie ma integry a procek jest używany w max 10% przy włączonej operze. Dzisiaj w nocy zrobiłem formata i zauważyłem że shadery w CSGO nie chcą się zmienić na low... niby jest w ustawieniach to zmienione ale w grze są odbicia i poświaty w broniach a w celownikach snajperek nie ma zwykłej matowej tektstury jak to zawsze było przy wszystkich ustawieniach na low tylko odbicie światła itp.

Opublikowano

nie chcą sie zmienic shadery.. eirm o co chodzi . wejdz w katalog gdzie masz zainstalowany steam -steam/userdata/jakis numer/703/ wchodzisz tam dalej foldery i szukasz video - klikasz prawym i odznacz "Tylko do odczytu" - jesli jest taki plik z tą opcją to dane z gry sie nie zapiszą w pliku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...