Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ilu calowy telefon polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Jaka wielkość waszym zdaniem najlepsza? Zastanawiam sie nad 5,2. Dobry wybór? Może lepiej celować w 5,5? 

Opublikowano

Mam 5,2 i duże dłonie i daje radę go obsługiwać 1 ręka, ale nie zbyt komfortowo. W kieszeni też wygodny nie jest chyba, że w dresach. 5,5 to chyba jak lubisz często ładować telefon i nosić torebkę to bierz. 5 i 5,2 max jak dla mnie.

Opublikowano

Ja mam xperie z5 compact (4,6") i spokojnie mi wystarcza, wcześniej miałem zwykłą xperie Z (5,00") i jak dla mnie była za duża ale to już indywidualne preferencje, mi telefon służy do dzwonienia, smsów i przeglądania internetu więc nie jest mi potrzebny jakiś duży wyświetlacz.

Opublikowano

Około 4,5-5 cali, więcej nie ma co. Ja przez parę lat miałam do czynienia z 3-calowym wyświetlaczem i szczerze mówiąc, gdyby dopasować taki ekranik do nowoczesnych telefonów i technologii, to ja bym taki telefonik i za parę tysi kupiła, bo to najlepsze, co mogę sobie wyobrazić. No - ale z takich ,,typowych", co można teraz dostać - tak jak mówię, 4,5 to w miarę optymalny rozmiar. Wzwyż to dla ludzi, którzy albo mają ogromne dłonie, albo nie wykorzystują telefonu do innych czynności niż robienie zdjęć/wysyłanie głupawych, krótkich wiadomości wypełnionych emotkami raz na jakiś czas - bo dla normalnych użytkowników telefonów taki ekran jest utrudnieniem i zbędnym bajerem.

3fffa1a92a202.png

Link do mojego yt na moim profilu

Opublikowano

Mam Z3 niby 5'2 cala ale wydaje mi się mały. Spokojnie takie 5,5 mógłbym używać i komfort były lepszy. Wszystko zależy od samego telefonu i jego budowy, najlepiej sprawdzić osobiście w ręce jak leży. Mi np G3 fajnie siedzi przez to, że ma okrągłe plecki, a taki Xiaomi Mi3 pomimo, że jest podobny do mojej Z3 już średnio podchodzi. Kwestia indywidualna, ile ludzi tyle opinii.

Opublikowano

Ja mam 5,7, jeśli byłby jakiś inny sensowny telefon, to bym wziął nawet więcej. Ja mam tak, że z czasem potrzebuję jeszcze większego telefonu.

Ja jednak zdecydowałem się na 6 - calowy i jestem zadowolony. Można zamknąć :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...