Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program do wyłączenia programów w autostarcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest jakiś program który powoduje że odpala coś typu okienko i jest tam wyświetlone co się włącza z autostartem itp i że po prostu zaznaczone programy wyłącza i resetuje.

http://prntscr.com/eaidr7 Bo też takie procesy są zbędne na początku formatu nie miałem tego ale z czasem się pojawiło sporo kupienek

Opublikowano

Zbędne rzeczy to sobie sam włączyłeś, twoimi procesami są procesy użytkownika. Nie pisz że nie miałeś nigdy, zawsze było do czasu załączenia 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Bo nie miałem :> nic nie włączałem takiego :>, a ten msconfig coś działać nie chce, zaznaczam by ładowało wszystkie sterowniki itp a po włączeniu mam tę 3 opcję zaznaczoną i tak za każdym razem, autostart to samo

Opublikowano

Msconfig - Konfiguracja systemu

No więc wybieram opcję Uruchamianie normalne, po czym po chwile mi się resetuje te ustawienie i jest zaznaczone Uruchamianie selektywne tak też jest z zakładką "Uruchamianie" Odznaczam elementy po czym mi się resetują i są znów zaznaczone i odpalają się też.

Opublikowano

Bo są pewnie w usługach zaznaczone jako uruchamiana automatycznie. 

Zresztą nic nie napisałeś jakie to procesy mają być zbędne i wyłączone. 

Opublikowano

Jak wyżej, najlepiej to wyłącz całkiem komputer i nie załączaj komputera to nic nie uszkodzisz. Będzie dokładnie to samo jak po wyłączeniu svchost się nie załączy system wcale. 

Nie wiem w czym ma ci przesadzać proces systemowy i jaki z nim masz mieć problem że koniecznie ma być wyłączony. . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...