Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z fps

OksEn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ze spadkiem fps w CS GO na laptopie asus r558u. Wygląda to tak że zaczynając grę mam +/- 130 fps po chwili spadają do ok. 10 fps i po kilkunastu sekundach wracają do normy. I tak co chwilę. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Opublikowano

To reinstal wszystkich sterowników do laptopa. Nie zainstalowanie na obecne tylko odinstalowanie obecnych i zainstalowanie aktualnych. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A co  to ma za znaczenie że były, widocznie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem albo ci się nie chce tego robić. 

Nie zainstalowanie na obecne tylko odinstalowanie obecnych i zainstalowanie aktualnych. 

Opublikowano

A napisałem inaczej ? Ty nie zainstalowałeś samych najnowszych tylko najnowsze na stare. 
Przy takim laptopie i dobrze zainstalowanych sterownikach powinno wszystko działać bez problemu a jak widać ty masz problemy. 

Opublikowano

Zainstalowałem najnowsze po reinstallu systemu, nie tak jak mówisz.

Ale coś się poprawiło, bo teraz na początku meczu 2-3 razy jest spadek a później utrzymuje się powyżej 90 fps.

Opublikowano

Nie zainstalowałeś sterowników najnowszych.

Zainstalowałeś najnowsze na STARE które były, jak do dziecka w przedszkolu  pisać czy co ?  

Jak masz problem tylko  reinstalować sterowniki to nie rób tego wcale i miej nadal problemy z laptopem ze swojej winy. 

Opublikowano

Ale jak po całkowitym formacie i zainstalowaniu samego windowsa mogą znajdować się jakieś stare sterowniki. Wytłumacz mi to bo nie rozumiem tego.

Opublikowano

To jak ma działać komputer kiedy nie ma sterowników ? SYSTEM JE MA i SYSTEM JE SOBIE ŚCIĄGA a ty je ciągle nadpisujesz nowymi zamiast odinstalować.  

Takie proste zadanie i nawet tego nie możesz zrobić bez stwarzanie problemów, w czym ty widzisz problem odinstalować sterownik by go zainstalować znowu ?  

Opublikowano

To tak ciężko zrobić, odinstalować i zainstalować sterowniki ?  Całość może 1-2 minuty trwa dla każdego sterownika. 

p.s. Akurat to była jedna z porad forum asusa dotycząca tego modelu i problemu w grach z FPS, większość użytkowników  po zrobieniu miała już wszystko w porządku. 

Opublikowano

Dobra naprawiło się po aktualizacji windowsa. Czyli aktualnie można zamknąć temat, jak znów się popsuje to spróbuje ze sterownikami i dopiero jak nic nie da napiszę prośbę o otwarcie tematu ewentualnie otworzę nowy. Dzięki za wasz czas i wybaczcie za moją dociekliwość głównie Ktosiu. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...