Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przeinstalować Androida?

Rekomendowane odpowiedzi

Znawca
Opublikowano

Cześć.
Potrzebuje pomocy w przeinstalowaniu androida, ponieważ po pijaku zmieniłem wzór blokady ekranu i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć na jaki, to zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych ale muszę zalogować się do tego samego konta google co wcześniej byłem zalogowany i muszę to potwierdzić kodem, który wysłali mi sms'em, a do konta mam przypisany stary numer telefonu, którego już nie posiadam i chyba jedynym wyjściem z tej sytuacji będzie przeinstalowanie androida, ale kompletnie nie mam pojęcia jak to zrobić, bardzo proszę o pomoc ;) 

Opublikowano

To sobie zmień na nowy numer, przecież do tego nie jest potrzebny telefon zablokowany. 

Zmiana softu nie zawsze ściąga blokadę. 

Masz xda i poszukaj sobie dla swojego telefonu  jeśli jest jakikolwiek tutorial jak odblokować bez konta google. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Znawca
Opublikowano

To sobie zmień na nowy numer, przecież do tego nie jest potrzebny telefon zablokowany. 

Masz xda i poszukaj sobie dla swojego telefonu  jeśli jest jakikolwiek tutorial jak odblokować bez konta google. 

Zmiana numeru mi nic nie pomoże, ponieważ muszę się zalogować do tego samego konta google co wcześniej byłem na nim zalogowany na tym telefonie

Opublikowano

Przecież i tak jak wgrasz system na nowo to nie będziesz zalogowany do tego konta google. Będziesz musiał zalogować się ponownie, czyli i tak będziesz musiał podać kod z SMSa, jeśli jest uruchomiony 2-fa.

Opublikowano

Akurat nie musi być zalogowany ale niektóre telefony potrafią pamiętać zablokowanie mimo wipe czy zmian softu ( osobna partycja zabezpieczeń itp ) . 

On chyba nie zrozumiał że do zmiany ustawień konta google wcale nie jest mu potrzebny aparat telefoniczny, według mnie wszystko usiłuje zrobić na siłą na tym telefonie zamiast na komputerze.   

Opublikowano

Ech stary weź się schowaj za kompem, nie pisz głupot że nie ściągnie się blokada po wgraniu "softa" a tak dla Twojej niepewności android ma system operacyjny na bazie linuxa, można zrobić z nim rzeczy o jakich Ci się nie śniło.

Wgranie innego ROMa i customa itd spowoduje CAŁKOWITE wyczyszczenie wszystkiego, widać że NIGDY nie robiłeś takiego zabiegu a ja takie zabiegi wykonuje nie jednokrotnie pocz,ąwszy od androida 2.x do 5.1

Przecież i tak jak wgrasz system na nowo to nie będziesz zalogowany do tego konta google. Będziesz musiał zalogować się ponownie, czyli i tak będziesz musiał podać kod z SMSa, jeśli jest uruchomiony 2-fa.

Ech kolejny koleś, który plecie bezsensu głupoty.

Tak jak wyżej napisałem, po wgraniu czystego roma itd CAŁKOWICIE zniknie blokada fona.

Akurat nie musi być zalogowany ale niektóre telefony potrafią pamiętać zablokowanie mimo wipe czy zmian softu ( osobna partycja zabezpieczeń itp ) . 

On chyba nie zrozumiał że do zmiany ustawień konta google wcale nie jest mu potrzebny aparat telefoniczny, według mnie wszystko usiłuje zrobić na siłą na tym telefonie zamiast na komputerze.   

Niektóre telefony mają zablokowane, wskaż mi CHOCIAŻ JEDEN TAKI telefon.

Osobna partycja zabezpieczeń haha stary xDDD to nie jest APPLE !

Teraz tak, żaden z Was pseudo informatyków nie spytał jaki ma telefon i każdy z Was usiłuję wcisnąć KIT i pleciecie głupoty.

Poza tym jeśli to samsung to nawet wgra CyanogenMod'a bez problemu.

Zaraz mi tu wypiszecie że plecę głupoty, zatem weźcie się schowajcie bo w świecie androida widocznie nie żyjecie PRAKTYKĄ tylko j***** teorią, jak ja k***a mać nienawidzę za przeproszeniem teoretyków którzy wciskają kity i wciskają że się nie da...... 

@RLZ podaj mi proszę markę i model fona to Ci wszystko wyjaśnię co i jak i nie słuchaj pseudo amatorów. 

Poza tym miej na uwadze, że zmiana romu usunie wszystko i stracisz gwarancję, jeśli posiadasz.

Poza tym ja też miałem ostatnio problem z fonem i blokadą bo zapomniałem blokady i bez problemu zdjąłem, wgrywając nowego roma ;) do Kazama rzecz jasna :P 

I tak jeszcze ogólnie, warto wgrać ClockWorkMod Recovery CWM, ma o wiele ciekawszych funkcji i można zrobić prawidłowe backupy a nie tak jak inni producenci dają swoje CWMki i backupy robią się sprzed roku... tak na marginesie.

Taka mała lekturka: http://forum.android.com.pl/topic/101524-cwm-clockworkmod-recovery/

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Typie, gdzie ja napisałem, że nie zniknie blokada telefonu? Ja mówię o 2-fa do konta google, a Ty mi piszesz o blokadzie telefonu. Zamiast pisać, ze ktoś plecie bez sensu czytaj uważniej. Problem rozchodzi się głównie wokół dostania się do konta google, na które był zalogowany na telefonie.

Opublikowano

Typie, gdzie ja napisałem, że nie zniknie blokada telefonu? Ja mówię o 2-fa do konta google, a Ty mi piszesz o blokadzie telefonu. Zamiast pisać, ze ktoś plecie bez sensu czytaj uważniej. Problem rozchodzi się głównie wokół dostania się do konta google, na które był zalogowany na telefonie.

Typie Ty mi piszesz żebym ja czytał uważnie a rozchodzi się o BLOKADE TELEFONU, weź kurde przeczytaj 20 razy tytuł tematu i jego zawartość ok ?

https://scr.hu/7LL8OK

Tu się rozchodzi o androida, a nie o jakiejś karcie sim czy coś..  pisze jak byk że nawet nie ma karty sim...

Jak wspomniałem DO FONA MOŻNA DOSTAĆ SIĘ BEZ KONTA GOOGLE, wystarczy WGRAĆ nowego roma itd

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Znawca
Opublikowano

@kamil2321 Telefon to HTC 626, ale oddałem dzisiaj telefon do serwisu, byłem w 4 i w 3 powiedzieli, że nic nie da się z tym zrobić, a w czwartym powiedzieli, że będzie ciężko i nic nie obiecują ale postarają się zrobić, ale podałem im e-mail i hasło do google to powiedzieli, że dużo im to ułatwi, a w każdym serwisie mi powiedzieli, że wgranie nowego androida nic nie pomoże

Opublikowano

Jak widać dobre rady znawcy @kamil2321  na nic się zdały i jego znajomość telefonu opiera sie o jakieś starocie które już nie posiadają zabezpieczeń w postaci sprzętowego zabezpieczenia kodu wzoru. 

Próbowałeś przynajmniej wyszukać telefon przez konto  google i zmienić ustawiony telefon na koncie na właściwy ?  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...