Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile kosztuje format komputera, czy poprawi to wydajność?

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chce zrobic formata w pcompie orientuje sie ktos ile to kosztuje i czy to odrazu robia czy trzeba zostawic komputer i czekac ? i czy po formacie poprawi mi sie wydajnosc kompa ?

Opublikowano

Format można sobie zrobić samemu w domu za darmo. Tak, poprawi ci się wydajność kompa.

no tak wiem ze mozna samemu ale nie mam plyty ani nikt w okolicy ;/

Opublikowano

To sobie ściąg albo załatw kogoś kto zrobi i zainstaluje, za ile to już twój problem spytać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Więc ściągasz instalke windowsa ze strony microsoftu(100% legit) i wypalasz na plytce/wrzucasz na pendrive i po prostu odpalasz instalke skipujesz instalacje i cieszysz sie nowym windowsem. :D (mowa o win 7-8 bodajże)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Format można sobie zrobić samemu w domu za darmo. Tak, poprawi ci się wydajność kompa.

xD - Czyli mam rozumieć, że czym więcej robię formatów; tym lepszy mój komputer? Pomyśl zanim coś napiszesz. Każdy format szkodzi komputerowi, dlatego zaleca się go robić w ostateczności.

Temat;

Format komputera jest bardzo prosty, wystarczy pooglądać kilka materiałów na youtube, jeżeli jesteś w tym zielony, niema poco płacić komuś za kilka kliknięć.

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

xD - Czyli mam rozumieć, że czym więcej robię formatów; tym lepszy mój komputer? Pomyśl zanim coś napiszesz. Każdy format szkodzi komputerowi, dlatego zaleca się go robić w ostateczności.

Temat;

Format komputera jest bardzo prosty, wystarczy pooglądać kilka materiałów na youtube, jeżeli jesteś w tym zielony, niema poco płacić komuś za kilka kliknięć.

Wydaje mi się, że skoro autor tematu chce zrobić format, to jego komputer aktualnie nie działa tak dobrze jak powinien.

Po formacie poprawi się więc jego wydajność w porównaniu do chwili obecnej.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ok to mnie to cieszy a po formacie bede miec panel nividia np ?

Będziesz musiał zainstalować sterowniki do wszystkiego. Przed formatem je ściągnij sobie ze strony producenta, zgraj na jakiegoś pena i po formacie zainstaluj.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Temat;

Co Ty gadasz gościu xD. Przeczytaj różnicę między LLF a HLF, wtedy wróć i napisz, że formatowanie szkodzi komputerowi i wykonuje się go w ostateczności.

Reinstalacja systemu da tyle samo co umiejętne wyczyszczenie go z syfu. Wszystko zależy od umiejętności, czasu i pieniędzy. Jeśli się na tym nie znasz to najlepiej oddaj komputer do jakiegoś ogarniętego informatyka, żeby przeinstalował system, zrobił partycje, zainstalował sterowniki i podstawowe oprogramowanie. Wielu bierze się za to bez jakichkolwiek umiejętności i rozeznania i widać to po wysypie tematów "Po formacie komputer działa gorzej", "Po formacie to", "Po formacie siamto". Ja wiem, że wszyscy mówią "o, hehe, prościutkie ziomeczku, oszczędzisz pieniążki, rób to sam", a potem użytkownik wykłada się na pierwszej lepszej czynności, chociażby instalacja odpowiednich sterowników, amen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...