Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanka co do XenoBocika

Nowix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z xenobotem a mianowicie uzywam scryptu na yal quary od solid scrypt z tego tematu http://www.mpcforum.pl/topic/1601441-xenobot-waypointskrypty-lua-full-afk-ekedmsrp-solidskrypt i chodzi mianowicie o to ze gdy odklada itemy do dp i zapcha sie box nie otwieram mi bp w nim, staje i sie wylogowuje po jakims czasie macie na to jakas rade?

Druga sprawa czy da sie dodac wpt tzn edytowac gotowe wtp usunac zly i dodac w to miejsce inny bo jak dodaje to zawsze wywala na koniec ;/

nowix flovers girl.png

Opublikowano

chodzi mianowicie o to ze gdy odklada itemy do dp i zapcha sie box nie otwieram mi bp w nim, staje i sie wylogowuje po jakims czasie macie na to jakas rade?

Plecak musi być na ostatnim slocie, wtedy automatycznie się otworzy.

Druga sprawa czy da sie dodac wpt tzn edytowac gotowe wtp usunac zly i dodac w to miejsce inny bo jak dodaje to zawsze wywala na koniec ;/

Da się. Trochę z tym roboty, ale da się. Zapisujesz walkera, otwierasz ten plik xbst, szukasz danego wpt (mają taką postać: <item text="Stand (33156, 31710, 8)" tag="1"/>) i go kasujesz. W jego miejsce możesz wkleić inny, dobry. W przypadku jednego błędu zajmie to góra 5 minut, jeżeli jest więcej złych wpt to się nie opłaca poprawiać, za dużo czasu stracisz.

Opublikowano

chodzi mianowicie o to ze gdy odklada itemy do dp i zapcha sie box nie otwieram mi bp w nim, staje i sie wylogowuje po jakims czasie macie na to jakas rade?

Plecak musi być na ostatnim slocie, wtedy automatycznie się otworzy.

wklada mi itemy do pierwszego dp a tam mam tylko jeden bp nic wiecej, gdy zapcha puste sloty to niestety nie otwiera tego bp moze poprostu cos w skrypcie jest nie tak ;/

nowix flovers girl.png

Opublikowano

Spróbuj z takim czymś, oddzielny skrypt.

Module.New('openNextBackpack', function(m)
    for c = 0, #Container.GetAll()-1 do
        cont = Container.New(c)
        if (cont:EmptySlots() == 0 and Item.isContainer(cont:GetItemData(cont:ItemCapacity()-1).id)) then
             sleep(math.random(2080, 3400))
            cont:UseItem(cont:ItemCapacity()-1, true)
            print("Opening Next Backpack in Container #" .. c .. ".")
        end
    end
    m:Delay(1000)
end)

Plecak musi być na ostatnim slocie (dwudzieste miejsce w depo), czyli wyjmij wszystko, włóż plecak jako pierwszy. Działa to mniej więcej tak:

5HXs0CO.gif

Jak widzisz otwiera pomarańczowy plecak, gdy nie będzie miejsca w dp.

Nie wiem, czy będzie to ze sobą działać, powinno. Jeżeli skrypt będzie chciał otwierać na Depot Chest to w tej częsci skryptu: sleep(math.random(2080, 3400)) daj większe liczby.

Opublikowano

Dzięki wielkie przed chwila sprawdziłem i działa, skrypcik pomógł :)

Do zamkniecie.

nowix flovers girl.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...