Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie eq najlepsze dla sorca 80+ bez ograniczeń cenowych?

Marakash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie,chciałbym zakupić sobie eq na 80 lvl + dla sorca bez ograniczeń cenowych.

narazie mam 55 lvl mam demon helmet,armor,mastermind shield,bohy,aol,magma legi - odrazu piszę dla tych którzy zaczną mnie jechać,nie nosze focus cape czy hat of the mad bo to gówno a mam 70mlvl .

chciałbym tego eq nie wymieniać do x lvl,możecie odrazu podać następny zestaw który będe musiał kupić na x lvl również bez ograniczeń w cenie.
Pozdrawiam.

Opublikowano

to wszystko zależeć będzie od tego na jakie potwory zamierzasz tą postacią chodzić, bo przypuśćmy że będziesz chciał chodzić na wyrmy, wtedy zakładasz lightning seta (zamiast lightning robe możesz mieć spellweaver, bohy/softy/, tarcza jest okej (napisałeś ze itemy z mlvl są gówniane więc nie bede sie rozpisywał o tym), skoro nie jest ważny dla Ciebie m lvl skup sie na resistach na potwory, na które polujesz albo po prostu zostaw wszystko jak jest bo ciężką sytuacje narzuciłeś ^^

Opublikowano

Jak mozna byc ms'em i twierdzic, ze itemy z bonusem do mlvl'a to gowno xD

Na magu powinno sie nosic hotm, focus cape, b legi, necro shield, softy/bohy.

Ale jezeli nie magiczne to dwarven set + sov/rozdzka albo tak jak napisal @Arnold2 sety pod resisty.

Nic innego nie ma sensu wedlug mnie. Dwarven set jest typowo pod psychial dmg.

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

proponuje nauczyć się czytać ze zrozumieniem,napisałem że hat of the mad i focus cape to gówno.

alve widze ze mam chodzic w eq na 8 lvl na 80 tak :D ?bo tak wnioskuje z tego co napisaleś, itemki na wiekszy lvl daja +2/3 mlvl to sie wtedy oplaca a nie +1

chodzi mi rowniez o przedmioty z mlvl,np yalahar mask jest dobry 

jezeli zalezy to od tego na czym bede expil to jezeli komus sie chce to moglby rozpisac mi to mniej wiecej tak:

załóżmy od 55 do 80 exp na dragach na darashi z takim i takim eq 

od 80 do 120lvl (to przyklad nie wiem gdzie siedziec ile lvl na danym expie) na jakis tam potworkach z takim i takim eq.

chodzi mi tez o takie naprawde w hu drogie rzeczy np pamietam kolesia z 160lvl mial zbrojke za 200cc ,chcialbym kupic na pozniejsze lvl rowniez takie wyj w kosmos eq :P 

Opublikowano

Nadal utrzymuje swoje zdanie i nie wiem co ma do tego czytanie ze zrozumieniem. Mag nosi takie, a nie inne eq. CipSoft tak sobie wymyslil i tak jest. To nie jest tibia 7.6 gdzie od razu mozesz zalozyc sobie najlepszy armor. Po to wprowadzili itemy, ktore mozna zalozyc od x lvla, zeby wlasnie nie bylo takiej sytuacji jaka chcialbys miec. Napisalem Ci mozliwe warianty, ktore sa najdrozsze albo masz full eq na dany poziom czyli te sa daja mlvl albo resisty sobie zakladasz. Od 80 lvla mozesz juz nosic yala mask. Od 150 gill legs. Armor mozesz zmienic na calo..... cape. Nosisz najlepszy spellbook jaki mozesz zalozyc i tyle. Na 80 lvlu za bardzo nie mozna nic zmienic. 

Dziwi mnie typ ludzi, ktorzy nie umia grac w dana gre i z tego co wnioskuje dopiero zaczynaja a chca miec najlepsze/najdrozsze itemy nie znajac w ogole mechaniki gry.

Nie rozumiem tez argumentu, ze focus cape i hotm to gowno, bo masz 70mlvl o.O

Twoje eq w ogole nie ma sensu, ale jak widac chyba tankujesz wszystkie moby i walisz w nie visy  :makka:

P.S

Moze trzeba bylo wybrac knighta

66j32w.jpg

Opublikowano

czyli rozumiem że do 80 lv mam biegać w  hotm, focus cape, b legi, necro shield, softy/bohy.

to wytlumacz mi jak ma się arm do obrazen zadawanych przez moby,moze jestem w blędzie bo chodzi mi o to że np focus cape ma tam te 8-10 arma mniej nie pamietam dokladnie a daje ten mlvl ,moze arm w moim przypadku nie daje zbyt wiele,wyprowadz mnie z bledu,nie gralem 2 lata ,teraz wrocilem i nie pamietam co i jak.

Opublikowano

narazie mam 55 lvl mam demon helmet,armor,mastermind shield,bohy,aol,magma legi

Takie eq się nosiło na Tibii 8.60.

Przecież magiem starasz się, żeby potwory Cię nie atakowały, więc po co Ci tyle defa/armora?

Napisałeś, że bez ograniczeń cenowych, czyli teoretycznie najdroższe - najlepsze, poszukaj w markecie i kup jeżeli nie zgadzasz się z tym co napisali wyżej :) 

Opublikowano

nie jestem typem czlowieka ktory na sile chce sie upierac przy swoim,jezeli jestem w bledzie to prosze mnie z niego wyprowadzic,rozumiem że ze wzgledu iz sorc jest postacia magiczna atakującą na dystans a nie w bezposrednim starciu lepiej jest zakupic przedmioty z mlvl 

Opublikowano

nie jestem typem czlowieka ktory na sile chce sie upierac przy swoim,jezeli jestem w bledzie to prosze mnie z niego wyprowadzic,rozumiem że ze wzgledu iz sorc jest postacia magiczna atakującą na dystans a nie w bezposrednim starciu lepiej jest zakupic przedmioty z mlvl 

Dokladnie.

66j32w.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...