Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przywracanie systemu do stanu po zakupie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, wczoraj się zastanawiałem czy można przywrócić system do stanu po zakupie, no i można. Tylko mam pytanie, ile może coś takiego potrwać? bo bym przywrócił, a formata nie zrobię bo nie mam płytki. Ile by potrwało?

Opublikowano

Zależy od procesora, typu dysku, w przypadku HDD od jego stanu, ilości plików, nikt Ci nie powie ile to potrwa, bo to wszystko zależy.

Opublikowano

nikt Ci nie powie ile to potrwa

Może tak, może nie. Jak dla mnie powinno, ale sobie głowy uciąć nie dam.

Mam jeszcze pytanie co do tego, czy potrzeba mieć płytkę z Windowsem? 

Opublikowano

Do innych systemów niż w10 praktycznie zawsze trzeba więc w czym problem ? Brak płytki nie jest problemem skoro zawsze jest wymagana i musisz ją mieć by zrobić.

Płytki nie trzeba jeśli zrobiło się kopie zapasowa po instalacji a tego na 100% nie zrobiłeś wcale.  

Tak samo nei trzeba jak masz recovery producenta albo z serwisu, wystarczy uruchomić i wgra system od podstaw kasując wszystko. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W sumie nie, jak system nie ma aktualnego  obrazu płyty to sobie go sam ściąga. Dlatego najszybciej takie odświeżania robi sie z nośnikami albo kopiami zrobionymi po instalacji wcześniej. 

Np

Odzyskanie z kopii zapasowej trawa od 5 do 15 minut i masz całkowicie już gotowy system do działania. 

Odzyskanie odświeżonego systemu od 20-40 min czasem dłużej. 

Odzyskanie z czystszej instalki 15-30 min. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...