Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] vMCShop | Nowy wymiar automatycznego sklepu Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeden z ładniejszych itemshop'ów które tutaj widziałem.

Co mógłbyś zrobić:

- kilka wersji graficzny tzn. w panelu admina możliwość zmiany koloru strony (oczywiście widoczne dla każdego)

- Zamiast wyboru serwera to od razu usługi (w panelu możliwość ustawienia tego)

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngSabajoo

Dzięki za opinię ;)

Myślę nad kilkoma opcjami graficznymi, ale najpierw chciałbym aby to dodam gdy skrypt będzie już w całości gotowy.
Co do drugiej propozycji to już myślałem nad tym i prawdopodobnie zostanie wprowadzona taka opcja.

@ref Zapraszamy wszystkich do oceniania i dodawania swoich propozycji. Kod udostępniam na GitHubie prawdopodobnie w czwartek ;)

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

@ref

Zaktualizowałem demo do stanu rzeczywistego oraz wrzuciłem pliki na GitHuba. Na razie nic poza front-endem tam nie znajdziecie, ale można na bieżąco śledzić ;)

rocketnite-sygna.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!
pare słów od mnie na temat projektu. 
Według mnie i nie tylko mnie pewnie, projekt wygląda mega. 
Jak i od strony graficznej, i od strony kodu. 
I to jest plusik dla ciebie za ten skrypcik. 
Alee jedno pytanie, bo przeglądam tak kodzik, i za nic nie mogę znaleźć fragmentu kodu gdzie bym mógł się podpiąć pod bazę danych :( 
Gdybyś mógł podaj panie który plik gdzie mogę podpiąć baze danych.

Opublikowano

nie działa  rb tak samo i  nic

1. Wrzucić wszystko na serwer WWW.
  2. W pliku applications/config/config.php zmienić linijkę $config['base_url'] na adres serwera.
  3. W pliku applications/config/database.php uzupełnić linijki 'hostname', 'username', 'password' i 'database'swoimi danymi do połączenia z MySQL.
  4. Zaimportować do swojej bazy danych plik database.sql.
Opublikowano

strona mi sie nie ładuje bo jakiś błąd i nwm jak to naprawić przerzuciłem wrzystkie pliki zrobiłem tak jak na instrukcji i nie działa

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam problem.

Błąd Bazy Danych
[Database Error]

Wystąpił problem podczas komunikacji z bazą danych :(

239137.gif

Opublikowano

@Aidis

Na githubie wyraźnie jest napisane:

Aktualna wersja: 1.6.pre_relase_1 (Jeszcze nie nadaje się do użytku)

Niedługo zostanie wypuszczona wersja finalna. Zapraszam do śledzenia listy to-do na gitubie ;)

rocketnite-sygna.png

Opublikowano
19 godzin temu, kubasek0369 napisał:

Jakie api będą dostepnę? (Bardzo zależy mi na lvlup pro/pukawka). Ogólnie bardzo ładny wygląd sklepu. 

Na razie sklep będzie obsługiwał MicroSMS. W przyszłości dodam obsługę innych operatorów np. DotPay, SimPay, HomePay. Co do zasilania portfela na hostingach, to dla lvlup'a będzie na pewno, jednak nie wiem jak z innymi.

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

Aktualizacja 1.6

Sklep wreszcie można pobrać, zainstalować i go używać. Zapraszam do zgłaszania wszelkich błędów w komentarzu lub na githubie. Jeżeli macie jakiś problem z instalacją, zapraszam do napisania na Telegramie/mailu - chętnie pomogę ;)

Przy okazji @ref

@edit

update 1.6.1

dodanie operatora płatności lvlup.pro

rocketnite-sygna.png

• JimForce podpiął/eła i odpiął/ęła ten temat
Opublikowano

Update 1.6.2

Zmiany:

1. Poprawiono skrypty łączące się z serwerem przy pomocy RCON oraz Query

2. Jeżeli do sklepu dodany jest tylko jeden serwer, w navigacji pojawia się jeden przycisk prowadzący do sklepu zamiast listy

3. Poprawiono zachowanie historii zakupów kiedy usuniemy dotyczącą jej usługę lub serwer

4. Poprawiono wyświetlanie listy sklepów na stronie realizacji voucheru i logowania do acp

5. Formularz dodawania usługi wyświetla teraz odpowiednie pola w zależności od wybranego operatora płatności SMS

6. W zakładce Usługi w ACP wyświetla się teraz informacja o aktualnym operatorze płatności SMS

7. Kilka mniejszych poprawek

GitHub

rocketnite-sygna.png

• JimForce zmienił(a) tytuł na [Inne] vMCShop | Nowy wymiar automatycznego sklepu Minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...