Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XenoBot looter backpacki

Glelin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z looterem, nie mogę ustawić, by zbierał do 2 plecaka.

Mam do wyboru backack1 , backpack2 i tak dalej, tymczasem moje plecaki w głównym są zaznaczone jako backpack1-parent i niewiem jak ustawić, żeby zbierał tam złoto.

Opublikowano

otwierasz główny BP jest to backpack1-parent

masz w nim np Gold BP klikasz na niego PPM i open in new window odworzony BP bedzie oznaczony jako backpack2 i tak kolejno 

aby bot zbierał golda to musisz mieć 1 plecak włożony w 2 i tak dalej i BP musi zawsze znajdować się na ostatnim miejscu 

HDD1SRE.png                            

Opublikowano

Zaznacz tą opcję: bTNtP6h.png będzie Ci łatwiej. Nie patrz na to czy jest Parent/No Parent tylko na numer plecaka.

wystarczy że kliknie na "Looter" i bedzie miał pokazane numery plecaków bez najeżdżania myszą ;) 

HDD1SRE.png                            

Opublikowano

wystarczy że kliknie na "Looter" i bedzie miał pokazane numery plecaków bez najeżdżania myszą ;)

Nom, ale tylko jak będzie w tej zakładce, co dla mnie jest trochę głupie ^^

Opublikowano

A mam jeszcze jedno pytanie, czy do tego bota potrzeba jakichś ogólnych podstawowych skryptów, które zawsze powinny działać? No bo jak np aktywuje config na full afk, to część modułów pomija na walker bocie.

Opublikowano

Tylko przy pobieraniu niektórych był tylko config, a nie było pliku Lua, to znaczy, że musze szukać lepszych tak?

Opublikowano

W labelu 'check' jest zazwyczaj parę if'ów i w zależności od tego, czy są spełnione, czy nie bot przeskakuje do innego labela. Jest to zupełnie normalne, bo po co postać np. ma iść po poty jak je ma. Ciężko to wytłumaczyć. Patrząc na przykładowy skrypt lua mając jakiekolwiek pojęcie o programowaniu zrozumiesz dlaczego tak się dzieje.

Zobacz sobię też ten poradnik, jest tam przykładowe lua - http://www.mpcforum.pl/topic/1513026-xenobot-full-afk-krok-po-kroku/

Opublikowano

To rozumiem, lecz np używanie lin było oskryptowane i jak bot miał użyć liny, to poprostu się zacinał i nie wiedział co zrobić.

Opublikowano

Może jest ustawiony Whacking_Driller_of_Fate2.gif/Elvenhair_Rope.gif/ czar Magic Rope zamiast standardowej liny. No i oczywiście musisz mieć otwarty plecak z przedmiotem do wchodzenia wyżej.

Zobacz sobie tutaj co jest ustawione.

ntlN8gQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...