Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co na stronę?

siergiej black

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie towarzysze,

Chciałbym się zapytać co potrzebują serwery głosowe posiadać na swojej stronie internetowej?

Inni chcieliby widzieć rozbudowane moduły/systemy, a innym wystarczą tylko pobieżne informację.

Zrobiłem lekkie rozeznanie i wiele serwerów korzysta z gotowych stron stworzony przez użytkowników tego forum, ale chciałbym iść w inna stronę i zobaczyć co przeciętny użytkownik chciałby zobaczyć na takiej stronie.

Chciałbym dodać, że nie jestem zwolennikiem dodawania formularzy dodających rangi lub podobnych tego typu rozwiązań.

Opublikowano

Ja wchodząc na stronę odnośnie TS'a na pewno chciałbym zobaczyć na niej :

- Regulamin

- Listę Administracji

- Oraz jakieś ciekawostki odnośnie serwera.

Opublikowano

Na stronie wedlug mnie powinna znajdować się lista administracji + statusy, podstawowe informacje o serwerze (online, uptime itd + jakieś o nas etc), regulamin i tabela kar.

Opublikowano

Taka strona według mnie powinna być przedewszystkim funkcjonalna i pokazująca możliwości serwera.

Mówię tu o różnego rodzaju ciekawych statystykach, może niekonwencjonalnych nawet - typu, padał deszcz to zobaczcie ilu siedziało itp. itd. (to oczywiście przykład)

Funkcjonalna też musi być bo według mnie, strona powinna być tak samo pomocna jak Admin - tak że w razie nieobecności tego drugiego, można było samemu sobie ogarnąć. 

A co do formularzy, jeśli dobrze są napisane i kod jest zadbany to nie ma wogóle problemu z tym żeby to było fajnie i nie przeszkadzało - nie rozumiem skąd takie podejście :P

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Moim zdaniem strona powinna zawierać podstawowe informacje. Najlepiej kontakt poprzez wypelnienie formularzu, regulamin, status i lista administracji. Jeżeli dysponujesz wyższymi środkami PLN @K-Scripts na pewno zaoferuje Ci coś ciekawego na stronę :)

Opublikowano

Co by mogła mieć strona, dobre pytanie polecam osobiście zobaczyć stronę tsa eqipa pl

Tam jest dużo takich różnych rzeczy i na 100% coś dla siebie znajdziesz ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Przede wszystkim uważam że nie powinna być przeładowana informacjami. Trzeba stawiać na prostotę a jednocześnie na niekonwencjonalność.

A więc można umieścić standardowe informacje i statystyki, ale warto również pomyśleć o rzeczach dotąd niespotykanych (przykład podał Ci Pantoflarz).

Ważna jest też intuicyjna obsługa takiej strony aby każdy Janusz TS'a który wejdzie na taką stronę wiedział co gdzie jest. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...