Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po odpaleniu meczu w CS lagi na ts (ping 500-3000)

emillek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, gdy zaczynam mecz w cs czy to uproszczony czy rankeda to po dolaczeniu do gry pingi na ts skaczą do 3000, pakiety rosną, 

nie pomaga VPN,  na wszystkich serwerach ts tak mam, inne komunikatory tez lagują -curse.ktos cos? 

Opublikowano

Nic nie poradzimy na to że masz słaby internet, jedyne co Ci mogę doradzić to żebyś wyłączył wszystkie aplikacje korzystające z internetu (skype,gg,steam itd.).

@down 

@GoldeneK

Podawałem szybkie przykłady, oczywiście steama nie musi wyłączać :)

A tak poza tym to przecież napisał że siedzi na kablu a więc co twój post tu wniósł?

Opublikowano

Nic nie poradzimy na to że masz słaby internet, jedyne co Ci mogę doradzić to żebyś wyłączył wszystkie aplikacje korzystające z internetu (skype,gg,steam itd.).

Gra w cs ma wyłączyć steama, najs.

@topic

Ja na wi-fi miałem ledwo 1,5mb i 0,4.

Teraz jestem na kablu i tako 20x podskoczyło :)

Opublikowano

Nie podałeś nam parametrów ani maszyny, ani speed testu ani niczego konkretnego. Podejrzewam więc że to albo problem w twoim necie albo połączeniem z serwerami valve.

Jeśli bardzo to wkurza, to spróbuj tą komendę w konsolce:

mm_session_max_ping wartość

gdzie wartość to liczba (ustawiłbym np. 150 dla sprawdzenia)

Nie wiem jednak czy ta komenda istnieje bo to szybki search w Google'u ale może tym tropem natrafisz na coś dokładniejszego :)

Z tego co wiem gdzieś w kliencie CS:GO można ustawić ten ping w razie gdyby komenda nie działała - no ale to dział TS więc nie do końca wiem gdzie to się znajduje :P

W razie co fajnie by było gdybyś dał znać jak rozwiązałeś problem, na przyszłość się komuś może przydać :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Ehh, nie wiem co ma związanego CS z TS3 :O Podajesz mu komendę do CS a problem tkwi po stronie klienta TS3 bo on nadaje priorytet.

1. Wyłącz przechwytywanie priorytetu przez aplikację TeamSpeak3;
  2. Wyłącz protokół ipv6 (ciesz się nawet do dwukrotnego zmniejszenia pingu);
  3. Nadawaj priorytet "Wysoki" na STEAM (dlaczego nie CSGO? bo to Steam zarządza bezpośrednio grą, ale równie dobrze możesz dać na CSGO - nic się nie stanie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...