Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] OVH pod serwer TS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.

Co sądzicie o serwerach Vps pod TS3 dostarczanych od OVH

Chodzi czy w ogóle posiadają jakieś zabezpieczenia anty DDos ,bo jak wszyscy dostawcy Hostingów ,piszą o ochronie ,ale nie koniecznie działa to w praktyce.

Chodzi o dokładnie ten Vps.

VPS SSD 2

• KVM OpenStack
  • 1 vCore
  • 2,4 GHz
  • 4 GB RAM
  • SSD 20 GB
    Local Raid 10
Przepustowość
  • 100 Mbps - Nielimitowany transfer
Anty-DDoS
  • Ochrona zawarta w ofercie

Czy ktoś w ogóle z was korzystał z takiego Vps-a ,dostarczonego od OVH i  jaką lokalizacje polecacie Strasburg  czy może Gravelines.

Opublikowano

OVH używam wyłącznie pod boty muzyczne, bo czasami ochrona zostawia wiele do powiedzenia. Polecam HosTeam, pomimo że korzysta z maszyn OVH, tak samo jak Net-Speak z HosTeam.

Opublikowano

OVH używam wyłącznie pod boty muzyczne, bo czasami ochrona zostawia wiele do powiedzenia. Polecam HosTeam, pomimo że korzysta z maszyn OVH, tak samo jak Net-Speak z HosTeam.

Jak masz pisać takie bzdury to lepiej nie pisz, Hosteam korzysta z serwerów OVH? w łeb się jeb....

Opublikowano

Polecam poczytać 

https://hosteam.pl/pl/about-us

Witam wszystkich serdecznie.

Co sądzicie o serwerach Vps pod TS3 dostarczanych od OVH

Chodzi czy w ogóle posiadają jakieś zabezpieczenia anty DDos ,bo jak wszyscy dostawcy Hostingów ,piszą o ochronie ,ale nie koniecznie działa to w praktyce.

Chodzi o dokładnie ten Vps.

VPS SSD 2

• KVM OpenStack
  • 1 vCore
  • 2,4 GHz
  • 4 GB RAM
  • SSD 20 GB

Local Raid 10

Przepustowość
  • 100 Mbps - Nielimitowany transfer
Anty-DDoS
  • Ochrona zawarta w ofercie

Czy ktoś w ogóle z was korzystał z takiego Vps-a ,dostarczonego od OVH i  jaką lokalizacje polecacie Strasburg  czy może Gravelines.

Jeśli zależy ci na niskim pingu to jak najbliżej polski czyli strasburg co do antyddos jest dobry nic wiecej. 

Jednak sprawdź ofertę net-speak 

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Specjalista
Opublikowano

Ogólnie serwer bardzo dobry. Zmieści Ci się tam więcej niż tylko sam serwer - łatwo możesz też tam dać sinusbota i nie tylko.

Problem jest jedynie w ochornie. Zapeniwają Ci filtrację ruchu, jednak mało ona daje. Dają oni też możliwość dodania własnych reguł do FireWalla. Jeśli ustawisz tam dobre reguły to może jakieś słabsze ataki obronią. 

OVH jedynie dobra oferte daje dla serwerów dedykowanych pod gry.

Opublikowano

Mam być szczery? Ok. 3-4 miesiące temu wraz z KksGames chcieliśmy przenieś nasz serwer na OVH. Przenieśliśmy.. Po 20 minutach stwierdziliśmy żeby zrezygnować.. Dlaczego? Bo poleciał z darmowego stressera haha <3

Opublikowano

OVH VPS = Lata jak szmata z darmowki.

OVH GAME (DEDYK) to zupełnie co innego dlatego jeśli masz brać OVH to popecam zapoznać się z ofertą lvlup.pro bądź dedishops ponieważ zwykle vps od ovh = ochrona 0.

Opublikowano

Osobiście nie polecam VPS z OVH pod TSa. Tak jak już zostało wcześniej wspomniane VPSy z ich oferty idealnie nadają się pod boty muzyczne, skrypty, ale nie pod tsa ze względu na ochronę.

Jak chcesz VPS pod TS3 to polecam:

1. KVM Pro game z net-speaku

2. KVM Game pro z lvlup pro

3. Ewentualnie VPS z hosteamu

Opublikowano

OVH GAME (DEDYK) to zupełnie co innego dlatego jeśli masz brać OVH to popecam zapoznać się z ofertą lvlup.pro bądź dedishops ponieważ zwykle vps od ovh = ochrona 0.

Teraz to mnie rozbawiłeś lvlup.pro kupiłem 4 dni temu bo tak to wszyscy zachwalacie myślę może coś dobrego jednak syf i wodorosty pada od byle czego ludzi samo z siebie potrafi dropować nie polecam nikomu tego hostingu strata czasu i pieniędzy w dodatku support raz na 2 dni odp i weź się tu człowieku szybko skontaktuj z supportem.

Opublikowano

Aby aktywować firewall w lvlup należy napisać aby tobie włączyli dodatkowe filtrowanie na port ts3 wtedy ts3 nie lata tak łatwo

Opublikowano

@Poker Face. Prawda w ciul :D Miałem przez miesiąc kvm po czym ciągle ddosy, a co się okazało ? leciał z stressera za 5 euro, kto chętny pw podam hosting warty uwagi pod serwery nie piszę ogólnie bo jeszcze fala osób przejdzie. mało znany nie z polski 

lvlup jest dobry pod boty muzyczne, boty serwerowe lecz nie kvm tylko openvz bo niczym to się nie różni.

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Aby aktywować firewall w lvlup należy napisać aby tobie włączyli dodatkowe filtrowanie na port ts3 wtedy ts3 nie lata tak łatwo

Nie wiem jak ty ale ja nie urodziłem się wczoraj i zapewne mam większe doświadczenie w tej dziedzinie niż połowa tego forum

526331486796611862139.jpeg

Opublikowano

Teraz to mnie rozbawiłeś lvlup.pro kupiłem 4 dni temu bo tak to wszyscy zachwalacie myślę może coś dobrego jednak syf i wodorosty pada od byle czego ludzi samo z siebie potrafi dropować nie polecam nikomu tego hostingu strata czasu i pieniędzy w dodatku support raz na 2 dni odp i weź się tu człowieku szybko skontaktuj z supportem.

Tu akurat zgadzam się w zupełności, kiedyś lvlup trzymał jakiś tam poziom, na dzień dzisiejszy jest kolejnym marnym, tanim hostingiem.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za opinie dotyczące serwerów od OVH, Najprawdopodobniej zainteresuję się ofertami od HosTeam.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o dobre zabezpieczenia to polecam VPS z net-speka.

Cena do parametrów jest dość przykra ale są różne zniżki i masz gwarantowaną stabilność.

Net-Speak ma wykupione dedyki z Hosteam, które podzielili na VPS i dodali własne zapory do tego wszystkiego.

OVH jest tak zwanym jednym strzałowcem pod teamspeak'i.

Tak korzystam i wiem jak jest. Polecam tylko to co jest tego godne.

http://net-speak.pl/zamow_vps.php

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...