Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam taki Problem.

Poszedlem we wtorek tj. [31.01.2k17r] 1 raz na silownie

i na drugi dzien z rana zaczely mnie bolec ręce,"bicepsy" i trwa to po dzien dzisiejszy

Mialem isc dzis 2x na silownie ale czuje ze zawiele bym tam nie zrobil z tym bulem :D

I tu pytanie czy to sa zakwasy? ,czy one dlugo trwaja ?

Opublikowano

611a9b15d5a847b78ff34cfcad4b902c.png

Tutaj cały artykuł dot. DOMSów, przeczytałem go i jak dla mnie jest ok. Portal o bieganiu, ale zasada działania jest ta sama.

http://biegologia.pl/doms-bol-udajacy-zakwasy/

Ja nawet jak mnie złapie raz na jakiś czas to idę na trening, bo mi te obolałości na treningu przechodzą, a znam już swój organizm i nic złego się nie dzieje nawet jeśli zrobię trening, po pierwszych paru seriach, czasem powtórzeniach już nic nie czuje. Dla bezpieczeństwa możesz przeczekać ból i następnym razem tak nie szarżować, bo ja to ja, Ty to Ty, odpowiedzialności za Ciebie nie wezmę mówiąc Ci, że możesz śmiało iść na trening.

Opublikowano

Jest sposób jeszcze jeden ;)

Załatw sobie dwie miski, do jednej wlej gorącą wodę a do drugiej lodowatą, i tak przekładaj z zimnej do gorącej. Na pewno pomoże

Opublikowano

Witam

Może to i głupie ale jeżeli rezygnujesz z powodu zakwasów to radziłbym się zastanowić czy w ogóle chcesz ćwiczyć. Każde ciało gdy zaczynasz ćwiczyć przechodzi okres zakwasów i nie ma na to rady siedząc całymi dniami w domu bez braku aktywności fizycznej równie dobrze wychodząc na godzinę spaceru bolą Cię nogi to tak jak zakwasy.

Proponuję zastosować bardziej intensywniejszą rozgrzewkę.

Do tego dzienna porcja magnezu w tabletkach może zmniejszyć ból

Pamiętaj że  99% osób które zaczynały swoją przygodę również miały zakwasy ale to nie powód by się poddawać

Pozdrawiam i życzę powodzenia :) !

Opublikowano

i na drugi dzien z rana zaczely mnie bolec ręce,"bicepsy" i trwa to po dzien dzisiejszy

Mialem isc dzis 2x na silownie ale czuje ze zawiele bym tam nie zrobil z tym bulem :D

Skoro byś za wiele nie zrobił to jeden dzień w tym przypadku może zmienić wiele zaś w perspektywie całej przygody nic :)

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Hej

Mam taki Problem.

Nie patrzcie na to że wyodrębniłem błąd od którego oczy bolą ha!

A co do treningu z zakwasami.

Podziel sobie trening na trzy czy ile tam możesz być w tygodniu i np. 

Poniedziałek - nogi, biceps

Wtorek - odpoczynek

Środa - Klatka, triceps

Czwartek - Odpoczynek

Piątek - plecy, barki

Sobota - Wolne

Niedziela - Wolne (może jakieś biegi albo coś ;) )

W ten sposób mimo zakwasów w rękach będziesz mógł spokojnie ćwiczyć nogi etc etc.

PS: Ten "planik" robiłem nie przykładając się więc nie bierz go za swój, najlepiej zawsze takie rzeczy układać samemu :D

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Hej

Mam taki Problem.

Gościu Ja pamiętam jak wziąłem 2 stówy na nogi na suwnicy bez rozgrzewki to 2 tygodnie nie mogłem chodzić xD

Zakwasy to normalne, trwają pare dni, na początku każdy je ma

Miałeś iść dziś 2 razy na siłownie? XDDDDD chodź raz a nie dwa razy dziennie..

Jak boli to nie trenuj tego tylko rób co innego

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Te bóle zazwyczaj trwają około 3 dni, warto układać sobie plan treningowy naprzemiennych partii mięśni, przykładowo w poniedziałek ręce, wtorek kardio, środa nogi i czwartek znów ręce.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...