Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie tryby są teraz najbardziej popularne/oczekiwane?

Najpopularniejsze tryby serwerów Minecraft  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego trybu najbardziej byś oczekiwał na polskim serwerze Minecraft

• Battlefield
      8
    • Mini Games
      6
    • RPG
      9
    • Survival + Frakcje
      13
    • Hardcore + Frakcje
      10
    • SkyBlock
      4
    • Survival
      12
    • Hardcore (ala Kwadratowa Masakra)
      9
    • FreeBulid
      7
    • Counter Strike
      5
    • Prison
      7
    • MegaDrop/EasyHC
      12
    • PvP
      10
    • Pokemon
      5
    • Creative
      2
    • Parkour
      7
    • Real Life
      9
  2. 2. Na jakiej wersji chciałbyś zagrać

• 1.7-1.8
      34
    • 1.11
      28
    • 1.11 ale ze starym system PvP
      13
  3. 3. Jaki drop wolisz

• Ze stone
      37
    • Z rud
      24
  4. 4. Na jakich mini grach najbardziej chciałbyś zagrać

• Survival Games
      22
    • Mini Walls
      9
    • Hide and Seek
      9
    • Sky Wars
      12
    • Vampirez
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś czas temu próbowałem postawić mały serwer Battlefield w Minecraft, jednak nie wyszło to najlepiej z powodu małej ilości gracz. Zatem chciałbym wam zadać pytanie jakich trybów oczekiwalibyście najbardziej na polskiej arenie serwerów mc.

W ankiecie dodam kilka trybów, jednak jeśli o jakiś zapomniałem to prosiłbym o wspomnienie o nim w komentarzu.

Mile widziane posty z uzasadnieniem dlaczego taki wybór podjąłeś i ewentualnie jakich innowacji byś oczekiwał na tego typu serwerach

Zagłosuj na najbardziej oczekiwany typ serwera!

http://www.mpcforum.pl/s/c7d6554

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pomocnik
Opublikowano

Serwer Prison jest bardzo ciekawy, ale nie ma póki co żadnego który utrzymał się dużej niż tydzień i oferuję wysoki poziom.

Opublikowano

Serwer Prison jest bardzo ciekawy, ale nie ma póki co żadnego który utrzymał się dużej niż tydzień i oferuję wysoki poziom.

A mógłbyś opisać czego ci brakuje na aktualnie dostępnych i jakie masz względem takiego oczekiwania? Jak znajdą się inni chętni na taki serwer to postaram się je spełnić

Pomocnik
Opublikowano

Dopracowany i wysoki poziom i tyle...

Można prosić o coś bardziej szczegółowego?

Wysłane z mojego Szajsunga

Był kiedyś na craftsite.pl lub minecraft.pl jakiś serwer prison premium, po prostu był ładnie zrobiony i działał prawie rok. ;) No i był premium, a to jest wymagane do wysokiego poziomu, owszem da się zrobić dobry serwer non-premium, ale ktoś musi czuwać i banować dzieciarnię i patologię.

Opublikowano

Był kiedyś na craftsite.pl lub minecraft.pl jakiś serwer prison premium, po prostu był ładnie zrobiony i działał prawie rok. ;) No i był premium, a to jest wymagane do wysokiego poziomu, owszem da się zrobić dobry serwer non-premium, ale ktoś musi czuwać i banować dzieciarnię i patologię.

Jak bym chciał zrobić "funkcjonujący" (musi mieć jakąś minimalną ilość graczy) premium to bym chyba musiał zrobić angojęzyczny, ponieważ wątpię by w dzisiejszych czasach taki serwer wypalił. Oczywiście planuje w przyszłości dodać wsparcia dla innych języków jak jest np na Hypixel, jednak aktualnie mam za małe umiejętności i nie wiem czy graczom spodobają się serwery w moim wykonaniu.

Możesz stworzyć serwer pvp bo mało jest takich dopracowanych serwerów pvp  ;)

Właśnie zastanawiam się czy wolelibyście, jakiś serwer na starych zasadach czy z nowymi dodatkami takimi jak elytra, no i najważniejsze czy podoba wam się nowy system walki czy wolicie stary (bez przerw) 

Opublikowano

Twój serwer miał parę bugów, ale był fajny. 

Co do mojej propozycji to proponuję Survival na 1.11 (z nowym pvp) z jakimiś małymi questami/postaciami. Ogólnie jakieś małe elementy rpg.

...

Pomocnik
Opublikowano

Jak bym chciał zrobić "funkcjonujący" (musi mieć jakąś minimalną ilość graczy) premium to bym chyba musiał zrobić angojęzyczny, ponieważ wątpię by w dzisiejszych czasach taki serwer wypalił. Oczywiście planuje w przyszłości dodać wsparcia dla innych języków jak jest np na Hypixel, jednak aktualnie mam za małe umiejętności i nie wiem czy graczom spodobają się serwery w moim wykonaniu.

Właśnie zastanawiam się czy wolelibyście, jakiś serwer na starych zasadach czy z nowymi dodatkami takimi jak elytra, no i najważniejsze czy podoba wam się nowy system walki czy wolicie stary (bez przerw) 

Co za problem zrobić serwer po angielsku? Przecież Polacy także będą mogli na nim grać. Dwa języki na czacie to żaden problem, pluginy po angielsku, informację pod komendą po polsku i po angielsku i wszyscy będą szczęśliwi, ta gra jest taka prosta, że dwa języki nie stanowią żadnego problemu. ;) A wykonanie jak wykonanie, czy jak podszkolisz się w angielskim to będziesz ładniej budował? D:

Opublikowano

Twój serwer miał parę bugów, ale był fajny. 

Co do mojej propozycji to proponuję Survival na 1.11 (z nowym pvp) z jakimiś małymi questami/postaciami. Ogólnie jakieś małe elementy rpg.

Jeśli chodzi o Battlefield to udało mi się naprawić te błędy, ale chciałbym go przepisać na jave by mieć pewność że żadne błędy się już nie pojawią (skript lubił odwalać różne rzeczy) dodając tym samym wsparcie dla większej ilości wersji (skript mnie ogranicza do wersji 1.8 z powodu, iż nie wszystkie dodatki są kompatybilne z najnowszą wersją gry), a z czasem powiększyć zakres broni (dodając również możliwość ich ulepszania), zatem myślę, że do czasu, aż skończę przygotowywać również inne serwery (tym razem postaram się przygotować kilka serwerów, by przyciągnąć większą ilość graczy) dodam również ten tryb, aby urozmaicić rozgrywkę i wyróżnić się na tle innych serwerowni.

Co do survival to rozważałem mały serwer z ograniczeniem ilości graczy, system by umożliwiał zarejestrowanie się tylko danej ilości graczy, a jeśli ktoś jest nie aktywny zostaje usunięty, robiąc tym samym miejsce innym graczom, dzięki czemu mapa nie będzie jakoś dosadnie zeksploatowana a rozgrywka będzie mijała w przyjemnej atmosferze. Oczywiście żeby można było się rozbudować bez obaw, że ktoś zniszczy nasz dom dodałbym jakiś plugin który umożliwia ustawienie cuboida w danej odległości od spawna i innych "działek".

Co za problem zrobić serwer po angielsku? Przecież Polacy także będą mogli na nim grać. Dwa języki na czacie to żaden problem, pluginy po angielsku, informację pod komendą po polsku i po angielsku i wszyscy będą szczęśliwi, ta gra jest taka prosta, że dwa języki nie stanowią żadnego problemu. ;) A wykonanie jak wykonanie, czy jak podszkolisz się w angielskim to będziesz ładniej budował? D:

Nie chodzi o podszkolenie się z angielskiego tylko z programowania, bo na razie dopiero zaczynam przygodę z nim, ale myślę że do czasu, aż zabiorę się za tworzenie serwerów (podejrzewam, że najlepiej będzie wystartować w wakacje czewiec/lipiec by więcej graczy było) to zacznę ogarniać na tyle by jakieś podstawy zrobić i z czasem się rozwinąć na tyle by wystartować na arenie między narodowej, jednak sądzę że aktualnie bezpieczniej jest stworzyć serwer non premium i ogarnąć administrację, która będzie pilnować by na czacie był jakiś minimalny poziom kultury (mam 4 letnie doświadczenie jako admin więc wiem, że jest to możliwe).

@top

W ankiecie dodałem zapytanie na temat mini gier i sposobu wykopywania surowców.

Opublikowano

Wedlug mnie mediumhc itemshop moze byc ale bez przesady wyrownany drop i wszystko dopracowane

Podejrzewam że chodzi o Survival +Frakcje

Co twoim zdaniem powinno się znajdować w itemshopie takiego serwera?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...