Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie tryby są teraz najbardziej popularne/oczekiwane?

Najpopularniejsze tryby serwerów Minecraft  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego trybu najbardziej byś oczekiwał na polskim serwerze Minecraft

• Battlefield
      8
    • Mini Games
      6
    • RPG
      9
    • Survival + Frakcje
      13
    • Hardcore + Frakcje
      10
    • SkyBlock
      4
    • Survival
      12
    • Hardcore (ala Kwadratowa Masakra)
      9
    • FreeBulid
      7
    • Counter Strike
      5
    • Prison
      7
    • MegaDrop/EasyHC
      12
    • PvP
      10
    • Pokemon
      5
    • Creative
      2
    • Parkour
      7
    • Real Life
      9
  2. 2. Na jakiej wersji chciałbyś zagrać

• 1.7-1.8
      34
    • 1.11
      28
    • 1.11 ale ze starym system PvP
      13
  3. 3. Jaki drop wolisz

• Ze stone
      37
    • Z rud
      24
  4. 4. Na jakich mini grach najbardziej chciałbyś zagrać

• Survival Games
      22
    • Mini Walls
      9
    • Hide and Seek
      9
    • Sky Wars
      12
    • Vampirez
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi osobiście brakuje jakiegoś serwera na modach.
Czy to jakiś Hermitpack, Direwolf, Huśbox- cokolwiek- coś innego niż "Vanilla". Brakuje mi serwera gdzie gra 3-20 osób które się dobrze znają i nie potrzeba cuboidów/ claimów/ kij wie jakich pluginów tylko każdy sobie ufa i się nie okrada, tego exploringu w parę osób, dungeonów- tych zmodowanych serwerów z wcześniejszych lat :P

2e102b5f9b77b.jpg

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oj tam, ja bym chetnie zagral na czyms typu jail, prison z jakas dopracowana fabula.

A utrzymanie serwera no np; ranga vip ma jakis dodatek, typu nóż, lub jakas mapa cos takiego.

Jakas fajna fabula i byla by w ch*j graczy, pewnie jakies 16+, bo teraz te 12+ to tylko easyhc, mediumhc, hardcore i cziterstwo.

Jakies ucieczki z wiezienia czy cos, komus uda sie uciec = jakas nagroda itp.

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★

✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮

Opublikowano

Oczekiwane  : survival bez skrzynek i innych badziew na wersje 1.9+

Z pewnych powodów nie grałem w minecraft przez długi czas przez co nie jestem zaznajomiony z tymi nowościami typu "skrzynki"

Jak już będę się zabierał za tego typu serwer to będzie on wyglądać jak te z przed 2-3 lat (wtedy te całe esyhc jeszcze nie były aż tak popularne) z pewnymi poprawkami, które już wtedy opracowałem i oczywiście postaram się wykorzystać potencjał nowszych wersji.

Zagłosuj na najbardziej oczekiwany typ serwera!

http://www.mpcforum.pl/s/c7d6554

Opublikowano

Community minecraft ogranicza się teraz do serwerów typu easyhc oraz wersji 1.7, co jest szkodliwe do twórców projektów, które chcą dodać coś nowego. Zazwyczaj nowości się niestety nie przyjmują.

Opublikowano

Nie zmiennie od kilku lat najbardziej popularne serwery to: easyhc, megadrop dla tego ponieważ gracze poprostu lubią serwery gdzie jest bardzo łatwa gra ( zdobywanie itemów ).

Opublikowano

Za jako najbardziej popularny tryb, jest według mnie MegaDrop i EasyHC. Bo narazie jest w ciul takich serwerów , które padają po miesiącu :D

Przez słowo "popularne" miałem również na myśli jakich serwerów chcecie więcej. Na przykład w Polsce jest raczej niewiele serwerów Mini Games, ale ludzie przez pryzmat popularności serwerów zagranicznych (które zazwyczaj są premium) myślą, że jest ich za dużo również w samej Polsce.

Opublikowano

@MrGoraj jest mega dużo serwerów na których nikt nie gra i pare na ktorych gra az za duzo osob, brakuje mi w nich fajnej atmosfery, zbudowania prac które wpływają na inne kiedyś był taki serwer, nie moge sobie przypomniec nazwy graczy bylo 50 , ale stałych i server utrzymywał sie z ich dotacji sam ja nawet duzo wpłacałem, były urzędy w których to gracze wystawiali różne papiery graczą i trzeba było załatwiac sobie miejsca na budowe np w urzędzie. Teraz = same pluginy, zero wkladu graczy, grasz jakbys gral na single player każdy ma swoj domek na swojej dzialce, nikt nie ingeruje w gre drugiego gracza :/

Opublikowano

@1361622928-U485574.pnglouisofficial W sumie to sam pamiętam jak zacząłem grę 5 lat temu, gdzie serwery nie były jakoś bardzo zaawansowane a głównym atrybutem serwera była atmosfera, jaką tworzyła administracja z graczami. Nie sądzę, jednak, że postęp dzisiejszych serwerów w formie pluginów był zły, jakby nie patrzeć na stworzenie serwera gdzie głównym atrybutem będzie atmosfera i sami gracze zajmuje strasznie dużo czasu i jest nierentowne. Nie jestem osobą, która robi serwer tylko dla pieniędzy jak to jest w większości dzisiejszych przypadków, jednak, jeśli mam stworzyć serwer, który będzie miał takie cechy to będę musiał poświęcić strasznie dużo czasu i dobrze, by było jakby serwer oprócz utrzymania siebie przynosił na tyle duże zyski, że będę również ja się mógł utrzymać z pracowania przy nim. Pamiętajmy również, że większość graczy tego pokroju niestety odeszła, a o "dotacje" jest coraz trudniej, dzisiejsze serwery utrzymują się głównie, dlatego, że oferują dużo rzeczy w niskiej cenie (głównie to są serwery Pay to Win). Oczywiście jak już się zabiorę za jakiś projekt to zapewniam, że będę się starałby rozwinął się jak najlepiej, jednak by mógł on też sam utrzymać graczy nawet jak będą pewne problemy wśród administracji i użytkowników zajmującymi się jakimiś ważnymi rzeczami na serwerze, bo już nie raz widziałem sytuacje gdzie ktoś odchodził i zaraz wracał lub z powodu jednej osoby odeszła jakaś większa część osób, no i przez za duży wkład pracy przy serwerze można się wypalić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...