Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie sklepu za AP

neversayyes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dodałem sobie sklepy za AP od Endymiona ( c++ ) Wszystko działa, 

chciałem dodać teraz licznik zdobytych punktów AP

więc zdublowałem sobie licznik yang zmieniłem oś y no i mam miejsce do aktualziacji AP

tylko teraz jest problem, bo nie wiem jak przypisać do inventorywindow sumowanie, aktualizowanie i odejmowanie ap podczas zdobywania z questów ap lub zakupu przedmiotów

nie przemyślałem tego przed dodaniem tych Sklepów za AP 

wiem że dodawać ap mogę za pomocą takiej wiązanki komend:

pc.setf("achiev", "points", ilepkt + pc.getf("achiev", "points"))

tylko utkwiłem bo nie wiem za co mam sie zabierac co nastepnego mam robić, co dalej....

chce po prostu mieć nad yangami licznik aktualnie posiadanych ap i nie wiem co teraz mam robić od czego zacząć 

TUTAJ MAM KILKA PYTAŃ:

Czy ten tut dodał mi do gry nową walutę którą jest AP?

Czy wystarczy że skopiuje zawartość z plików .py związaną z yangami i podmienie flage yangów na flagę achiev.points, a gdy podepne wszystko pod game, ap zacznie być naliczane a plik np achivpoints.py będzie sprawdzał czy flaga dotycząca AP nie została użyta a w przypadku wykonania questa będzie aktualizował liczbe ap a w przypadku kupna itemu będzie zabierał ap...

wybaczcie że tak to zagmatwałem

wybaczcie za taką mase pytan z mojej strony po prostu cały czas się uczę, a jeżeli o cos pytam to rzeczywiście tego potrzebuje, nie pracuje nad żadnym serwerem nie mam zamiaru na tym zarabiać po prostu robię to dla siebie i kilku znajomych a uważam że metin2 daje wiele możliwości których mi brakowało w innych grach ( cabal online , wow, mu online, margonem, tibia ) dlatego tak tym tematem się interesuje

Jeżeli jest ktoś chętny pomóc, bez problemu zapłacę za poświęcony mi czas na podpięcie tego wszystkiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...