Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft zacina na dobrym lapku

Rodmirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż nie dawno kupilem sobie laptop ASus.

I zawsze jak chce grac w minecrafta to mi go zacina i spadaja fps z 90 nagle na 30 i tak calycza. 

Moj sprzet:

Procesor intel i3 2 rdzenie 4 taktowania

Grafika Invidia GEFORCE 610M 2Gb

Ram 4 GB

Proszze o pomoc jak rozwiazac problem z fps w minecraft 

Opublikowano

Taktowanie procesora? Dwurdzeniowy nie jest zbyt wydajny. Jak nie chcesz żeby ci skakało, pobierz OptiFine i zaznacz stabilizację FPS, będzie wtedy gdzieś pomiędzy 40 a 50.

Opublikowano

Taktowanie procesora? Dwurdzeniowy nie jest zbyt wydajny. Jak nie chcesz żeby ci skakało, pobierz OptiFine i zaznacz stabilizację FPS, będzie wtedy gdzieś pomiędzy 40 a 50.

tak mam i nczasami mam do 300fps a po chwili spada na 40/50

Opublikowano

Noo ale mc powinno chodzic bez lagow. ja na  gorszym pc wczesniej gralem w mc i nie zacinalo i mialem 60fps stale przy  2gb ram i 1gb grafika i procku amd

Opublikowano

Jak masz optifine to wyłącz synchronizację pionową i daj ogranicznik FPS do 60. Aha i jakby był to komputer to można by powiedzieć że jest w miarę dobry, ale tak to to w cale nie jest dobry laptop.

Opublikowano

Pobierz optifine wylacz wszystkie animacje i ustaw FPS na nieograniczone

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Pomocnik
Opublikowano

Włącz VSync i ogranicz klatki do 60 FPS, przeczytaj opisy wszystkich opcji w optifine i ustaw tak jak zalecają te dymki, masz prawie w każdym opisane która opcja jest zalecana do lepszego działania gry ( fast, faster itp, ), dodatkowo włącz łączenie tekstur FAST, pomaga i gra ładniej wygląda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...