Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro - co z tym zrobią?

Fabian=

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

wystawiłem laptopa, w którym nie działała klawiatura na olxie, po czym sprzedałem go na allegro i wysłałem. W ogłoszeniu nie było żadnej informacji, że sprzedaję laptopa z zasilaczem. Po jakimś czasie zadzwonił kupujący, że chce zasilacz, bo mu komputer "nie chce się włączyć" z czym ja chwilkę przed wysyłką sprawdziłem wszystko i zrobiłem zdjęcie, na którym widać, że komputer działa (oczywiście z datą). Napisał, że jeżeli nie doślę mu zasilacza to zgłosi sprawę do Allegro. Co oni z tym zrobią?

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Pomocnik
Opublikowano

Trochę chamsko z twojej strony - wystarczyło napisać "laptop sprzedaję bez zasilacza"...

Opublikowano

Jeżeli przedmiotem sprzedaży był sam laptop i nigdzie w opisie aukcji nie napisałeś że dołączasz zasilacz to allegro nic z tym nie zrobi bo nie ma podstaw.

Opublikowano

Bez obaw. Nic nie zrobią, sam tak zarabiam xD

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Przyjęte jest ze sprawne urządzenie ma zasilacz w zestawie, skoro nie napisałeś ze brak zasilacza pewnie albo go doślesz albo sprzedający zwróci ci zakup bo ma podstawę ( brak właściwego opisu przedmiotu )  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przyjęte jest ze sprawne urządzenie ma zasilacz w zestawie, skoro nie napisałeś ze brak zasilacza pewnie albo go doślesz albo sprzedający zwróci ci zakup bo ma podstawę ( brak właściwego opisu przedmiotu )  

Wyraźnie napisał ze sprzedaje samego laptopa więc jaki może być brak opisu przedmiotu?

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Myślący człowiek traktuje laptopa jako urządzenie z zasilaniem, brak zasilacza jest traktowany jako sprzęt niepełnowartościowy. 

Zresztą wszystkie braki przy sprzedaży  należny wymienić sprzedając sprzęt sprawny, nie wymienił to jego problem że ktoś będzie zwracał albo chciał uzupełnienia zakupu na koszt sprzedającego 

Ty pewnie jak kupujesz TV z zasilaczem dostajesz bez bo go nie ma napisanego ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...