Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pragnienie ( ͡° ͜ʖ ͡°) 

hooligan333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mimo tego, ze nawet jak wypije z 5l wody w dzień czy tez różnego rodzaju soków, oranzad, napojów to i tam w nocy obudze sie z silnym pragnieniem picia. Wypije 2 litry sam coli czy wody to zaraz mi sie chce pic bardziej. Ile można, tak mam od 16 lat ale kiedyś takiego pragnienia nie miałem. Jakie mogą być przyczyny owego pragnienia?

Opublikowano

Ile można, tak mam od 16 lat ale kiedyś takiego pragnienia nie miałem. Jakie mogą być przyczyny owego pragnienia?

Trochę późno zdecydowałeś się na napisanie tego tematu, już 16 lat cię to męczy i nic z tym do tej pory nie zrobiłeś.

Z tego co wyczytałem w internecie, przyczyną twojego problemu może być między innymi: nadmierna ilość spożywanej soli, nadużywanie alkoholu, skutek uboczny jakiegoś leku, no i jeszcze lista kilkunastu różnych chorób których jest to objaw. Jak widać po ilości przyczyn, ciężko zgadnąć, która jest prawdziwa, dlatego polecam udać się do lekarza.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie ma opcji, jeśli doisz 5 litrów wody dziennie nie zażywając soli to w najlepszym wypadku szpital...

Nadmierna ilość wody może spowodować obrzęk mózgu co za tym idzie...

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Idz do lekarza bo pic 5 litrow dziennie to przejebane. 11 litrow to dawka smiertelna w ciagu doby. Zapewne jakas choroba

Czyli jak wypijesz 11 litrów wody w ciągu doby to umierasz? XDDDD

Opublikowano

Idz do lekarza bo pic 5 litrow dziennie to przejebane. 11 litrow to dawka smiertelna w ciagu doby. Zapewne jakas choroba

Czyli jak wypijesz 11 litrów wody w ciągu doby to umierasz? XDDDD

Zatrucie wodne, potrafi nawet doprowadzić do obrzęku mózgu. Parę lat temu w Ameryce głośny był temat dot. konkursu Hold Your Wee for a Wii, chcesz to sobie wygoogluj.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Boje się iść do lekarza, a jak będę miał cukrzyce? Przecież to na całe życie jest, i jeszcze kuj się strzykawką 3 razy dziennie, żeby insulinę dać

Opublikowano

No to nie idź proste... Ale świetlanej przyszłości nie wróżę z takim nastawieniem. Zatrucie wodą przychodzi najszybciej, gdy pijesz bez jakiejkolwiek przerwy. Jak potrafisz wypić 2l jednym duszkiem to ciężka sprawa. xD

Ps. LD50 wody to 6l, czyli jesteś na granicy.

Opublikowano

Lepsze kucie się 3razy dziennie niż szybsza śmierć. No chyba, że nie masz nic do stracenia.

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Boje się iść do lekarza, a jak będę miał cukrzyce? Przecież to na całe życie jest, i jeszcze kuj się strzykawką 3 razy dziennie, żeby insulinę dać

Jeśli nie pójdziesz, to choroba na pewno będzie trwała krócej.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

No tak, bo przecież brak diagnozy danej choroby = brak jej w Twoim organizmie xD Tak na poważnie, lepiej wiedzieć niż nie, co nie?

Mówisz, że od 16 lat? No cóż... to praktycznie całe twoje życie.

https://scr.hu/2LO8r9

Nie wiem czy bardziej żenujące jest naśmiewanie się z tego prostego błędu językowego, czy głupota opa xD

Opublikowano

Mój kuzyn w zeszłym orku zachorował na cukrzyce. Chciało mu się strasznie pić cały czas no i był ospały cały czas. Dodam tylko ze jest bardzo wysportowany a tu bach taka choroba. Teraz ma pompe insulinową i zyje piję alko i jest dobrze nie martw się

Opublikowano

Skoro pijesz te gówna pepsi czy kole to co się dziwisz? Przecież te napoje są tak zrobione aby wzbudzać pragnienie :)

Wypij jakąś wodę lub herbate z cytryną, a nie kurfa napoje których skład to 50% cukru,a potem dziwota "dlaczego się w drzwiach nie mieszczę"

Opublikowano

chorujesz na molekuloze odchromatywna

jest to choroba która dotyka około 0.01 % populacji

zgłoś się do lekarza szybko! jest to bardzo groźne , podczas snu możesz wpaść w śpiączkę z której już się nigdy nie wybudzisz, leczenie tej choroby , stwierdzonej przez lekarza spechalistę jest bardzo prosty, polega na redukcji poziomu tlenu z twojego mózgu, wszystko kończy się na jednym zastrzyku raz na miesiąc chyba.

Ostatnio był o tym reportaż na jedynce, choroba ta dotyka przeważnie dzieci w wieku 10-16 lat, a narodziła się w somali.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

chorujesz na molekuloze odchromatywna

jest to choroba która dotyka około 0.01 % populacji

zgłoś się do lekarza szybko! jest to bardzo groźne , podczas snu możesz wpaść w śpiączkę z której już się nigdy nie wybudzisz, leczenie tej choroby , stwierdzonej przez lekarza spechalistę jest bardzo prosty, polega na redukcji poziomu tlenu z twojego mózgu, wszystko kończy się na jednym zastrzyku raz na miesiąc chyba.

Ostatnio był o tym reportaż na jedynce, choroba ta dotyka przeważnie dzieci w wieku 10-16 lat, a narodziła się w somali.

Bardzo zabawne. Nawet w google o tej chorobie nie na a jak czegos w Internecie nie ma to znaczy, ze nie istnieje.

Opublikowano

Bardzo zabawne. Nawet w google o tej chorobie nie na a jak czegos w Internecie nie ma to znaczy, ze nie istnieje.

Nie o wszystkich chorobach znajdziesz informacje w internecie.

Na przykład niektóre wady genetyczne ma tylko kilka osób na świecie, wątpię by ktoś znalazł o wielu z nich jakiekolwiek informacje.

Równie dobrze zwiększone pragnienie może być objawem czegoś takiego. 

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...