Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop Hyperbook GTX 1050Ti - warto?

Neeson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam pytanko co do firmy Hyperbook miał ktoś z was styczność z nią? bo pierwszy raz o niej słyszę a cena w stosunku do parametrów jest bardzo ciekawa.

- Ekran: 17,3" LED Full HD 1920 x 1080, Matowy IPS
- Procesor: Intel Core i5-7300HQ 2.50 - 3.50GHz Turbo, 6MB L3 cache, HD 630, 14nm, 45W
- Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5
- Klawiatura: Podświetlana klawiatura - Układ US, White LED
- Pamięć RAM: 8 GB (1 x 8) DDR4 2133 MHz CL15
- Dysk SSD M.2: Western Digital SSD 120GB Green M.2 2280 (read/write; 540/430MB/s)
- Dysk twardy 2,5": HDD 1TB SEAGATE Mobile 128MB SATAIII, 2,5", 5400RPM, 7mm
- Napęd: 0 Brak Napędu
- System operacyjny: Windows 10 Home OEM DVD PL
- Układ chłodzenia: Standardowy układ chłodzenia
Cena: 5 400zł
Opublikowano

Hyperbook to polska marka, jest juz jakiś czas na rynku. Generalnie nie jest zła, ale te laptopy są przepłacone. W podobnej cenie idzie dostać coś szybszego od konkurencji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Non omnis moriar.

Opublikowano

Hyperbook to polska marka, jest juz jakiś czas na rynku. Generalnie nie jest zła, ale te laptopy są przepłacone. W podobnej cenie idzie dostać coś szybszego od konkurencji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Znajdziesz mi coś lepszego do 5,5k z ekranem 17.3? Bo ja nic innego ciekawszego nie mogłem znaleźć.

@maxaz

Opublikowano

Laptopy ma stosunkowo dobre cena wydajność lecz nie ma rzetelnych informacji testów.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

W sumie Lenovo wprowadza niedługo nowy model LEGION w praktycznie identycznej konfiguracji jak wyżej dla serii Y520  i 720 , dostępne grafiki 1050Ti 4Gb  i  1060 6Gb.

Matryce FullHD i 4K. 

Z ostatniej wyceny którą widziałem konfiguracja Lenovo y520 JEST IDENTYCZNA JAK WYŻEJ z tym że cena to ok 4500 - 5000 zł 

Niżej Y720, może na taki wymienię jak będzie w sprzedaży.  

https://youtu.be/I9qk3cGqAGY

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W sumie Lenovo wprowadza niedługo nowy model LEGION w praktycznie identycznej konfiguracji jak wyżej dla serii Y520  i 720 , dostępne grafiki 1050Ti 4Gb  i  1060 6Gb.

Matryce FullHD i 4K. 

Z ostatniej wyceny którą widziałem konfiguracja Lenovo y520 JEST IDENTYCZNA JAK WYŻEJ z tym że cena to ok 4500 - 5000 zł 

Niżej Y720, może na taki wymienię jak będzie w sprzedaży.  

https://youtu.be/I9qk3cGqAGY

A coś innego wychodzi z GTX 1050Ti?, bo nie preferuje lenovo.

Opublikowano

Ma za to  TN 120 Hz która o wiele lepiej nadaje się do gier niż IPS , nie kupujesz multimedialnego do oglądania filmów przeciez. Odwzorowanie kolorów jest prawie na poziomie zwykłych IPS paleta sRGB i Adobe RGB wynosi, odpowiednio, 99,6% i 83,6%

Opublikowano

Ma za to  TN 120 Hz która o wiele lepiej nadaje się do gier niż IPS , nie kupujesz multimedialnego do oglądania filmów przeciez. Odwzorowanie kolorów jest prawie na poziomie zwykłych IPS paleta sRGB i Adobe RGB wynosi, odpowiednio, 99,6% i 83,6%

Wole lepszą matrycę niż 120 Hz.

Opublikowano

To już twój problem że wolisz gorsze i wolniejsze rozwiązanie, jak widać dla ciebie matryca TN to jedno i to samo od lat a nie zmieniona produkcja i rozwiązania technologiczne. 

IPS w laptopach to tylko stare slogamy reklamowe, to samo w większości monitorów, jako gorsza technologia jest lepiej rozreklamowana kosztem niewiele ustępującym i szybszym matrycom TN bez problemów działających przy prawie dwukrotnie większym odświeżaniu ekranu co fizycznie w IPS nie da się osiągnąć. 

Opublikowano

Matryca nawet TN np w MSI potrafią być lepsze jak nie jeden IPS.

Opublikowano

A, z matrycą IPS ile by taki laptop kosztował?

Opublikowano

Mniej , zwykła Full HD na IPS  jest w tańszych modelach , TN tylko w drogich 4K

Opublikowano

A, z matrycą IPS ile by taki laptop kosztował?

Zaktualizowałem zestawienie mam nadzieję że coś znajdziesz dla siebie

http://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptop%C3%B3w-156-cala-na-stycze%C5%84-2017-r/

Opublikowano

Praktycznie to samo co Lenovo tylko G-sync i IPS  w FullHD , w sam raz dla niskich częstotliwości odświeżania ekranu się nadaje takie zestawienie . 

Opublikowano

Też słyszałem o HP średnie opinie, ogólnie HP to firma która nie trafia z gamingowymi laptopami przykład Star Wars.

W tej cenie masz już:

ASUS G752VM-GC002D i7-6700HQ/8GB/1TB GTX1060

MSI GT72VR Dominator i7-6700HQ/16/1TB GTX1060

Też z 6 GB vramu grafiki.

Opublikowano

Też słyszałem o HP średnie opinie, ogólnie HP to firma która nie trafia z gamingowymi laptopami przykład Star Wars.

W tej cenie masz już:

ASUS G752VM-GC002D i7-6700HQ/8GB/1TB GTX1060

MSI GT72VR Dominator i7-6700HQ/16/1TB GTX1060

Też z 6 GB vramu grafiki.

No nie wiem czy w tej cenie xD 500zł droższe i nie mają systemu ani ssd, mogą wyjść w najbliższym czasie jakieś lepsze do 6,5k niz ten msi z 3gb karta? czy warto go brać?

@Gajwer

Opublikowano

To że ma 3 GB pamięci grafiki to nie jest tagicznie czy coś, po prostu bardziej przyszłościowo lepiej wybrac więcej ale na 3 też pograsz.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...