Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukujemy grafików 3D do tworzenia gry jednoosobowej - Unity3D.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukujemy osób, zajmujących się tworzeniem grafiki 3D (modeli) do gier komputerowych. Jesteśmy młodym i rozwijającym się zespołem programistów, którzy zbierają ekipę do tworzenia projektu gry komputerowej jednoosobowej. Szczegółowych informacji na temat projektu nie udzielamy publicznie, lecz tylko osobom naprawdę zainteresowanym przedsięwzięciem.

Wymagamy:

• Umiejętności tworzenia dobrych grafik oraz modeli 3D.
  • Znajomości licencji oprogramowań i zasad korzystania z zasobów z Internetu.
  • Poważnego podejścia do projektu.
  • TeamSpeak 3 lub Skype do kontaktowania się między sobą.

Mile widziane:

• Znajomość silnika Unity3D i tworzenia modeli pod niego.

Oferujemy:

• Miłą atmosferę w prężnie rozwijającym się zespole.
  • Zapewnione miejsce w firmie w przypadku udanej sprzedaży gry.
  • Wynagrodzenie adekwatne do umiejętności.
  • Możliwość uzyskania rozgłosu i rozwinięcia swojego portfolio.
  • Pracę z doświadczonym zespołem programistów i game developerów.

Zasady pracy:

Ustaliliśmy, iż nad projektem pracujemy w czasie wolnym (po szkole lub pracy). Oczekujemy podejścia hobbystycznego ale nie lekceważącego projektu.
Pracę rozpoczynamy od zebrania się na TeamSpeak lub Skype w ustalonym wcześniej dniu i godzinie. Omawiamy ważne sprawy dotyczące projektu i wyznaczamy sobie cele w projekcie. Następnie zaczynamy pracę, komunikując się razem między sobą, ewentualnie jeżeli ktoś lubi pracować samemu w ciszy, to jest taka możliwość.

Szczegółowych informacji oraz odpowiedzi na pytania udzielę pod adresem e-mail lub PW.

Kontakt:

Opublikowano

jakies informacje co do projektu ? 

Szczegółowych informacji oraz odpowiedzi na pytania udzielę pod adresem e-mail lub PW.

Czytanie ze zrozumieniem nie boli. ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

młody team i gra single...

DNO...

kto by dzisiaj grał single ?...

ofc. warto dodać taki tryb aby nowi gracze nie wkurw** starszych i aby się solo uczyli...

ale moim zdaniem tworzenie gry bez multika nie ma najmniejszego sensu...

chyba że jakaś mała gra typu Undertale , The Binding of Issac czy Rogue Legacy ( możliwe że źle napisałem nazwy xD )

ale tworzenie dzisiaj gry 3D bez obecności w niej multiplayer... cóż... powodzenia... ja nie zagram...

Opublikowano

DNO...

ofc. warto dodać taki tryb aby nowi gracze nie wkurw** starszych i aby się solo uczyli...

chyba że jakaś mała gra typu Undertale , The Binding of Issac czy Rogue Legacy ( możliwe że źle napisałem nazwy xD )

ale tworzenie dzisiaj gry 3D bez obecności w niej multiplayer... cóż... powodzenia... ja nie zagram...

Właśnie porządne gry jednoosobowe to coś co dzisiaj brakuje. Oczywiście wielu nie widziałem i pewnie chowają się gdzieś jakieś porządne gierki, ale powinieneś zrozumieć.

VGE BEZ TŁA.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

DNO...

Słaby bait.

Multiplayer jest dużo trudniej zrobić jak singla.  Najlepiej jest robić coś co ma szanse udania jest.

Opublikowano

DNO...

Słaby bait.

Multiplayer jest dużo trudniej zrobić jak singla.  Najlepiej jest robić coś co ma szanse udania jest.

Czy ja wiem czy trudniej?

Na pewno robi się to zupełnie inaczej, innego rodzaju wyzwania stoją przed programistą.

Single player - przede wszystkim AI. Jeśli wróg będzie głupi to gra będzie nudna.

Multi player - architektura klient-serwer. Dla początkującego jest to praktycznie niewykonalne, gotowce przeważnie są do dupy.

Opublikowano

Wydaje mi się że pisze się razem a nie oddzielnie ;x...

Gamer... xDDD

Single to nie tylko AI... wiele gier nawet nie posiada NPC a są to dobre gry...

w przypadku The BInding of Issac to chyba nie powiesz że tam mają to dobrze wykonane :P

przeciwnicy po prostu obliczają drogę do gracza i idą po prostej strzelając po prostej :)...

Singleplayser -> tak / wysoka sztuczna inteligencja -> nie

jest wiele gier tego typu... zależy jaką chcemy robić... można zrobić taką w której nie będzie prawie nic potrzebne :)... np. Minecraft

jest pusty a i tak się sprzedał... multik został dodany dopiero po jakimś czasie ^_^

nic dziwnego w końcu minkraft nie sprzedawałby się tak dobrze gdyby nie tryb multiplayer ;x...

ja podtrzymuję swoje zdanie... zróbcie multiplayer... to może to kogoś zainteresuje...

chyba że w sumie robicie gre taką jaką wcześniej wspomniałem... wtedy jest spoko... może nawet mnie zainteresuje...

ale nie wydaje mi się byście użyli Unity3D do gier takich jak

- The Binding of Issac

- Rogue Legacy

no chociaż 

- TinyKeep

jest bardzo podobne moim zdaniem do The Binding of Issac a jest grą 3D...

chociaż tak bardziej o tym myśląc to się nieco różni... ale... kilka podobieństw też ma...

no nic... powodzenia ja twierdzę że jeśli będzie to single to na 100% ja nie zagram...

i nie myślcie że ja tu mam o was jakieś złe myśli :P

bo nawet pytałem znajomego który bawi się z tymi "Mistrzami" robiącymi "Gothic Dzieje Khorinis"

robił dla nich modele 3D więc zapytałem czy chciałby porobić dla was ^_^ ale nie chciał ;P

Opublikowano

Dyskusję o przewadze multi nad single można by wydzielić - taka uwaga dla moda :)

Tworzenie gry skupionej na multi, szczególnie przez mały team to samobójstwo. Gry multi wymagają odpowiednio dużej bazy graczy, aby utrzymać bazę graczy, co wymaga odpowiednio dużych nakładów marketingowych oraz samego wysokiego poziomu gry, aby osoby, które grę zobaczyły od razu nie uciekły. 

http://projektowanie-gier.pl/?p=885

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...