Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak zrobić portal ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak zrobić portal typu "fotu . pl" lub coś podobnego - jakie oprogramowanie i jaki szablon mogę wziąć na przykład do pobrania bym mógł edytować go. 

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

jak zrobić portal typu "fotu . pl" lub coś podobnego - jakie oprogramowanie i jaki szablon mogę wziąć na przykład do pobrania bym mógł edytować go. 

Zacznijmy od tego, płatne oprogramowanie czy chcesz darmowe? 

Co do szablonu to wszystko zależy od Twojego gustu. 

Opublikowano

no właśnie jak wygląda na darmowym - przykład z szablonem a na płatnym i przykład z szablonem i ceną ;) 

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

Prosty system, do którego raczej nie warto zaciągać jakiegokolwiek oprogramowania. Napisać takie coś samemu to nie jest bardzo dużo roboty, ale jakby się uprzeć to można wziąć do tego Wordpressa. Styl jest także nieskomplikowany, więc można sobie napisać samemu.

Opublikowano

Taka strona to 3 proste kroki:

1. Znajdujesz jakiś ładny template w internecie (albo piszesz własny).

2. Podłączasz pod to jakiegoś CMS-a (np. CouchCMS, Wordpress itd.) lub piszesz coś samemu.

3. Dopracowujesz jakieś drobne szczegóły i gotowe.

A propo CMS-a, jeżeli nie masz dużej wiedzy i nie chcesz się podejmować podpinania własnego szablonu pod np. Wordpress-a (chodź nie jest to takie trudne no ale może sprawić problem) to rzuć okiem na Couch CMS (jest on o wiele mniej rozbudowany ale podłączenie własnego szablonu jest bardzo bardzo proste).

Opublikowano

A podacie linki przykładowe darmowe do cms i WordPress

I czy idzie zrobić konta premium ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...