Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież konta email. Co robić?

Michoł3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Ukradli mi konto email na wp.pl które urzywałem od 2010 roku i było moim kontem na którym miałem najważniejsze sprawy takie jak konto bankowe, allegro, 4 konta steam, facebook, serwer na ovh.

Otóż dzisiaj budzę się koło 12 i wita mnie na komórce ''Błąd wewnętrzny''.

16216383_1775674076088983_1242845413_n.p

następnie facebook

b57054350bc04c319b5adc6d703f5e0b.png

I do tego zmienione hasła na lolu i steamie. Do tego skurwysyn jest online na jednym z kont.

1a6c0bba11bc48d095b9afbfe4716ada.png

Allegro nie wiem czemu nie tykał. Jak z ovh nie wiem (bo sie boje że jak sie zaloguje to dostanie powiadomienie i zmieni hasło wtedy) ale mój ts3 stoi jak stał.

I teraz mam pytanie co robić? Policja, support wp.pl czy jak?

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie.

I radzę zacząć od policji, bo widzę, że support wp działa tylko od poniedziałku do piątku.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jedź gdziekolwiek byle by jak najszybciej. Poza tym wszędzie tam gdzie nie zmienił Ci hasła (czyli tak jak napisałeś OVH) zmień adres email aby nie mógł nic zrobić. Ale pamiętaj : JAK NAJSZYBCIEJ SKONTAKTUJ SIĘ Z WP !!!!

@Edit

Lepiej będzie jak pojedziesz z rodzicami.

Opublikowano

no i byłem na policji i dupa. Nawet mi kwitu żadnego nie dali. kazali przyjść jeszcze raz z wydrukami logów z wp (tak w skrócie). A  na to muszę czekać do poniedziałku bo w weekendy nie pracuje support.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

No to pozostaje pooczekac na odpowiedź z WP, a tak poza tym to nie licz na odpowiedź w poniedziałek, mi zazwyczaj odpisywali po 3-4 dniach.

Opublikowano

No to pozostaje pooczekac na odpowiedź z WP, a tak poza tym to nie licz na odpowiedź w poniedziałek, mi zazwyczaj odpisywali po 3-4 dniach.

Można zadzwonić na infolinię telefoniczną, wtedy na pewno będzie szybciej.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie ma to jak polska policja... Próbuj się skontaktować w wp, koniecznie pojedź do banku żeby zablokować dostęp do konta/zmienić jego dane.

Spróbowałbym jeszcze w innym komisariacie/komendzie, może tam się zainteresują. Spróbuj też skontaktować się z samym fb/steamem i wyjaśnij im sprawę, chociaż podejrzewam że i tak nic nie zrobią. Facebook niby ma alerty o logowaniu z innego ip, ale wiadomo jak to bywa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...