Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbugowany smurf?

panieros2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, razem z rozpoczeciem sezonu 7 wszyscy nowi gracze rozpoczynają od brązu? Właśnie zaczalem grac rankedy na moim smurfie ( pierwszy sezon na ktorym je zaczynam ) i po 4 wygranych meczach z rzedu z brązami 5/4 dalej mi daje te dywizje.. na op.gg mam MMR takiego wlasnie brąza 4. Jest to jakis bug czy po prostu nowa mechanika rankedow?

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Najprawdopodobniej nie jest to czysty smurf, bo na euw kolega zrobil konto, czysty smurf i po placementach dostal golda i skakal dywizje az do diaxa wiec MMR jest normalne mimo nie najlepszego w/l. Daj nick, moze grasz duo z low elo, albo serio miales low elo last season, dopoki sie nie sprawdzi konta to nie mozna jednoznacznie stwierdzic w czym problem, ale nie, nie są to nowe mechanixy od rito.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Z tego co zauważyłem, ogólnie jest zdecydowanie większy spadek w tym sezonie. Ja grając w goldzie, gram na ludzi którzy mieli diaxa w tamtym sezonie. Cóż... mam nadzieję, że w tym sezonie wreszcie coś ta dywizja będzie znaczyć...

Opublikowano

Spadek spadkiem, ale jesli mnie wrzuci do takiego b4 to pomysl ilu ludziom gre zepsuje ;/ 

Czy ja wiem... Ja wychodzę z założenia, że granie przeciwko słabym graczom nic nam nie daje.

Granie przeciwko dobremu graczowi (smurf) mimo porażki, daje nam więcej niż wygranie 30 meczy na kiepskim poziomie... 

Opublikowano

Spadek spadkiem, ale jesli mnie wrzuci do takiego b4 to pomysl ilu ludziom gre zepsuje ;/ 

Jak miałeś zamiar "smurfować" to gdzie by Cie nie wrzuciło to i tak psułbyś grę x'D

@ref

Po 5 grze dalej mmr brąza, mam pisac do supportu ze cos zlego sie dzieje z tym kontem czy jak? :D

Nie, po prostu takie masz mmr x'D

Wrzuciło Cie do b4, jakie mmr chciałbyś mieć po 5 grach? : P

giphy.gif

Opublikowano

@Kaktus. Jak zawsze gralem pierwsze 10 meczy na nowym koncie to zaczynalem z goldami odrazu i mmr dosc wysoko, a tu pomimo 5 wygranych z rzedu dalej b4, smieszne :P

To, że wrzuciło Cie do brązu po placementach to trochę unlucky, ale to, że po 5 winach nie masz od razu nie wiadomo jakiego mmr, to akurat normalne. : >

giphy.gif

Opublikowano

@Kaktus. Chyba mnie nie zrozumiales:P wczoraj wbilem nowy 30lvl - są to moje pierwsze 5 rankedow w placementach i moje MMR siedzi na brązie 5/4 jak normalnie powinno juz isc gold/plat

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

@axe321 Tak, wszystko na czystym - wczoraj wbilem nawet ten 30. Na op.gg mozesz sprawdzic ze nic sie nie dzialo na tym koncie w ostatnich sezonach.

Akurat fakt, to jest dziwny przypadek.

Bo mmr które kolega pokazuje na brązie 4, to około 900-1000, a od zawsze zaczynało się z mmr 1200 czyli taki silver-gold 

Opublikowano

Z tego co się orientuję - konto które nie grało nigdy wcześniej rankedów jest uplasowane na poziomie 1200 czyli srebro. Po wygraniu 9/10 placementów jest szansa na wejście do golda, przy mniejszej ilości - nie bardzo.

Tak samo gdy macie już jakieś konto z rankingiem z zeszłego sezonu - na podstawie jakiegoś wzoru robią średnią poziomu srebra, czyli 1200 oraz Waszego aktualnego poziomu i wychodzi niższe MMR niż to które mieliście ale dalej wyższe niż to które miałoby czyste konto.
W przypadku gdy byliście w brązie 5, uśrednienie na początku nowego sezonu MMR z tym silverowym spowoduje, że będziecie mieć wyższe mmr niż to z którym zakończyliście sezon, tj. średnia z brązu 5 i srebra. Według mnie to wszystko jest jasne i logiczne.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...