Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 178
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Strona wraca do żywych! :3

Co prawda, jest to rozwiązanie tymczasowe, na razie musi tak być :)

Zapraszam do składania zamówień!

sygnatura_mpc.png

Opublikowano (edytowane)

Nowy projekt! :)

ss_mpc.jpg

Nosz.... nie, nie nie nie nie.

oh-shi.gif

Nie używasz mavena, nie polecam, potem innym będzie trudniej opierać się na takim pluginie jak będziecie musieli zatrudnić kogoś nowego za jakiś dłuższy czas :<

Nie mam zamiaru tutaj opisywać jak bardzo bez sensu wydaje się istnienie wersji "lobby" (brzmi jak byś miał gdzieś obok osobne projekty na plugin pod same sektory i bungee) czy brak jakiegoś redis/mongo, itd itp, tylko...

kiedy wy się w końcu nauczycie jak używać package...

Podział na threads/sockets/managers czy k***a najgorsze "objects" to istny rak tutaj, nic to nie mówi, wyobraź sobie bukkita gdzie nagle zamiast 

org.bukkit.world.World, org.bukkit.entity.Entity/Player/Zombie, org.bukkit.plugin.ServicesManager, org.bukkit.scoreboard.ScoreboardManager, masz wszystko wjebane do kilku package org.bukkit.objects, org.bukkit.managers, wyobrażasz sobie potem taki kod? 200 klass w każdym package, każda o czymś innym? wszystkie entity, klasy chunków, map, pluginów w jebanym org.bukkit.objects? 

Dzielisz po zachowaniu, tym co dany kod robi, a nie takie coś ;/ 

Też mam nadzieję że nikt za dużo na to nie wydaje, bo wstyd.

EDIT:

@TheMajster

No, brawo, ty to dopiero pokazałeś, 0 argumentów, 0 treści, tylko wymyślanie jakiś sposobów by obrażać :D

Edytowane przez GotoFinal

1438614356923701010629.png

Opublikowano (edytowane)

@GotoFinal

Gościu wróć do świata realnego ku***....

Czytając Twoje wypociny myśle sobie, czy robisz coś innego poza czytaniem o "java" i komentowaniem na tym forum.

Ale piszę serio, kur*a zrób coś ze swoim życiem, ono nie kończy sie tylko na życiu spędzanym przed komputerem, wyjdz do LUDZI !!!

Takie mam zdanie o Tobie, Z3ro które czyta dzień w dzień, podnieca sie jak co kolwiek nowego odkryje itd. 

Nagraj serie "Typowy Informatyk" ... A przede wszystkim znajdz sobię inne zajęcie.

@antycos

Jak byś Go nie widzial to było w styczniu, a mamy kwieceń, siedząc na tym forum 24/7 powinienneś wiedzieć, gdzie znajduje sie data wrzucenia.

Polecam jak najbardziej tą osobę.

Edytowane przez TheMajster
Opublikowano

@GotoFinal

Gościu wróć do świata realnego ku***....

Czytając Twoje wypociny myśle sobie, czy robisz coś innego poza czytaniem o "java" i komentowaniem na tym forum.

Ale piszę serio, kur*a zrób coś ze swoim życiem, ono nie kończy sie tylko na życiu spędzanym przed komputerem, wyjdz do LUDZI !!!

Takie mam zdanie o Tobie, Z3ro które czyta dzień w dzień, podnieca sie jak co kolwiek nowego odkryje itd.

Nagraj serie "Typowy Informatyk" ... A przede wszystkim znajdz sobię inne zajęcie.

@antycos

Jak byś Go nie widzial to było w styczniu, a mamy kwieceń, siedząc na tym forum 24/7 powinienneś wiedzieć, gdzie znajduje sie data wrzucenia.

Polecam jak najbardziej tą osobę.

. Heh. goto zwraca uwage na podstawowa rzecz ktorej tam brakuje - mavena, co masz w tym nowego? Sam chodzisz za hammerem jak piesek razem z tymi swoimi kolegami i go wyzywasz ale jak juz ktos tego twojego kolege zaczepi to wielkie pretensje. Tak na marginesie uwazam, ze lepiej byc oczytanym niz tepym jak Ty.
Opublikowano

Jak napisał Majster są to sektory rozpoczę 3 mies. temu i już dawno porzucone :) Plugin nie był pisany pod konkretne zlecenie i tego na pewno nikomu nie sprzedam. W razie zamówienia plugin będzie pisany samemu i od 0.

Co Mavena - macie racje, będę starał się go używać, ale dla klienta ma to i tak 0 znaczenie.

Package - myślę, że przy pluginach jest to kwesta gustu. Ja nie piszę drugiego Bukkita tylko pluginy... Ale generalnie ostatnio robię bardziej me.mikigal.objects>obiekt> klasa obiektu i manager

sygnatura_mpc.png

Opublikowano

@GotoFinal

Tak jak mowilismy o lomboku tak tutaj wspomne, ze maven nie jest koniecznoscia a czy wspierasz mavena, czy wolisz sobie recznie biblioteczki dodawac to twoja inwiduwalna sprawa.

Maven nie jest MUST-HAVE ,tym bardziej jak chcesz wlasnie aby nikt oprocz Ciebie nie przerabial projektu :)

Dzielenie package tez raczej kwestia inwidualna, jesli ma sie maly projekt mozna tak podzielic jak ma obecnie, ale fakt faktem jak sie pisze cos takiego jak sektory powinno sie podzielic na jakies systemy, czy moduly, depends.

@__AHA__

Kim Ty k***a jestes aby kogokolwiek oceniac.

@topic

Moze jakis github ;v?

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

@GotoFinal

Tak jak mowilismy o lomboku tak tutaj wspomne, ze maven nie jest koniecznoscia a czy wspierasz mavena, czy wolisz sobie recznie biblioteczki dodawac to twoja inwiduwalna sprawa.

Maven nie jest MUST-HAVE ,tym bardziej jak chcesz wlasnie aby nikt oprocz Ciebie nie przerabial projektu :)

Dzielenie package tez raczej kwestia inwidualna, jesli ma sie maly projekt mozna tak podzielic jak ma obecnie, ale fakt faktem jak sie pisze cos takiego jak sektory powinno sie podzielic na jakies systemy, czy moduly, depends.

@__AHA__

@topic

Moze jakis github ;v?

Powiedział nikt.

Opublikowano (edytowane)

@GotoFinal

@__AHA__

@topic

Moze jakis github ;v?

To nie miał być pbliczny projek, więc raczej nie ma co myśleć o gicie ;)

A co do Lomboka, nie zamierzam go używać w pluginach. 2 kliknięcia w IDE i mam gettery/settery

I taka prośba. Jak zamierzacie robić s**t-strom nie na temat, proszę, nie zaśmiecajcie mi topicu ;)

Edytowane przez mikigal

sygnatura_mpc.png

Opublikowano

Polecam tego pana :) Pluginy pisze bardzo dobrze, szybki kontakt.

Opublikowano

Polecam jak najbardziej, zna się na rzeczy i wie co robi.

Z tego co wiem, to nawet stosunkowo tanio ;).
Mega mi się też podoba sposób w jaki składa się zlecenie, nie wpadłbym na to, by użyć do tego google doc'a xD

Polecam jeszcze raz!

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...