Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straciłem konto

mbr11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ponad rok temu kupilem konto w Lolu na allegro. Przez ponad rok wszystko było ok, a nagle kilka dni temu tracę dostęp do konta. Sprzedający się wszystkiego wypiera, mówiąc, że on mi konto normalnie sprzedał, a że ktoś mi je ukradł to nie jego sprawa, a do tego wypiera się byciem pierwszym właścicielem, Ja włożyłem w to konto blisko 500zl, a kupilem je za 120. Czy tą sprawą zainteresują się służby ścigania, lub allegro? Transkcja była dokonana ponad rok temu i wtedy wszystko przebiegło pomyślnue, dostęp do konta straciłem dopiero teraz.

Opublikowano

Handel kontami jest całkowicie zabronione przez regulamin Riot, więc szanse są zerowe na to, że odzyskasz konto lub na to, że ktokolwiek (a tym bardziej policja) się tym zainteresuje, ponieważ nie byłeś prawowitym właścicielem tego konta. Na dodatek doładowywanie RP jest dobrowolne, a nie przymusowe, więc to, czy wydałeś 20zł czy 2000zł nie ma najmniejszego znaczenia w obecnej sytuacji.

Sprzedający w 99% ukradł Ci to konto, pisząc do supportu i podając wszelkie dane dotyczące jego zawartości, daty założenia etc. Moim zdaniem już nic nie zdziałasz, niestety.

Opublikowano

Właściciel konta wysłał ticket do Riotu o odzyskanie danych do konta, ludzie tak robią na allegro, dlatego nie kupuje się z takich stron kont tylko z playerauctions, gdzie masz gwarancję w razie wadliwego konta czy jego utraty. Policja nic z tym nie zrobi, nie masz nawet po co tam iść. Ile to już było tematów, że ktoś kupił konto, po czym je stracił bo właściciel je odzyskał. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Czyli nie ma szans nawet na odzyskanie kasy którą tam włożyłem, lub kase za którą kupiłem konto?

Jeśli napisałbyś do Riotu, że to konto było kupione to automatycznie zostanie nałożony perm na konto właściciela z racji tego, że został złamany regulamin. Nie ma sposobu na jego odzyskanie z Twojej strony.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Na allegro jest takie coś jak Prawo Obsługi Klienta, zgłoś się do supportu allegro, wyjaśnij im o co dokładnie chodzi - lecz najpierw polecałbym poczytać na ich stronie, jak dokładnie ten system POK działa. 
Sam 3 lata temu sprzedałem konto z ponad 70 skinami, wszystkimi postaciami i na prawdę nie mogę sobie wyobrazić jakim trzeba być dupkiem by odwalać takie rzeczy.  -.-

maybenow.png

Opublikowano

Na allegro jest takie coś jak Prawo Obsługi Klienta, zgłoś się do supportu allegro, wyjaśnij im o co dokładnie chodzi - lecz najpierw polecałbym poczytać na ich stronie, jak dokładnie ten system POK działa. 

Sam 3 lata temu sprzedałem konto z ponad 70 skinami, wszystkimi postaciami i na prawdę nie mogę sobie wyobrazić jakim trzeba być dupkiem by odwalać takie rzeczy.  -.-

Ale allegro z tym nic nie zrobi. Przecież nie zmuszą typa, co sprzedał mu konto do jego zwrotu.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

A to niby dlaczego? Przedmioty wirtualne w tych czasach są tyle samo warte co materialne. 

maybenow.png

Opublikowano

A to niby dlaczego? Przedmioty wirtualne w tych czasach są tyle samo warte co materialne. 

Ile już było takich spraw i nikt nic z tym nie był w stanie zrobić - ani allegro ani tym bardziej policja. Nie odzyska tego, a nawet jeśli to konto zostanie permanentnie zbanowanie za złamanie polityki Riotu.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@mbr11
Zawsze możesz postarać się odzyskać te konto strasząc go policją i allegro, ale weź pod uwagę fakt, że nawet jeżeli Ci się uda, to zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że sprzedający znowu zgłosi się do supportu o odzyskanie konta. 
Jeżeli to co pisze Creative jest prawdą, czyli brak szans na odzyskanie konta, to nie pozostaje Ci nic innego jak udowodnić Riot, że konto zostało sprzedane - wtedy permban zawita na koncie. 

Taka mała rada od wujka Husoca, nigdy nie kupuj kont, nie ważne na jakich stronach i do jakich gier. Zawsze najbezpieczniej będzie, jeżeli sam założysz konto i będziesz jego jedynym właścicielem. 

maybenow.png

Opublikowano

@mbr11

Zawsze możesz postarać się odzyskać te konto strasząc go policją i allegro, ale weź pod uwagę fakt, że nawet jeżeli Ci się uda, to zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że sprzedający znowu zgłosi się do supportu o odzyskanie konta. 

Jeżeli to co pisze Creative jest prawdą, czyli brak szans na odzyskanie konta, to nie pozostaje Ci nic innego jak udowodnić Riot, że konto zostało sprzedane - wtedy permban zawita na koncie. 

Taka mała rada od wujka Husoca, nigdy nie kupuj kont, nie ważne na jakich stronach i do jakich gier. Zawsze najbezpieczniej będzie, jeżeli sam założysz konto i będziesz jego jedynym właścicielem. 

Jedyną zaufaną stroną, no może nie jedyną ale zaufaną jest playerauctions. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

czemu mu wciskacie kit ze na 100% nic z tym nie zrobi?

Napisz support do riotu ze UKRADLI Ci konto i podaj kiedy kupowałes rp/jakim sposobem platnosci itd.. moze sie uda

szanse masz ok. 25-50%

8kHod.png

Opublikowano

Napisz support do riotu ze UKRADLI Ci konto i podaj kiedy kupowałes rp/jakim sposobem platnosci itd.. moze sie uda

szanse masz ok. 25-50%

Jak może mieć szanse skoro złamał regulamin i kupił konto, co jest karane przez riotów.

Poza tym nie jest prawowitym wlascicielem konta, to gdzie ty widzisz szanse na jego odzyskanie? Skąd te procenty? Z dupy chyba bo raczej nie czytałeś tego co pisali na górze.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

szanse masz ok. 25-50%

Przecież on będzie musiał podać im więcej danych, nie wystarczy kupno RP, Riot się na to nie nabierze. Tym sposobem można byłoby odzyskiwać kupowane konta po ich straceniu.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

szanse masz ok. 25-50%

Jak może mieć szanse skoro złamał regulamin i kupił konto, co jest karane przez riotów.

jak napisze z bomby ze kupil konto to bana dostanie ;)

Trzeba kombinowac chlopaki a nie sie poddawac ;) 

8kHod.png

Opublikowano

Nawet jeżeli allegro by zareagowało, to pierwszy właściciel konta może napisać do Riotu po prostu, że je sprzedał. Jeżeli się uprze to tak czy siak nie masz szans na jego odzyskanie, bo złamałeś regulamin ligi kupując konto.

giphy.gif

Opublikowano

kij z kontem, a co z kasą, czy osoba od której to kupiłem może ponieść konsekwencje?

Jedynie konsekwencje sprzedaży konta.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

kij z kontem, a co z kasą, czy osoba od której to kupiłem może ponieść konsekwencje?

Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się szczerze mówiąc, że nie.

giphy.gif

Opublikowano

czyli jakie?

Opublikowano

czyli jakie?

Permanentny ban na konto za to, że je sprzedawał. Zgodnie z polityką Riotu złamał zasady, więc konsekwencje by poniósł.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Miałem bardzo podobny przypadek.

U mnie również sprzedawca się nie przyznał. 

Po paru dniach od straty dostępu do konta zaprosiłem owe konto do znajomych z innego.

Zacząłem grać z tą osobą gry, rozmawiać. Po paru dniach zapytałem go o Facebook'a i okazało się że to był sprzedawca.

Ujawniłem moją prawdziwą tożsamość postraszyłem go Policją i zażądałem zwrotu gotówki za konto ponieważ już mu nie ufam.

Sprzedawca zwrócił mi całą sumę którą zapłaciłem za konto, oczywiście i tak jestem na minusie bo straciłem czas na to konto.

Wiem że miałem sporo szczęścia ale może też tak spróbuj. Miejmy nadzieję że złodziej Twojego konta nie czyta tego forum.

Opublikowano

Nic z tym nie zrobisz z jednego prostego powodu - kupiles czas sprzedajacego na zdobycie tego co jest na koncie poniewaz konto jest wlasnoscia RIOT GAMES - czyli nie jego. Nic nie zrobisz, sam sprzedaje konta.

10 Posts

20 Posts

50 Posts

75 Posts

100 Posts

150 Posts

300 Posts

500 Posts

750 Posts

1000 Posts

Opublikowano

Miałem bardzo podobny przypadek.

U mnie również sprzedawca się nie przyznał. 

Po paru dniach od straty dostępu do konta zaprosiłem owe konto do znajomych z innego.

Zacząłem grać z tą osobą gry, rozmawiać. Po paru dniach zapytałem go o Facebook'a i okazało się że to był sprzedawca.

Ujawniłem moją prawdziwą tożsamość postraszyłem go Policją i zażądałem zwrotu gotówki za konto ponieważ już mu nie ufam.

Sprzedawca zwrócił mi całą sumę którą zapłaciłem za konto, oczywiście i tak jestem na minusie bo straciłem czas na to konto.

Wiem że miałem sporo szczęścia ale może też tak spróbuj. Miejmy nadzieję że złodziej Twojego konta nie czyta tego forum.

Geniusz zła :D

Podstawowym problemem jest regulamin, który zakazuje handlu kontami. Kupując konto, złamałeś regulamin, co najwyżej możesz kombinować o bana na to konto za handel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...