Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z fps'ami

DeuDoge

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem graczem minecraft od 2 lat. Dwa lata temu specjalnie kupilem pc aby grac w gry, wtedy na luzie moj pc wyciagal 2000fps bez texturepackow a dzis mam spadki od 1000fps do nawet 2 fps. A gdy gram na shaderach (rok temu mialem 120 fps na luzie na tych samych co dzis) i mam spadki do 30 z 60 aby znowu miec 60 musze kilkac F3+A (przeladowanie chankow). Czemu mam takie ogromne spadki? Grafika mi siada? Czego to wina?

Opublikowano

Hmm, podaj ogólną specyfikację komputera (karta graficzna, RAM i procesor). Mogę jeszcze zalecić wyłączenie synchronizacji pionowej w ustawieniach.

Opublikowano

Czyli korzystasz z tego samego komputera z Windows 10 co wtedy na Windows 7 kiedy nie było problemów? Jeżeli tak, wpisz w wyszukiwarce "Oczyszczanie dysków", następnie poczekaj aż się załaduje, kliknij "Oczyść pliki systemowe" i zaznacz okienko z aktualizacjami. Usunie to aktualizacje systemu Windows 8 7, które niepotrzebnie jedzą miejsce na dysku.

Opublikowano

Zwolnij miejsce na dysku, przenieś pliki gier na dysk D, którego nie wykorzystujesz. Użyj też programu CCleaner i na wszelki wypadek AdwCleaner.

Opublikowano

@Vindow pliki gier? wiekszosc jest na D;\ ale tyle miejsca zajmmuje mi gta v i nie zmiesci sie na dysku d :/ CCleanera uzywam adw tez wiec nic

]

Jak mam prawie pusty dysk to to samo ;v

Opublikowano

Tak jest na serwerach czy na zwykłym MC? Jeżeli na serwerach to może być wina internetu. 

Możesz też pobawić się na różnych launcherach i zmniejszyć ustawienia graficzne.

Opublikowano

@gabixdev mam optifine -___- wszystko ustawione tak samo od 2 lat.

Dodam że na dziś mam Windows 7 Ultimate SP1 na win10 i 7 to samo

Witaj. 

Możesz spróbować następujących czynności.

1. Po prostu wyłączyć Synchronizację pionową w sterowniku i V-Sync w minecraftcie.

2. Przeskanować komputer w poszukiwaniu wirusów.

3. Sprawdzić temperatury.

4. Zaaktualizować javę i sterownik od karty graficznej.

5. Spróbować gry na innym launcherze.

Opublikowano

@Nightday96 1. zawsze robie :p 2. 0 wirkow 3. normalne 4. tez zrobione 5. niet tylko mojangowy a na innych to samo

Tapnięte z LG G3

Właśnie vsync nie powinno wyłączać sie w żadnej grze ;)

wylaczam zawsze i to samo jak z wlaczonym spadki nadal. Ostatnio na vsync mc nie jest u mnie grywalne 60 fps tez przycinki straszneee.

Tapnięte z LG G3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...