Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Visual Studio - darmowe dla uczniów?

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie. Jak wiadomo za Visual Studio musimy zapłacić ładną sumkę pieniędzy, lecz oferują dla uczniów płatną wersję programu za darmo. Jedynym warunkiem jest udowodnienie tego, że się uczysz poprzez wysłanie odbitki legitymacji, bądź czegoś tam jeszcze. Ktoś korzystał z tej oferty? Jaki mają stosunek do Polaków?

Opublikowano

Masz darmowe Visual Studio Community 2015, na Imagine (stary  Dreamspark) jest to samo, nie oferują ulepszonej wersji. 

aa5d0461b581430d8e36233036716fcc.png

Jak weryfikowałem się samodzielnie przez ISIC card (full automat, dostęp przyznawany od razu) dostałem DreamSpark (teraz Imagine) Standard, czyli okrojony, szkolny DS mam Premium. Tutaj masz zestawienie czym się różnią https://imagine.microsoft.com/en-us/institutions/enroll. Premium ma normalnie VS2015 Enterprise, VS2017RC jest pełen zestaw Community, Pro i Enterprise, nie wiem jak to wygląda dla Standard, bo nie miałem tego pakietu zbyt długo.

Opublikowano

Ciekawe, też mam zweryfikowane konto (Standard), a jeśli chodzi o VS to mam taki wybór:

303b9283ecad4f3f981bbd5f879193fa.png

To co ty pokazujesz na zrzucie to katalog szkolny (?) który posiadają uczelnie wyższe, a tam dodatkowo jest wymagane potwierdzenie nauki przez uczelnie. @Wolen popraw mnie jeśli się mylę.

aqcu39P.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...